|
Bebekten omurilik sıvısı alımı |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
Sevday ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Eyl 2018 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 180 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Şub 2020 Saat 12:48 |
Merhaba Kadir hocam size danışmak istediğim bi konu var.
Kardeşimin erkek bebeği 29 haftalık doğdu küvezde kalıyor. Şuan 42 günlük 2 kg.. Doğumdan bir kaç gün sonra kanda enfeksiyon çıktı antibiyotik ile tedavi edildi sonra yeniden çıktı bu şekilde 3 yada 4 kez kanda enfeksiyon sıkıntısı yaşandı.. en sonuncuda izole odaya alındı ve 14 günlük antibiyotik başlandı geçen hafta bitti o da kan tahlili temizdi. Bugün yine kan tahlilinde enfeksiyon çıkmış CRP 50 imiş. Ve omurilikten sıvı almak istiyorlarmış menenjit den şüpheleniyorlarmış drlar. anneye kağıt vermişler bazı riskler karşısında imzalamarı için.. menenjit olsa belirtileri olmaz mıydı çocukta acaba hocam. Herhangi bir ateş vs belirtiden bahsetmemişler. Kan tahlili sonuçlarını isteyefek elime geçince hemen gönderirim size.. bir de karaciğer ve beyin filmi de çekilecekmiş bebeğe.. Bunarada anne de doğumdan önce hamilelikte 2 ay kadar hastane de yattı kanamadan dolayı çeşitli ilaçlar antibiyotik da kullandı zaman zaman. Düzenleyen Sevday - 04 Şub 2020 Saat 12:58 |
|
![]() |
|
Sevday ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Eyl 2018 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 180 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam sıvı alımına izin vermişler menenjit lafını duyup korkunca.. sıvı alımını da hemen yapmışlar ama yeterli miktarda alamamışlar bebeği da fazla zorlamayalım diyerek yarıda bırakmışlar o teste bakılmıyor yani.. eski maillerden okuduğuma göre bıngıldağını sordum anneye şişlik gözükmüyor dedi dr a da sormuş ateş de olmamış bebekte. Ciğerlerine ve kafasına bakılmış bişey çıkmamış us de sağ böbreğinde ufak bi leke görülmüş yarın çıkacakmış sonuç.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118293 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bakin, senelerdir anlatiyorum..
Yeni nesil Turk Cocuk doktorlari resmen SALAKTIRLAR!! Ne CRP nedir onu bilirler.. NE Sepsis nedir, enfeksiyondan farki nedir, onu bile bilmezlar. Sadece WBC degeri yuksek diye, "kaninda mikrop var" deme SALAKLIGINDA bulunurlar.. Ne Menenjit arazlarini bilirler.. SALAK olmanin yaninda, bir de Ozel hastane doktorlarinin SAHTEKARLIKLARI; isi, icinden cikilmaz hale getirir.. Neresinden baslasak ki duzeltmeye!! : 1- Yeni doganlarda, WBC degerleri eriskinlerden COK farklidirlar!! (Salak cocuk doktorlarinin bundan haberleri yoktur) WBC Degerleri: 0-3 gun arasi : 9.0-35.0 1-2 hafta arasi : 5.0-20.0 1-6 ay arasi : 6.0-17.5 DUR... Bu tabloyu, o doktorlarin munasip bir yerlerine sokun!! Belki bu sekilde ogrenirler! 2- Bingildagi acik bebekte, Menenjit oldugunda, kesinlikle bingildakta sisme, en azindan duzlesme vardir. 3- MUTLAKA; yuksek ates olur. 4- Bebek kazik gibi olur, oturur duruma bile getirilemez. 5- En muhimi; Bebek MEME EMEMEZ!! O ; "40 Haramiler" hastanesinden hemen KACSINLAR!! Bu pustlarin kendi pisliklerini ortebilmek icin ne sahtekarliklar yapabileceklerini hayal bile edemezsiniz!! Yok; Bobregi "kucuk" veya, "buyuk" derler, yok IYE var derler, yok "Kalbinde ses duyduk" derler..Der oglu, derler. KACIN.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Şub 2020 Saat 18:53 |
|
![]() |
|
Anladım hocam sağolun ben de başından beri hastaneden çıkarma fikrindeyim ama olmadı.. İstanbul'da bir eğitim araştırma hastanesi bu. Zaten Dr lardan bilgi almak da çok zor bulup da.. maalesef bebeğe bi türlü meme vermeye başlatmadılar solunum sıkıntısından dolayı. İki kez cihaza takıldı şimdi burnunda hortumlar var o yüzden meme vermiyorlar solunumunda zorlanma olurmuş ciğerleri de istediğimiz kadar gelişmedi diyorlarmış..
Şunu da sorayım hocam annenin sütü yeterli hatta fazla dolapt buzlukta artık belirli miktarlara veriyorlarmış fazlasını getirmeyin diyorlarmış. Daha önce yavaş kilo alıyor diye bi mama istediler e protein gibi bişeydi istedikleri. Süte karıştıracaklsrmış verdiler çocukta ödem olmuş heryeri şişmiş çiş yapamamış sonra da idrar söktürücü verdiler düzeldi. Şimdi bugün yine aynı mamadan istemişler kilo alımı da günlük yaklaşık 50 Gr alıyor bazen fazla bazen az. Neden mama istiyorlar bu durumda elimizde bi sürü süt varken kilo alıyorken ben almayın dedim ama yanlış da yönlendirmek istemiyorum?. İlk mama istendiğinde d fazla idi süt. Düzenleyen Sevday - 04 Şub 2020 Saat 19:08 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118293 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
SAKIN, mamalarla ugrasmayin.. Anne sutu birakin..
Onlarin butun derdi, mama firmalarindan alacaklari komisyonlar. Az kilo alsa bile SAKIN o mamayi vermeyin! |
|
![]() |
|
Tamam hocam çok sağolun..
|
|
![]() |
|
Merhaba hocam ben bebeğin annesiyim erken doğum olduğu için baştan beri solunum sıkıntımız vardı bugün 43 günlük oldu bebeğim ve hala küvezde bugün bizden akciğer gelişimi için A vitamini diye bi ilaç istediler akciğeri geliştirmek için 5 ampulden oluyormuş bacağından yapılacakmış sizce almalı mıyız bu ilacı
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Boyle bir uygulama yok!! 5 ampul A vitamini NE DEMEK???
KACIN ve bir Universite hastanesine goturun. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|