|
Yetişkin dişleri için |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Halilo ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nis 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 138 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Nis 2019 Saat 21:31 |
Merhaba kadir bey, 30 yaşındayım 3,5 yaşında oğlum var 2.5 yıl emzirdim. doğumdan sonra dişlerimde sürekli problem çıkmaya başladı. Bir dişime dolgu yaptırıyorum diğeri çürüyor. Son 1 senedir çok daha sıklaştı bu durum. Dişlerime çok özeniyorum, diş ipine kadar kullanan ve düzenli fırçalayan biriyim. Fakat peynir süt sevmediğim için çocukluktan beri yiyemiyorum. Bu çürükleri önlemek için kalsiyum takviyesi almalımıyım? Ne önler benim çürüklerimi?
Bu süreçte genelde farklı doktorlara gittim ve çok sık panoromik diş röntgeni çekildim, bunun ne gibi riskleri var? Birde oğluma bebeklikten itibaren zymaflour veriyorum ama unuttuğum zamanlar oluyor haftanın yarısı veriyorsam yarısı vermiyor oluyorum yinede etkisi varmıdır yoksa hiç kullanmamış gibi mi olur? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117880 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Yarim yamalak, bile kullansaniz, Zymafluor'un etkisi olur. Ergenlikten sonra, disler Fluor veya Kalsiyum tutmazlar. Bu isler, ergenlikten once olur. Sz, fircalamaya ve dis kontrollerine devam edin. Dis tasi(Tartar) olmadigindan da emin olun.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|