Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bilgi rica
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

bilgi rica

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gul78 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 317
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gul78 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: bilgi rica
    Gönderim Zamanı: 27 Şub 2020 Saat 08:36
Kadir hocam merhaba 11,5 yaşındaki oğlum geçen hafta hafif boğaz ağrısı hapşırık burun tıkanıklığı olan bir durum yaşadı ve iki gün sürdü geçti. sontasında hiçbir sıkıntısı olmadı. Dün gece yattığığında birden çok üşüyorum dedi, üstünü sıkıca örttüm ve gece iki kez terledi.Gece hiç uyumadı ve sabaha karşı ateşi 38.1 e çıktı kollarının ve boğazının ağrıdığını söyledi. şimdi de öksürük başladı. benim merak ettiğim biz yeni bir mikrop mu aldık yoksa bu ikincil bir enfeksiyon mu? bir de bir kaç gün önce okulun yanındaki pazardan kuzukulak alıp yıkamadan yemişler ama bu bir enfeksiyon yapsaydı kusma ya da ishal olurdu değil mi?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118250
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2020 Saat 19:10
   "...Dün gece yattığığında birden çok üşüyorum dedi, üstünü sıkıca örttüm ve gece iki kez terledi.Gece hiç uyumadı ve sabaha karşı ateşi 38.1 e çıktı.."

Ates DAIMA bu sekilde cikar. Bu arazlar, ic isinin yukseldigini ve vucudun buna tepki verdigini gosterir. Bir muddete sonra da, ates , ciltte hissedilir.
6ay-4 yas arasi cocuklarda, iste bu devre cok hizli olursa, havale gelir.
Bu yas grubunda, bu arazlari goremezsiniz.

Dogru; Kuzukulagindan olsa idi; kusma ve sonrasinda ishal olurdu.
AMA, genede iyi bir sey degil.. Ishal olmasi onemli bir sey degilde, bu durum sik sik tekrarlanirsa, olasi bir "Tarim ilaci" zarar verebilir.

Ayni hastalik. Viruslarin cogalmalari makalemi okuyun.
Yukarı Dön
gul78 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 317
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gul78 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Şub 2020 Saat 10:03

Hocam geçen sefer de şimdi de illiadin, sterimar, tantum boğaz spreyi dışında hiçbir ilaç vermedim iki gündür evde yatıyor dün gece ateşi 40 a kadar yükseldi inledi sonra kendiliğinden yavaş yavaş azaldı sadece çok öksürüyor arada hapşırık ve boğaz  acısı oluyor gözlerinin ağrıdığını ve yandığını söylüyor sabah yumuşak kokulu bir kaka yaptı ama sadece bir kez bir de banyodan çıktıktan sonra göbek deliğinin içinde ve etrafında kırmızılık farkettim bir de sol gözünün kenar içi kızarık ve acıdığını söylüyor bugün de ateşi 38.7 ye kadar çıktı aynen bu şekilde devam edeyim mi yoksa tahlil vs yaptırmama gerek var mı çok teşekkür ederim iyi ki varsınız

Düzenleyen gul78 - 29 Şub 2020 Saat 17:44
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118250
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Şub 2020 Saat 19:21
Kesinlikle Antibiyotik gerekmiyor..
Gobekte ve Goz'de bir sey yok.
SAKIN doktora gitmeyin, aynen devam edin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.