|
Okul aşıları |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Aslı ![]() Altın Üye ![]() ![]() İpek böcüğünün güzel annesi Kayıt Tarihi: 02 Tem 2009 Konum: ipek böceğim Durum: Aktif Değil Puanlar: 3509 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2020 Saat 17:11 |
Kadir bey merhaba,oğlum 4 yaşını yeni bitirdi.saglik ocağından aradılar okul aşılarını artık onlar yapicakmis. 48 ayını doldurmuş çocukları aşılamaya başlamışlar. Size sormak istedim.icim rahat ediyor siz onaylayınca. Hakkınızı helal edin.iyiki varsınız.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118118 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Benim aşı şemasını takip edin. Orada yazılı tarihleri geçince yaptırın.
Okul yerine, Sağlık ocağında yapılması çok daha sağlıklıdır. |
|
![]() |
|
Aslı ![]() Altın Üye ![]() ![]() İpek böcüğünün güzel annesi Kayıt Tarihi: 02 Tem 2009 Konum: ipek böceğim Durum: Aktif Değil Puanlar: 3509 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
9 eylüle kadar zamanımız var gelin yapalım dedi sağlık.ocagi.hemsiresi
Sizin.asi şemasını nerde bulabilirim.
|
|
![]() |
|
antipc ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10 Tem 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 289 |
https://www.anneoluncaanladim.com/forum/asi_topic10134.html
Yardımcı olmak adına ekledim. Bir de oğlunuz 1 temmuz 2016 dan sonra mı doğdu? . Benim kızım mart 2015 doğumlu, sağlık bakanlığının açıklamasına göre aşısı okulda olacak. Aile hekimi den aramadılar. Yeni bir durum mu var? En son 1 temmuz 2016 dan önce doğanlar aşıları okulda olacak denmişti
|
|
![]() |
|
Oğlum 12 ağustos 2016 doğumlu. Bende yeni duyduğum için kadir beye danışmak istedim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118118 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
"Okul aşıları" eski zamanlarda kalma, İLKEL bir aşılama yöntemidir. Bilhassa Sağlik imkanları kısıtlı olan;
3. dünya ülkelerinde, kitle halinde çocukları aşılayabilmek için gerekli olurdu. Artık her yerde yeterli sayıda Sağlık ocağı veya Aile hekimleri olduğu için, okulda aşı yapılma usulünün kaldırılması isabetli olur. Benim eski hastalarım, kendilerine verilmiş olan aşı kartlarındaki tarihleri takip etsinler. Olmayanlar da; https://www.anneoluncaanladim.com/forum/asi_topic10134.html Bu takvimdeki sıraya uyarak yaptırsınlar. |
|
![]() |
|
Kadir bey çok sağolun.sizin takvimdeki sıraya göre 4-6 yaşları arasında yapılır yazıyor.. oğlum 4 yaşını doldurdu .simdi yaptiraabilirim o zaman.9 eylüle kadar zamanı var dediler .neden öyle dediler .birde kızım 11 yaşında rahim ağzı aşısını yaptırmak istiyorum nerde ve nasıl yaptirabilirim.hangi asiyi alicam bilgi veirmisiniz
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
4-6 yaş aralığında yapılabilir demek; 2 sene içinde ne zaman olsa yapılablir demektir.
İster 1 ay sonra ister 2 sene sonra yaptırın. Sağlik ocaklarının aşılar hakkındaki bilgileri çok kısıtlıdır. Emır-komuta zinciri ile, yukardan nasıl emir alırlarsa, ona göre aşı yaparlar. Kendilerinin en ufak bir bilgi veya inisiyatifleri yoktur. 7 sene sonra yapılacak aşıyımı soruyorsunuz?? O zaman şartlar ne olur bilemem. Bu tür "Geyik muhabbetlerine" girmiyorum. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|