|
Öksürük ve Ateş |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Leylam12 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ara 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 10 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Mar 2020 Saat 16:23 |
Hocam saygılar,
Sayenizde senelerdir neredeyse ilaçsız büyütüyorum kızımı. Sizin tum talimatlarınızı (hastalık grafikleri) inceledim ama emin olamadım ne yapacağımdan bir türlü. Kızım 8 yaşinda, öksürük ve devamında ateşle 3 gündür hasta. 2 gün ateş indi çıktı, öksürük kalıcı. Asla ateş düşürücü vermedim. Dün öksürük çok artınca götürdüm doktora, ateşini hiç ölçmediğim için orada 39.3 çıktı. Boğaz kültürü, influenza testi ve tam kan sayımı yaptırdık. Kültür temiz, influenza da yok ancak lökosit 17.37 ve crp 23.69. Augmentin başladım dün akşam ve bu sabah ancak emin diilim halen enfeksiyonun kaynaği ne olabilir diye. Öksürük hiç azalmadi. Ateş arada az az çıkıyor halen. Ateş düşürücü halen hiç vermedim. Antibiyotiğe devam edeyim mi? Teşekkürler.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118969 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
SAKIN Turk cocuk doktorlarina inanmayin..
Ates+Agizda pis koku+Dili kaplayan pas tabakasi yoksa, ASLA Antibiyotik gerekmez. SAKIN; Doktor ve laboratuvarin ayni cati altinda oldugu muesseselere de asla inanmayin.. Her turlu dalavera doner,.. |
|
![]() |
|
Leylam12 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ara 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 10 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Peki hocam lokosit yuksekligi anlamsiz mi? siz hep wbc ye bakin dersiniz oysa.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118969 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Dogru... Ama artik bu laboratuvarlara da guven kalmadi..
O yuzden, anlattigim belirtiler var mi, ona bakin.. Dili pembe ise, agizinda pis koku yoksa, sakin inanmayin, antibiyotik baslamayin. Her 3 araz da varsa, o zaman baslayin. |
|
![]() |
|
Ankaranin en guvenilie laboratuvari tetkikleri yapan ancak diger belirtiler yok. Bir de antibiyotik 3 kere alindiginda en azindan atesi dusurmesi ya da oksurugu azaltmasi gerekmez miydi zaten? Strep A icin kullaninca 1 gunde ates dusuyor sonucta. Bizde ates devam ediyor, oksuruk ise daha da artti. Bir de yuzunde kizariklik kabarikliklar olustu ki antibiyotikten oturu oldugunu dusunuyorum. Dogru mu dusunduklerim hocam? Ancak sizin oksuruklu hastaliklarin degerlendirilmesi tablonuzdan bize uyan herhangi bir hastalik tanimi bulamadim.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Mono degerine bakin.... Bazen; Enfeksiyoz Mononukleoz ve Coxsackie hastaliklari viral oldugu halde, WBC yuksektir.
|
|
![]() |
|
Hocam monosit mutlak degeri 0.97 k/mm3, sınır degerler icerisinde (ref aralik degerler 0.13-1.08) zaten bogaz agrisi hic yok ancak oksuruk cok yogun. Ates var 39a varan bir de, dusurmuyorum zaten hic.
Düzenleyen Leylam12 - 16 Mar 2020 Saat 08:20 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Grip geciriyor..
SAKIN ATESINI DUSURMEYIN... |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|