Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Aşı sonrasi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Aşı sonrasi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Gunes05 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 744
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gunes05 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Aşı sonrasi
    Gönderim Zamanı: 25 Oca 2021 Saat 08:53
Dr bey 15  ocakta covid aşısı oldum.3 gun sonra nabız 145 ile acile başvurdum kalbime cam batma hissi,ense sertligi tansiyonum 140/80( normalde Max 110/70) EKG. De ritim bozukluğu saptandı.kardioloji doktoru dideral başlattı.5 gün sonra çok ağır kas ağrılarım.oldu belimin üst kısmı ile boynum arasında.gogus ağrılarım devam ediyor.bugün 10. Gün agrilarim daha hafif.
1. Bu aşı ölü aşı denildi niye covid belirtilerini gösterdim?
2 aşının 2. Dozunu olmak istemiyorum bu aşıyı boşuna mı olmuş olacağım bağışıklık için yeterli olmaz mi 1 doz?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118765
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Oca 2021 Saat 18:33
1- Asinin; olu veya canli olmasi cok farketmez.. Ikisi de, ANTIJEN dir...
2- Bu asilar ile ilgili yeterli bilgi yok. Sizlerde deneniyor. O yuzden, bu asi cok ucuza geldi.  
Yukarı Dön
Gunes05 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gunes05 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Oca 2021 Saat 19:20
Yani bu belirtiler ölü asida olsa normal mi diyorsunuz? Peki bu belirtileri gösterirken yani covid gibi geçirirken niye etrafımızdakilere bulaş olmuyor?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Oca 2021 Saat 21:30
"bulas" NE demek???  Ya "bulasma" olmuyordur, ya da; "bulasici" degildir.
Lutfen bari sizler bu AHMAK Prof.larin etkisinde kalip, Turkce'nin irzina gecmeyin. 

Covid dahil butun viruslar, solunum hastaligi yaparken, bulasicidirlar. Virus, solunum yolundaki hucrelerde
replikasyon denilen cogalmasini yaparken, bulasicidir. Sisemik hale geldiginde, bulasiciligi kaybolur. 

Bu yuzden de; ortalikta dolasan,sacma-sapan gargaralarla, virusu yok edemezsiniz. 
Yukarı Dön
Gunes05 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gunes05 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Oca 2021 Saat 14:15
Dr bey ben covidle ilgili tüm bulguları gösterince test yaptır diye çok zorladılar.ben ilaç kullanmak istemediğim için direniyorum.
Siz aşıların bulaştırma etkisi yok demiştiniz.mesela bugün göğüs ağrım ve oksurugum var bu virüsün solunum yolunda olduğunu göstermez mi? 
İş yerinde ısrarla test yaptır bize evdekilere gecireceksin diyorlar.asi kaynaklı poztifsem bunu başkalarına nasıl açıklayabilirim?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Oca 2021 Saat 19:20
Asi oldugunuz icin bir sey yapmaniz gerekmez. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.