|
Alerji mi? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Glnrkzy ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Şub 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 259 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Şub 2019 Saat 08:14 |
Kadir bey Öncelikle sizi çocuğum henüz büyürken tanımış olmaktan çok mutlu olduğumu bildirmek isterim. Sizin sayenizde sizden öğrendiklerimle çöpe attığım antibiyotik reçetelerinin sayısını hatırlamama rağmen her seferinde çocuğum ilaçsız iyileşti. Fakat bizi geçen yıl grip için üzülürken ne kadar küçük bir dert olduğunu anlamamızı sağlayacak bir hastalık karşıladı. Oğlum 7 yaşında aniden kusma, dışa bakış kısıtlılığı,ve nabızda ciddi düşüş ile hastaneye kaldırıldı. Teşhis beyin sinüs ven trombozu. Buna bağlı olarak papil ödem. Şant takılması gündemdeyken omurilikten alınan sıvı ile papil ödemde hafif gerileme oluştu kan sulandırıcı ve diazomid tedavisi ile hastalık gerileme gösterdi. Önce ödem cekilmeye başlayıp sonra uzun vadede beyin damarı açılmaya başladı. 1 ay hastane 1 sene evde tedavi sonucu beyin damarı açıldı. Oğlum bu duruma gelmeden 2 hafta önce düşmüştü travmaya bağlı sol kaş üzerinde çatlak mevcuttu başta bundan dolayı tromboz olmaz denildi fakat yapılan hiç bir tetkik tromboz gerektirecek neden olarak bulunamadı. Mutasyon varmı diye bakıldı, omur ilikten alınan sıvi ile testler yapıldı, behçet ile ilgili paterji testi ve hla b51 testleri, metabolizma, tüm faktör testleri, protein s,c testleri hepsi normal çıktı. Fakat tıkalı olan damar açıldığı zaman farkedildi ki bu damar diğer damara göre biraz daha dar. Hatta kreniyal mr olmadığı zaman tekrar tromboz olduğu düşünüldü çünkü akım görülmedi. Ama akabinde yapılan kraniyel mr ile akım görünebildi. En son düşmeye bağlı travma sonucu damarın da dar olması belki o sırada bilinemeyecek mesela susuzluk gibi bir etkenin de buna neden olabileceği söylenildi. (bu arada ısrarlarıma rağmen üzerinde durmak istenilmeyen bir konu vardı bu belirtiler ilr beraber aynı anda çocuğun boynu tutuldu.) bunun sadece bir rastlantı olduğunu düşündüler. Şu an iyileşti tabi sonucu körlük, felç, ve ölüm olabilecek bir uçurumun kenarından dönünce insan hep şüphe içinde. Bu tromboza neden olabilecek bir etken de burun tıkanıklığı denildi. Bizde 4 ay evvel sokakta bir kedi gördük oğlum almak istedi aşılarını yaptırdık. Fakat oğlum 4 aydır hep hapşırıo tıksırıyor. Ateş falan yok olsada 4 ayda 2 kere inatçı olmayan ateş. Burun tıkanıklığı için nazal yıkama kullanıyorum. Genel durumu iyi. Sadece bu gece kulağı ağrıdı. Fakat kediye alerjisi olabilir mi. Bunu nasıl anlıycam. Deri testi yeterli olurmu? Sürekli grip etkisinde olsa bu kadar zaman neden hiç bitmesin o burundaki akıntı tıkanıklık. Arada yeseriyor iyileşiyor diyorum ama geriden yine şeffaf geliyor. Kıymetli vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim.
|
|
Her şeyin başı sağlık
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118871 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Oncelikle cok gecmis olsun... Cidden baya tehlikeli durumlar atlatmissiniz.. "Kedi Allerjisi" aslinda, kedinin tuylerinde bulunan parazitler ve yabanci maddelere karsidir. Test'i filan da yoktur..Bunu anlamanin tek yolu, ya cocugu, yada kediyi baska bir eve gonderin. Bakalim, fark edecekmi?? Bir "Kan Sayimi " yaptirmaniz faydali olur.. 1- WBC dusuk cikarsa: Viral enfeksiyon (Grip) demektir.. 2- Eosiniofil (EO): yuksek cikarsa: Allerji var demektir. Arada,'yeserip' sonra 'su gibi' olmasi biraz; pespese gelen Griplerden olabilir.
|
|
![]() |
|
Glnrkzy ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Şub 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 259 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok teşekkür ederim hocam. Yine altın bir bilgi aldım sizden. Tıpkı nitrit negatif ise idrar yolu enfeksiyonu yoktur lafınızı kulağıma küpe ettiğim gibi bunuda edeceğim.
Grip ihtimali şu var. Okulda bir kaç kez teftiş ettim ben yokum diye soğuk havada montsuz tiril tiril geziyor dışarıda tüm soğuğa rağmen ama testleri muhakkak yaptırıcam. Hocam mümkünse birşey daha sormak istiyorum. Oğlum yerinde durmayan bir çocuk. Bu kazayıda zaten o yüzden yaşadık. Yani pata küte sağlığını düşünmeden hareket ediyor. Daha beyin damarı açılmadan koltuktan atlayıp ayak tarak kemiğini kırdı. Okulda dershanede hep konuşmasından şikayetçi öğretmenleri. Sınıf içinde oturmak istememesi. Dışarı gezmek için çıkalım desek canımızdan bezdirir. Anlattık, kızdık, ceza verdik, olumlu konuştuk yok fayda etmiyor. Ama bunun dışında 1. Sinifta ilk okumayı öğrenen o oldu. Hala 2. Sınıfta en hızlı okuyan çocuk. Derslerdeki başarısı çok iyi. Ingilizce kursu yine aynı şekilde. Derslerini hiç takip etme gereği duymam. Hadi ödev yap demem. Yani sorumluluk alır. Bugün bir pedegok ile görüştüm muhakkak bir uzmana gösterin dedi. Istanbul da nereyi onerirsiniz. Açıkçası tıp dünyasına karşı okadar önyargılıyımki. Hiperaktif olmayan bir çocuğa hiperaktif tanısı koyulup ilaç verilirmi nasıl emin olurum . bu yüzden tavsiyeniz varsa bu konu ile ilgili rica edecektim. Çok teşekkür ederim tekrar. Siz bizim için gerçekten çok değerlisiniz. Kendinize lütfen çok iyi bakın hocam.
|
|
Her şeyin başı sağlık
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118871 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Soguk ile hasta olmasinin bir ilgisi YOK....Soguk, sadece mevcut hastaligin siddetini arttirir.. Hic yoktan, hastalik yaratamaz.. Hiperaktif cocuklarin; okul basarisi cok dusuk olur.. Siz: cocugunuzun okul basarisini takip edin... Cok haklisiniz…Turkiye'de bu islerle ugrasanlar; "Aktif" cocuk ile "Hiperaktif" cocuk arasinda ayirim yapmazlar, hepsine "Hiperaktif" derler..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|