Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 8 aylık ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

8 aylık ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Meryemesma Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 174
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Meryemesma Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 8 aylık ateş
    Gönderim Zamanı: 21 Şub 2021 Saat 00:05
Kadir bey merhaba. Kızım 8 ay 20 gunluk aksamdan beri atesi 38.2.38.3 cıvarı oluyor. Agzıın ıcı ates gıbı yanıyo. Nefesiyle o sıcaklığı hissediyorum. Hocam kızım yaklasık 20 gun oncede ateslenmıstı 4 gun surmustu atesı sayenizde antıbıyotık kullanmadan atlattık o sureci.  Acaba neden ust ustte boyle ateslendı. Evde ablası var 4 yasında o hasta degıl bizde hasta degılız. Nasıl kapiyor bu enfeksiyonu. Oyndıgı oyuncakları cok sık agzına goturuyo onlardan mikrop kapmıs olabilir mi? Idrar da enfeksiyon olsa baska nasıl belirti olur. Geceleri emmek ıcın cok uyanıyor. Sadece emiyor ek gıdayı verdıgımde midesini bulandırıp yemek istemiyor. Ben de tok diye zorlamıyorım sadece anne sutu alsın diye. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118671
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2021 Saat 03:15
1- Antibiyotik gerektiginde: agizda pis koku + dili kaplayan PAS tabakasi olur. 
2- Simdiye kadar, 6 hastam tam 2 sene sadece anne sutu aldilar. Hicbir seyleri de eksik olmadi.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Meryemesma Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2021 Saat 03:49
Tesekkur ederım kadır bey dılı sarı gıbı agız kokusu yok. 
Antıbıyotık gereken bir durumda anbıyotık kullanılmassa ne gıbı zararı olur. Bir de merak ettıgım oyuncakları sureklı agızına goturdugu ıcın onlardan enfeksiyon kapabılır mı. Kızım bizden baska hıc kimseyi gormuyor bizde kimseyle temas etmiyoruz market dısında anlamadığım bu cocuk nerden aliyo bu hastalıgı hocam kafam bir turlu almıyor bu cocugun iki defadır niçin ateslendıgını. Soguk bısey ıcerse bogaz enfeksıyonu olur mu yoksa bogaz enfeksiyonu da mı dişardan alınan bir hastalık mı 

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Meryemesma Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2021 Saat 12:37
Kadır bey kızımın dilinde aksam sarı bir tabaka vardı. Sabah baktım agzı kokuyo dilinde kahverengi bir tabaka var pas dedıgınız boyle mi oluyor sanki pekmez yemıs dılınde kalmıs gibi. Evde hıc acılmamıs gecen seneden kalma largopen 250mg var ona baslayalım mı. Kızım 8 ay 20 gunluk 10 bucuk kılo agırlıgında. Hocam ates halen devam edıyor

Düzenleyen Meryemesma - 21 Şub 2021 Saat 12:41
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2021 Saat 18:58
Kahvalti yaptiktan sonra da, agiz kokusu devam ediyorsa, Antibiyotik verin. 
Tedavi edilmediginde, bakteriel enfeksiyonlarin, %95'i kendiliginden iyilesirler. 

Veya, bir "Kan Sayimi" yaptirin., WBC degeri: 15,5 dan fazla ise, antibiyotik baslayin.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Meryemesma Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2021 Saat 20:08
Tesekkur ederım kadır bey sagolun. Agız kokusu ve dılınde pas oldıgundan emin oldugum ıcın hastaneye gittik. Bogaz enfeksıyonu var dedi. Tahlil yapmadılar. Augmentın verdi az once verdim. (Dilde pas agızda koku oldugu ıcın) Bakterıyal enf.oldugunda anbıyotık verdikten sonra ates duser mi kacıncı dozdan sonra ates duser. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2021 Saat 21:47
1-2 gunde duser.. Bakterinin cinsine gore degisir. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Meryemesma Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şub 2021 Saat 15:18
Kadir bey tekrar rahatsız ediyorum hakkınızı helal edin. Kızımın atesı devam ediyor. Atesten cok rahatsız hıc uyumamıyor. Gece fıtıl verdım rahatladı uyudu. Sabah antıbıyotıgını verdım bir saat sonra yarım olcek calpol verecektim kasıgı gorur gormez mıdesını bulandırıp kustu. Kasıgı gordugu an mıdesını bulandırıp oguruyor. Bugun bu saate kadar uç defa ıshal oldu. Acaba mide bulantısı ve ıshale antıbıyotık mi sebep oldu. Yoksa baska bir hastalık mı. Hocam kızım dun biraz daha iyiydi. Doktor bogaz enfeksıyonu deyip augmn.. Verdı
Kızım ıkı uc gun once elındekı kasıgı bogazına batırdı. Sonra agladı acaba enfeksiyona o mu sebep oldu. Hıc bsey yıyemıyo sadece emmek ıstıyo emınce de ıyıce atesı yukselıuo ne yapcam bilmiyorum. Antıbıyotıge devam edeyım mi? 

Düzenleyen Meryemesma - 22 Şub 2021 Saat 15:35
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.