|
Uyaran eksikliği |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Seymaaa ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 May 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 151 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 May 2019 Saat 23:14 |
Hocam 35 aylık kiz göz teması ev içi iyi ama disardakilerle nerdeyse sıfır bazen çok nadirdir arada kurar ama kısıtlı.. 4-5 kelimelik cümlelerle konuşma var isteklerini belirtme gibi ama hala muhabbet yok basit sorulara cevap veriyor renkleri organları nerdeyse hepsini bilir . Hadi el yıkamaya dersek koşarak gider komut almayı bilir ama Dr un yanında ne göz teması nede komut aldı.. çok zeki bı çocuk ama çok ta tutuk.. takıntılı ve tekrarlayıcı hareketi yok şu saatten sonra olur mu bilmem.. ev icinde de daha çok kendisi bişey anlatmaya çalışırken göz teması kurar biz konuşurken nadir kurar burnum altı peçete sil gibi cümleleri var..
|
|
![]() |
|
Seymaaa ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 May 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 151 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mesela yastık tan at yapmış hadi sen de at bin diyebiliyo bana.. kendinden adıyla bahsediyo sen beni biliyo ama kullanmıyor bazen ben sen de kullandığı da oluyo.. ağrıyan yerini gosteriyo soyluyo çiş eğitimi 3 ay oldu ogreneli hiç ugrastirmadi nerdeyse çocuklarla da oynamiyo ama yetişkinlere nazaran bı tik daha iyi. Hocam aslında göz teması kurmayi kendisi istemiyo çünkü göz teması kurduğu zamanlar utaniyo bunu bildiği için bence kurmuyo biz adıyla seslenince çoğu bakar ama yabancılara bakmaya oluyor.. yani hocam her sorun yabancıların yanında cikiyo ev de canı istediğinde bizle gayet güzel oynuyo bu uyaran eksikliği nedir.. Dr asıl önemli olan yabancılarla kurmasi dedi kreş tavsiye ettti çok kısa süre gönderebilirim almak zorunda kaldık kreste de dediler göz teması yok diye ama ben baştan demiştim zamanla kalabalığa girdikçe düzeltebilir ya da karakteri bu olabilir dedi dr
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118444 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Otistik degil.. Otistik cocuk, bunlarin hicbirini yapamaz.
|
|
![]() |
|
Hocam otizm değil gibi bizde inanmıyoruz ama bu göz teması azlığı niçin olabilir.. kendi uyandığını bildiği için kurmayabilirmi
|
|
![]() |
|
Kendi utandigini bildiği için olabilirmi bu sebeb
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118444 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Olabilir.. Bazi cocuklar dogustan utangactirlar.
|
|
![]() |
|
benay ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kas 2014 Konum: çanakkale Durum: Aktif Değil Puanlar: 36 |
benim kızım da aynı, utangaç :)
|
|
![]() |
|
Hocam kızım normalde isteklerini belirtirken ekolali yapmıyor yada basit sorulara cevap verirken.. ama bazen bazı şeyleri 5 dk Ka kadar ısrarla anlatmaya çalışıyor ekolali olabilir mi mesela telefonda bişey gördü babasına baya bı aynı şeyi söyledi.. babası başka bı islemesguldu.. bide çok görmediği bı amcası geldi zaten yabancıların yanında nasıl davranacağını bilemediği için heycanlaninca ısrarla ekolali yaptı gibi..amcasıyla baştan utandı faln ama güzel göz teması kurdu ara ara.. dün 3 yaşına girdi hocam.yeni konusamaya başlayan çocuklarda bu ekolali normal bı durum mu
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|