Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 2019-2020 Grip asilari
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

2019-2020 Grip asilari

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117909
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 2019-2020 Grip asilari
    Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2019 Saat 19:54
Bu seneki Grip asilarin TAMAMI, 4'lu sekildedir. Yani 4 virusa karsi koruma saglarlar.
  - A/Brisbane/02/2018 ( H1N1)
  - A/Kansas/14/2017 (H3N2)
  - B/Colorado/06/2017 (Victoria)
  - B/Phuket/3073?2013 (Yamagata)

8 yasindan kucuk olup, HIC asi olmamislar, 1 ay ara ile 2 defa asi olacaklar.
6 ay-35 ay arasi cocuklar:
   Afluria ve Fluzone marka asilari yarim doz (0,25ml) olacaklar.
   Diger markalar ( Fluarix, FluLaval) tam doz (0,5ml) olacaklar. 

Cocuklariniza asilari yaptirin.. Bazi asi aleyhtari doktorlara kanip; Asi yaptirmazsaniz, doktorlara tasinirsiniz,
onlarda cocugunuza; Astim, Bronsit, Bronsiolit, (hic biri olmazsa) "Zaturre baslangici" gibi teshisler koyarak,
 caniniza okurlar. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 03 Eyl 2019 Saat 19:58
Yukarı Dön
Unuttum06 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 371
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Unuttum06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2019 Saat 23:49
Hocam ben grip aşısı olacağız diyorum korumuyor grip aşısı oldum yine grip oldum diyolar.Ben bu yıl ilk kez olmayı düşünüyorum sürekli bende çocuklarda hasta
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eyl 2019 Saat 04:43
Onlar; DERLER!!!! 
  Ne derler??? 
     Ne derlerse desinler!! 

Ben vazifemi yerine getirdim.. Geri kalan Turk milleti ne halt eder beni hic ilgilendirmez.. 
Yukarı Dön
aabut Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 139
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aabut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eyl 2019 Saat 10:04
Hocam emzirme döneminde grip aşısı olabilir miyiz?
Yukarı Dön
turbosenna Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 86
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı turbosenna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eyl 2019 Saat 11:34
Kadir Bey merhaba,

17 ocak 2017 tarihli erkek çocuğumuza düşünüyoruz peki aşı yaptırma tarihi olarak bu ay uygunmudur belli bir dönemi yok değil mi? 

8 yaştan küçük olanlara iki doz dediğiniz durum, normalde de bu aşılar iki doz değil mi ? o kısmı anlayamadım kusura bakmayın.

Düzenleyen turbosenna - 05 Eyl 2019 Saat 11:37
Yukarı Dön
Gamze kacal Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 248
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gamze kacal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eyl 2019 Saat 13:24
Hocam 11 yaş ve 39 aylık çocuklarıma ilk kez grip aşısı yaptiricam bugün okuduğum bir yazıda yumurta alerjisinin olmaması gerektiği yazıyor bilmiyorum çocuklarda varmı hergun yumurta yerler ama hiç fark etmedim alerjileri varmı yokmu bu konuda ne düşünüyorsunuz doz olarak ikisinede tam doz vurulucak dimi tek seferde
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eyl 2019 Saat 20:05
Emzirenler de, hamileler de asi olabilirler.. Bu gibi kimseler GRIP OLMUYORLARMI??  Grip olduklarindan bir
hasar mi oluyor?? Kaldi ki, asi ZAYIFLATILMIS virus!!! 
Donemi filan yok. Eczanelere asi geldiginde,  asinizi olun.
Artik asilar icin; "yumurta Allerjisi" lafi bile edilmiyor. Yumurta Allerjisi olan bile asi olabilir.. 
Hala asi dozlarini ogrenemediniz mi?? 
Ilk defa asi olacak: 8 yas alti cocuklara iki dozda yapiliyor.
LUTFEN bir zahmet Grip asisi ile ilgili yazilarimi okuyun. 

8 yasindan kucuk olup, HIC asi olmamislar, 1 ay ara ile 2 defa asi olacaklar.
6 ay-35 ay arasi cocuklar:
   Afluria ve Fluzone marka asilari yarim doz (0,25ml) olacaklar.
   Diger markalar ( Fluarix, FluLaval) tam doz (0,5ml) olacaklar. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Eyl 2019 Saat 20:06
Yukarı Dön
Gamze kacal Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 248
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gamze kacal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eyl 2019 Saat 23:54
İyide hocam Mayıs ayında sormuştum size grip asisini 36 aylıktan büyük çocuklara tek ve tam doz yapılır demiştiniz şimdi kafam karıştı benim 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.