|
Geçmeyen yanma şikayetleri |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
dhurnali ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 May 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 210 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Kas 2020 Saat 22:30 |
Merhabalar Kadir Bey. Arkadaşımın aylardır geçmeyen yanma şikayetleri var. Gitmediği proflar doçentler kalmadı. Hiçbirinden çare bulamadı.Sizden çok bahsettim kendisine.Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olacağız. Bugüne kadar yaşadıklarını iletiyorum size. Çok teşekkür ederim. 36 yaşında 55 kiloyum. 21 Ağustos tarihinde sulu ishal şikayeti ile doktora gittim (Ercefuryl-Flagyl-Buscopan) ilaçları verildi. Antibiyotik tedavisinin bitmesine yakın mide ağrıları ve göğüste yanma başlayınca tekrar doktora gittim 31Ağustos tarihinde reflü tanısı ile tedaviye başlandı. Tedaviye cevap alamayıp yanma şikayetlerim artınca 30 Eylül tarihinde endoskopi işlemi uygulandı ve alkalen safra reflüsü, pangastrit tanısı koyulup (Ursactive-Antepsin-Nexıum) tedavisine başlandı. 1-13 Ekim tarihleri arasında bu ilaçlar kullanıldı. 13 Ekim tarihinde biyopsi sonucu helicobacter pylori tadavisine başlanmalı dendi, iki doktora danıştım bu tedavinin ağır geleceği söyledi. Nexıum-Antepsin-Motilium kullanmaya başladım, bu tarihe kadar bu üç ilacı kullandım şikayetlerimde hiç rahatlama olmadı. Dilimin ucunda, altında da acımalar yanmalar başladı. Bugün tekrar doktora gittim Augmentin-Tavanic-Nexıum ile bakteri tedavisine başlayalım dendi, ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim?
Düzenleyen dhurnali - 19 Kas 2020 Saat 22:50 |
|
![]() |
|
Umut7 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Mar 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 85 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam sanırım bu soru arada gözden kaçtı. Bende bir tanıdığım için size yazmıştım. Şikayetleri onca doktor ve ilaca rağmen geçmemişti. Onda da endoskopi ve biyopsi sonucu çok yoğun iltihap ve helicobacter bulundu. Antibiyotik tedavisi uyguladılar ama şikayetleri geçmedi. Tekrar bir antibiyotik tedavisinin ağır geleceğini söylemiş gittiği doktor. Diyet yapmaya çalışıyor ama hala 2 gün iyi bir gün kötü devam ediyor. Mide bulantısı halsizlik sırt ve kas ağrısı oluyormuş. Nedir bu helicobacter hocam, tedavisi yok mu acaba?
Düzenleyen Umut7 - 22 Kas 2020 Saat 01:38 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118256 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Tabiiki, iyilesme olmaz..
Helikobakter Pylori bu sekilde tedavi edilmez! Uclu tedavide, MUTLAKA 2antibiyotik, bir anti asit olmalidir. Klacid 500mg tablet, Gunde:2x1 Amoklavin 500, gunde:2x1 Famodin 40 tablet, gunde:1 tane 10 gun alin.(elinizde Tavanic kaldi ise, onlari kullanin). Ucuz oldugundan, Famodin ile devam edin. Famodin en az 1 ay devam edin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 Kas 2020 Saat 03:19 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|