|
Astim |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Gamze kacal ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20 Mar 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 248 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Gamze kacal
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Nis 2019 Saat 20:45 |
Hocam merhaba oglum 35 aylık maalesef 22 aylık Ken astım ilacı kullanmaya başladı sizin dediğiniz gibi biz öksürük şikayeti ile gitmedik doktora solunum sikinsıkı yüzünden gittik ve bu durum daha 4 aylıkken başladı iki gün bol sulu açık sarı burun akıntısı sık sık hapşırma 3. Gün balgamli öksürük aynı gün akşama doğru öksürük siklasyor ve çocuğun solunum hızı değişmeye başlıyor boynunun orası içe çokuyor karnı içe doğru inip kalkıyor ve şiddetli bir ağlama krizi ardından uykuya dalıyor ve sabaha kadar ara ara ağlama devam ediyor karnının ve sırtının acidigini söylüyor o gece kötü geçiyor sabah kalktığında solunum aynı ama ağlama olmuyor iki üç güne herşey normale dönüyor ilginç olan bu durum sadece onceair kullanırken olmuyor saturasyon 98 Allah'tan ciddi bir düşüş olmuyor ama ben çok korkuyorum o anlarda havada versek ignede vurdursak solunum anca 3 güne normallesiyor ventolin pulmikort hiç bir işe yaramıyor burnundan acayip sesler duyuyorum çıtırtı gibi sıkışık olduğu anlarda bir anne örnek vermişti koladan çıkan asit sesi gibi evet aynen öyle bir ses 4 aylıktan beri yaşadığımız astım atagimi hocam niye sadece onceair kullanırken olmuyor buda astım olduğuna işaret olabilir mi
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119092 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Anlattiklarinizin HICBIRI, astim belirtisi degil.. Cok okumaniz lazim.
|
|
![]() |
|
Gamze kacal ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20 Mar 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 248 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Gamze kacal
Yapmayın hocam astım tablonuzda solunum hızlanması yardımcı solunum kaslarının devreye girmesi huzursuzluk bunlar hep var sadece saturasyon düşmüyor ciddi bir atak olmadığı için belki bizdeki durum virüsler tetikliyor evet durup dururken olmuyor bu durum öncesinde hep grip oluyor ve var olan alerjik durum tetikleniyor olamaz mı
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119092 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Solunum sekline bakin..Rahat ve kisa bir nefes almanin arkasindan, uzun ve sikintili bir nefes verme vardir. Astim krizlerinde, dudaklarda morarma, suur kaybi vardir. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Gamze kacal
Solunum şekli eşit alış ve veriş aynı şekilde ama normalden çok hızlı normalde 24 ise dk uyurken sıkıştığı zaman 48 oluyor saturasyon düşmüyor 98 ama griplerde bukadar nefes sayısı niye değişir ki bir çocuğun bu şikayetle gittiğim bir alerji profosoru hisiltili bebek demişti bir tanesi zatute başlangıcı bir tanesi hatta sizin tavsiyenizle Bursa'da Halil gümüşü bulmuştum oda nezlesi göğüse inmis demişti dediğim gibi bu durum sadece onceair kullanırken olmuyor bide geçen haziran ayında kesmistim ilacı bu kış başında ilaç kullanmadan 4 kez falan grip oldu ama tikanmadi Şubat ayında ki gripte ve 5 gün önce tekrar tıkandı
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Benim gorusum, hicbir astim ilacini kullanmamaniz yonunde.. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Gamze kacal
Bende isterim tabiki bu yaşta bir çocuğa bu ilacı vermemek ama maalesef hocam onu vermesssek pulmikort veriyoruz prednol veriyoruz sizinle yaklaşık 3 senedir konusuyoruz hep grip için ne dediyseniz onu yaptım ama tıkanmasına engel olamıyorum tesadüf olamaz onceair alırken sıkışma olmaması demekti ise yariyor belki büyüdükçe geçecek ama inanın tikanmasindan sa o ilaca razıyim
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Astim, hayat boyu surer.. Tedavisi yoktur.. Sadece rahatlatici ilaclari vardir.. Iyilesirse, Astim degilmis demektir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|