|
Septik Şok |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Eftelya495 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kas 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 6 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Eftelya495
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Ara 2018 Saat 19:16 |
Sayın Hocam , Saygılat diliyorum ,
10 yaşında ki oğlum , 8 Aralık’ta ateşi yükseldi , Doktora gittik Boğaz iltihaplanması diyerek serum ve ilaç verip gönderdiler , ateşi yüksek seyirde ve zor düşüyordu ve hemen yükseliyordu ,kusması başlayınca 11 Aralık’ta çoçuğumu tekrar doktora götürdüm , hemen yatış verdiler . Crp si 256 ve 259 oldu Akşama doğru çocuğun elinde kararmalar başladı ve doktor bizi hemen ambulans İle özel bir hastaneye sevk etti , 13 gün yoğun bakımda kaldı , septik şok olduğunu belirttiler , Tedavi yapılırken ateşinin halen düşmemesi ve trombosidin 20 ye düşmesi nedeni ile bol miktarda trombosit kan verdiler , doktor septik şok tedavisi olurken ateşin olması ve trombosidin düşük olması Altında başka bir haftalık olabilir dedi , yoğun kortizon tedavisi İle trombosit 222 ye çıktı ateşi düştü , Çocuğum 13 gün sonra yoğun bakımdan çıktı bugün 28 Aralık 2018 ancak halen 5 gündür Hastane odasındayız , yoğun Bakım doktoru septik şok tedavisinin sürdüğünü ancak ateş ve trombosit nedeni ile tam teşhis koyamadığını ,hastaneden çıkınca 15 sonra hemen Romotolojiye ve immolojiye gitmemizi önerdi . Hocam, şuan ne yapacağımı bilemiyorum , sizlerin desteğini rica ediyorum |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118372 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ellerinde; :morarmalar mi: yoksa "Mor" lekeler mi olustu?? 1- Morarmalar hic iz birakmadan, kayboldular ise, onemli degildir, Iz kaldi ve doku harabiyeti oldu ise, o onemlidir teshis; Meningokok Sepsisi dir.. 2- HUS (Hemolitik Uremik Sendrom); Kan Ure seviyesi yuksektir, hemolitik anemi ve Trombosit dusuklugu vardir..Karaciger ve Dalak buyuktur. Bazi bakterileri ve Viruslar sebep olur. 3- Agir Viral enfeksiyonlarda da, viruslarin Kemik iligine baskisi sonucu; Trombositler duser. Burada, WBC degerine bakmak gerekir. Kan Uresi yuksek ise: HUS WBC dusuk ise, Viral enfeksiyondur. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|