| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
gümüş
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 323
|
Konu: İkinci çocuk Gönderim Zamanı: 29 Mar 2008 Saat 13:32 |
Uzun oldu ama birde ona kıskanmanın normal bir duygu olduğunu anlatmak gerekiyor yanlış bir şey olduğunun aksine
|
 |
gümüş
Katılımcı Üye
Puanlar: 323
|
Gönderim Zamanı: 29 Mar 2008 Saat 13:30 |
Merhaba ayşegül bende iki çocuk annesi olarak yaşadıklarını çok iyi anlıyorum.Kızım 4 yaşındayken oğlum dünyaya geldi.Planlı bir hamilelikti.Öncesinde pedagog olan arkadaşlarımdan yardım aldım.Aralarının kaçyaş olması gerektiği konusunda hepside en iyisinin 4 olduğunu söylediler.Planlı bir hamileleik olduğu için hamileyken ve doğuma hazırlık süresince kızımı herşeye dahil ettim.Kardeşine aldığımız herşeyi beraber seçtik.Ama kıskançlık odu tabi normal olarak.Eğer olmasaymış yani dışa vurmasymış sorun o zaman başlarmış.Ondan yardım istemek , düşüncelerini paylaşmak arkadaş gibi, onun da dinlemek , yaptığın herşeyin sebebini anlatmak hafifletiyor krizleri.Anlıyorlar kendilerinin de birey yerine koyulduğunu görmek hoşlarına gidiyor. Zor bir dönem ama geçecek... Sen kalbini dinle...
Bir de babaya da iş düşüyor tabi sen bebekle ilgilenirken oda büyükle ilgilenmeli.Sinema , tiyatro gibi... Arada da tam tersini uygulayın...
sevgiler...
|
 |
superisi
Altın Üye
Puanlar: 3384
|
Gönderim Zamanı: 28 Mar 2008 Saat 17:05 |
|
Büyük çocuğa kardeşi için paylaşım yaptırın. mesela beraber yıkayın, bezini değiştirdiğiniz zaman ondan yardım isteyin.sakın o küçüktür biz seni daha çok seviyoruz gibi olumsuz telkinlerde bulunmayın.bebekle ilgili daha o çok minik bakıma ihtiyacı var sen onun ablasısın(veye abisi) onu biz beraber büyütüp koruyacağız gibi olumlu tepkilerde bulunun sevgiyi iki eşit parçaya ayırın. sakın olaki bebek küçüktür anlamaz biz büyükle ilgilenelim diye hataya düşmeyin.büyük çocuk daha çok düşman olur.iki çocuğuda aynı eşit şekilde sevmek ve ilgilenmek gerekir.
Düzenleyen superisi - 28 Mar 2008 Saat 17:07
|
|
ZÜLAL(Bookworm)
|
 |
rüyabebek
Kıdemli Üye
Puanlar: 1033
|
Gönderim Zamanı: 27 Mar 2008 Saat 15:20 |
galiba işin çok zor ama sana tavsiyem sakın onun kıskançlıgını anlamamazlıktan gelirmiş gibi yapma onunla konuşup onunda zamanında bu kadar küçük bir bebek oldugunu söle onun büyüyüp abla oldugunu arteık kardeşiyle ilgilenebilecek kadar büyüdügünü fala nsöle emin ol bu kızını dinledirip kendine olan güvenini kazandıracaktır...ee sonra ne olacak dersen oda küçük bir anne olacaktır tecrübeliyim inan bana
|
|
|
 |
fatmabek
Altın Üye
emir&yusufun annesi
Puanlar: 2790
|
Gönderim Zamanı: 09 Şub 2008 Saat 20:11 |
bende Allah izin verirse oğlum 2 yasına bastığında 2. cocuğu planlamayı dusunuyorum arayı cok acmamak gerekir diye düşünenlerdenim 
|
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
|
 |
duru
Altın Üye
"Yiğit ve Efe'nin Annesi"
Puanlar: 2222
|
Gönderim Zamanı: 07 Şub 2008 Saat 22:51 |
bu konu artık benide ilgilendiriyor,2.bebeğim doğduğunda Yiğit henüz 16 aylık olacak,çevreden daha çok küçük kıskançlık bilmez deselerde ben oğlumun herşeyin farkında olduğunu düşünüyorum,eve yeni bir birey katılacak ve ben vaktimin çoğunu onunla geçireceğim onun kardeşi olduğunu bilmesede ilginin bu yeni katılan bireye kaydığının elbette farkında olacaktır,o yüzden kreşe yazdırmamızın çok iyi olduğunu söyledi kreşteki aile danışmanı,Yiğit kreşteyken bende rahat rahat küçük oğlumla ilgilenebileceğim inşallah Yiğit bu durumdan etkilenmez ya da en az düzeyde etkilenir  eğer problem yaşarsak yardım alacağız
|
|
|
 |
snyozt
Katılımcı Üye
Puanlar: 211
|
Gönderim Zamanı: 06 Şub 2008 Saat 23:06 |
benimde 2 yasında ve 2 aylık oglum var yasla ilgili degil kıskanclık.
biz kıskanmasın diye bebegi elimize bile almıyoruz yine de kıskanıyor.
seviyormus gibi gosteriyor kendini kafamızı cevirdigimiz anda bebege zarar vermeye calişiyor. cok zoooor coook....
|
 |
akide
Üye
Puanlar: 21
|
Gönderim Zamanı: 24 Kas 2007 Saat 16:15 |
|
benim kızım ikiz kardeşleri doğduktan sonra her şeyiyle değişti.bebeklerin altını değişirken benim altımı neden değiştirmiyorsun ?niye bana bez bağlamıyorsun?gibi kaprisler yapıyordu.bir gün ''gel annem sanada bez bağlayayım'' dedim.2 yaşındaki yeğenimden kalan bezi ona taktım ve sıkıca bağladım.'' tamam bundan sonra bezli dolaşabilirsin ''diye gönderdim.bir kaç dakika sonra geldi .''anne bez çok sıkıcı bir şeymiş çıkar'' dedi.o günden sonrada bu problemi yaşamadık.bizimle aynı problemi yaşayan annelerde aynı yöntemi deneyebilirler.
|
 |