Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hocam lütfen okuyun
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Hocam lütfen okuyun

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Esrazeynepçelik Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 26
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Esrazeynepçelik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hocam lütfen okuyun
    Gönderim Zamanı: 21 Mar 2020 Saat 19:31
hocam merhaba size salı gecesi yazmıştım ama görmediniz..4yaşındaki kızım yoğun geniz akıntısı ile uyudu salı gece ve sabah karşı hafif ateş kusma ile devam etti.hastahaneye gittik boğazı çok kötü ve kanda enfeksiyon çıktı.cempes ve minafen başladık.keyfi kaçmadıkça ateş düşürücü vermedim.. ama antibiyotik kullandık 4. Gün sabah kahvaltı öncesi tuvalete gidip kaka (afedersiniz) yaptı bittiğinde halsizdi sordum uykum geldi dedi.kucağıma aldım karnım ağrıyor dedi ve bir iki dakika sonra maksimum 8sn kadar kendinden geçti. Kendine geldiğinde biraz terledi ve uyumak istiyorum dedi. Kahvaltı yaptırıp doktora tekrar gittik.tansiyon bakıldı 11/6  önemli nokta ise geçen yıl mart ayında bu tarz bir durum daha yaşadık ve o zaman da olay sonrası hemen hastahane gittik tansiyon bakıldığında 8/4 tü. İlk akla gelen epilepsi oluyor ama geçem yıl nörolojik olarak takibi yapıldı egg temiz 6aylık takipte herhangi bir nöbet vs olmadı.
Sizin bu konuya yorumunuz nedir? Epilepsi mi neden oldu tansiyon mu?
Bu arada gece öksürük olduğu için coldmıx damlattım ve ayak alrına sarımsak yağ sürdüm.sarımsak tansiyon etkilemiş olabilir mi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118314
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mar 2020 Saat 20:14
1- Epilepsi ile hic, ama HIC alakasi yok.
2- "... ayak alrına sarımsak yağ sürdüm.." DAHA NELER!! Resmen sacmalik!
3- Yuz bin kere anlattim!!! Ates+Agizda pis koku + Dili kaplayan pas tabakasi YOKSA, Turk doktorlarina gitmeyin.. Hepsi ayni halti yerler. Bu 3 arazdan biri bile yoksa, VIRAL enfeksiyon demektir.
4- Minafen dahil, BUTUN ates dusuruculer, tansiyon dusurucudurler. Duz adelelerde gevseme yaparlar, damarlar gevser ve tansiyon duser.
5- Cempes, Cok agir bir antibiyotiktir ve cogunlukla ishal yapar. Ishal de tansiyonu dusurur.
Cok okumaniz lazim.. Bu kadar hata, ancak Turk doktorlarini ciddiye almakla olur.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Mar 2020 Saat 20:17
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Esrazeynepçelik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mar 2020 Saat 20:35
Hocam cevap için çok teşekkür ediyorum.ağızda pis kokusu +pas lekesi var antibiyotik şarttı hocam dikkat ettik emin olup verdik.
*sizin cevaplarınıza çok güveniyorum.bugün gittiğimiz doktor epilepsi nöbeti diye düşünüyorum dedi. Fakat geçen yıl da olmuştu tekrarladığı için korktuk. Ama hocam egg temiz ve bir yıldır hiç olmadı bu gibi bir durum.epilepsi olsa nöbet olmazmıydı arada?sabah yaşadığımız olayda kendini kasar gibi bi hareketle gözünü açıp normale döndü toplamda 5 veya 8sn sürdü. Doktor bundan dolayı kısa bir epilepsi nöbeti diye düşünüyorum dedi. Nörolojiye yönlendirdi ? Sizce nasıl bir yol izlemek gerek
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mar 2020 Saat 20:50
Sakin ha!! O sacmaliklarin hicbirine inanmayin.
O doktor herhalde, hayatinda hic Epilepsi nobeti gormemis!!
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Esrazeynepçelik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mar 2020 Saat 21:21
Hocam peki tansiyon için ne yapmamız lazım hep böyle mi olacak ? İlaç kullanmadığında da tansiyonu düşüktü ve oldu.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mar 2020 Saat 21:33
Turk doktorlari, cocuk doktorlari olsalar bile, ahmak olduklari icin, cocuklari eriskin zannederler…
1- Cocuk kan degerleri eriskinlerden farklidir..
2- Cocuk Tansiyon degerleri eriskinlerinkinden farklidir!!

4 yas icin Tansiyon sinirlari:
-Sistolik (buyuk) tansiyon: 99+/-20 yani; 79-119 arasi NORMAL..
-Diastolik (kucuk) tansiyon: 65+/-20 yani; 45-85 arasi NORMAL..
Turkiye'nin AHMAK cocuk doktorlari bunlari bilmezler.. Sakin bunlarin hezeyanlarina kanip, bir ise girismeyin..
AYRICA:...… Cocuklarda, buyuklere kullanilan Tansiyon aletleri KULLANILAMAZ..
Kola sarilan kisim; dirsek-bilek arasi mesafenin 2/3'unden fazla olursa, dusuk deger verir.. Cocuklar icin, ozel manson kullanilmalidir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Mar 2020 Saat 21:36
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Esrazeynepçelik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mar 2020 Saat 23:23
Yani hocam yaşadığım durum epilepsi değil peki ne tekrarı olacak bir durummudur? Ne yapmamız gerek hiç olmamış gibi devam mı edeceğiz? Dikkat etmemiz gereken araştırma gereken bir nokta yok mu? Çok teşekkür ederim son kez soruyorum 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Mar 2020 Saat 03:02
Cocugun ; orasina-burasina Sarimsak surmeyin!!
Her ateslendiginde, ilac vermeyin.
Antibiyotigi; gerektiginde verin. Nokta!!
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.