|
kedi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
kader ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Ara 2019 Konum: türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 270 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Eki 2020 Saat 21:17 |
değerli hocam merhaba. 3 gün önce kedi sahiplendik kızım tek çocuk pandemide kimseyle görüşmüyoruz yanımızda bize yoldaş olsun dedik. iç dış parazit aşılarını yaptırdım. Müsaadenizle bir kaç sorum olacak.
1. kedi tüyünün ciğere yapışması diye bir şey var mıdır? 2. kediyle haşır neşir olduktan sonra elini ağzına yüzüne sürerse kızım hastalanır mı? geçen yıl haberlerde bir kadının kediden dolayı kör olduğunu dinlemiştim. 3. insan ve kedi arasında hastalık geçişi var mıdır? 4. kedi bizi tırmaladığında ya da ısırdığında ciddi bir rahatsızlık yaratır mı? Biz alakalı alakasız her şeyi soruyoruz farkındayız ama ne yapalım hocam güvendik bir kere, sizi tanımadan evvel hastalık ve hasta olmayla ilgili saçma sapan takıntılarım vardı, beni böyle yapanlar da doktorlar oldu ; yok ventolin yok bronşit yok pilor spazmı, reflü , serumlar, antibiyotikler aman sakın terlemesin aman üşümesin derken ben kafayı üşüttüm. kızıma ,eşime, aileme dünyayı dar etmiştim. şimdi o kadar rahatım ki...onlar giydir çocuğu diyorlar üşümekle hasta olunmaz diyorum, steril değil temiz bakıyoruz diyorum. ateş düşürmüyorum. ailemin bana bakışlarını görmeniz gerek. çocuk büyütmenin tadına vardım hocam SİZİN SAYENİZDE. çok teşekkürler...
Düzenleyen kader - 30 Eki 2020 Saat 21:29 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117858 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Hicbir hayvanin "tuyu" akcigere yapismaz, veya karacigere gidip, "kist" yapmaz. Bunlarin tamami eski Turk
doktor uydurmasidir. 2- Oyle bir sey yok, kedi-kopek, suratini yalasa bile bir sey olmaz. 3- Kedilerden; Toksoplasma bulasir. Bu hastalik, hayat boyu bagisiklik verdigi icin, bilhassa kiz cocuklarinin erken yaslarda (hamile kalmadan once) bu hastaligi kedilerden alip, bagisiklik kazanmalari cok onemlidir. 4- Nadiren, o da, kedide (Spirillum minus) bakterisi varsa, "Kedi Tirmigi Hastaligi" (Sodoku) yapabilir. Turkiye'de rastlanmis degil.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|