Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Öksürük ve Ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Öksürük ve Ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Leylam12 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Leylam12 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Öksürük ve Ateş
    Gönderim Zamanı: 15 Mar 2020 Saat 16:23
Hocam saygılar,

Sayenizde senelerdir neredeyse ilaçsız büyütüyorum kızımı. Sizin tum talimatlarınızı (hastalık grafikleri) inceledim ama emin olamadım ne yapacağımdan bir türlü. Kızım 8 yaşinda, öksürük ve devamında ateşle 3 gündür hasta. 2 gün ateş indi çıktı, öksürük kalıcı. Asla ateş düşürücü vermedim. Dün öksürük çok artınca götürdüm doktora, ateşini hiç ölçmediğim için orada 39.3 çıktı. Boğaz kültürü, influenza testi ve tam kan sayımı yaptırdık. Kültür temiz, influenza da yok ancak lökosit 17.37 ve crp 23.69. Augmentin başladım dün akşam ve bu sabah ancak emin diilim halen enfeksiyonun kaynaği ne olabilir diye. Öksürük hiç azalmadi. Ateş arada az az çıkıyor halen. Ateş düşürücü halen hiç vermedim. Antibiyotiğe devam edeyim mi?

Teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118969
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2020 Saat 20:26
SAKIN Turk cocuk doktorlarina inanmayin..
Ates+Agizda pis koku+Dili kaplayan pas tabakasi yoksa, ASLA Antibiyotik gerekmez.
SAKIN; Doktor ve laboratuvarin ayni cati altinda oldugu muesseselere de asla inanmayin.. Her turlu dalavera doner,..
Yukarı Dön
Leylam12 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Leylam12 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2020 Saat 21:15
Peki hocam lokosit yuksekligi anlamsiz mi? siz hep wbc ye bakin dersiniz oysa.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2020 Saat 21:43
Dogru... Ama artik bu laboratuvarlara da guven kalmadi..
O yuzden, anlattigim belirtiler var mi, ona bakin..
Dili pembe ise, agizinda pis koku yoksa, sakin inanmayin, antibiyotik baslamayin.
Her 3 araz da varsa, o zaman baslayin.
Yukarı Dön
Leylam12 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Leylam12 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2020 Saat 22:24
Ankaranin en guvenilie laboratuvari tetkikleri yapan ancak diger belirtiler yok. Bir de antibiyotik 3 kere alindiginda en azindan atesi dusurmesi ya da oksurugu azaltmasi gerekmez miydi zaten? Strep A icin kullaninca 1 gunde ates dusuyor sonucta. Bizde ates devam ediyor, oksuruk ise daha da artti. Bir de yuzunde kizariklik kabarikliklar olustu ki antibiyotikten oturu oldugunu dusunuyorum. Dogru mu dusunduklerim hocam? Ancak sizin oksuruklu hastaliklarin degerlendirilmesi tablonuzdan bize uyan herhangi bir hastalik tanimi bulamadim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mar 2020 Saat 01:59
Mono degerine bakin.... Bazen; Enfeksiyoz Mononukleoz ve Coxsackie hastaliklari viral oldugu halde, WBC yuksektir.
Yukarı Dön
Leylam12 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Leylam12 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mar 2020 Saat 08:20
Hocam monosit mutlak degeri 0.97 k/mm3, sınır degerler icerisinde (ref aralik degerler 0.13-1.08) zaten bogaz agrisi hic yok ancak oksuruk cok yogun. Ates var 39a varan bir de, dusurmuyorum zaten hic.

Düzenleyen Leylam12 - 16 Mar 2020 Saat 08:20
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mar 2020 Saat 18:33
Grip geciriyor..

SAKIN ATESINI DUSURMEYIN...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.