|
Kortizon |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
toprak1
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: KortizonGönderim Zamanı: 21 May 2019 Saat 19:04 |
|
Hocam amerikada 3 yıl çalışmış bir doktor tesadüfen buldum. Dediki ben amerikada çocuklara kortizon verseydim beni hapse atarlardı. Bir- çok sey sordum şunu sormak aklıma gelmedi. Amerikada alerjik astım yada normal astım olan çocuklar nasıl tedavi ediliyor. Bize bricany sürüp ve alerji şurubu verdi. Sunuda söyledi ben ısrarlı sorunca size vermeyin diyorum ama belki bir gün tlf edeceksiniz verin kortizonu diyeceğim dedi. Amerikada gerçekten astım olan çocuklara ne veriliyor. Alerjik kaynaklı ise kullanılan ilaç değişiyor mu orda.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 May 2019 Saat 22:27 |
|
Astim'da Kortizon'un yeri yoktur.. 1960'li yillarda; Aminophyllin, Chloral Hydrate, Sodyum Bikarbonat, Adrenalin, agir vak'alarda, Isoproterenol kullanilirdi. Gunumuzde, nadiren Adrenalin kullanilir, degerleri artik kullanilmamaktadir. 1970'li yillarda: Teofilin, Aminofilin, kullanilmisti ama hic Kortizon kullanilmamisti.. Kortizon ile hicbir hastaligi tedavi edemezsiniz..Sadece arazlarin ustunu ortersiniz, birde; Otoimmun hastaliklarda, bagisikligi BASKILAMAK icin kullanilir. Bu yuzdende, Kortizon; sarlatanlarin bas ilacidir. Astim arazlari basladiginda: Bricanyl surup, ve sikisirsa; Ventolin sprey.. Iyi zamanda, kriz aralarini acmak icinde, Montelucast veya Zafirlucast gibi ilaclar kullanilir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 May 2019 Saat 22:29 |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|