|
Iye ve diş gicirdatma |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
Zeynep33 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mar 2021 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Puanlar: 75 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Mar 2021 Saat 16:12 |
Merhabalar doktor bey 4.5 yasindaki kizimin sik idrara çıkma şikayeti oluşmaya başladı bunun üzerine idrar tahlili yaptirdim(daha önce 1.5 yaşında yine iye tedavisi görmüştü bactrim şurup ile)tahlilde lokosit negatif nitrit negatifti şikayetler dewam edince kendi cocuk drmuza götürdüm.doktorumuz tahlil temiz olunca dis gicirdatma problemi varmı dedi kizim da bu problem 2 3 aydır vardi zaten bunu üzerine bize bi diyet listesi verdi buna uymanızı söyledi suan bağırsağının gecirgen oldugunu bazi bakteri ve parazitlerin kana karışıp şık idrara cikma etkisi yaptığını söyledi.tabi bu diyete uyamadı kizim şikayetler devam edince ben yine idrar tahlili yaptırdim 1 hafta sonra o tahlilde ise
Lokosit 17 eritrosit 0 nitrite negatif cikdi ancak drumuz sonucda enfeksiyon var dedi ve suprax surup 10 gün kullandık tedaviden sonra basdan tahlil yaptırdım sonuc temizdi ancak 10 gun sonra suan yine sık idrara cikiyo bu kadar kısa sürede iye tekrarlamış olabilirmi bu arada nitrite negatif olduğunda iye olmadığını yeni ogrendim |
|
![]() |
|
Zeynep33 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mar 2021 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Puanlar: 75 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Doktor bey 1 sorum daha olcakti kızımın sık idrar şikayeti sonrası kendi drumuza götürdükten sonra bir de sağlık ocağında kan tahlili yaptırdım tsh degeri 5.77 miU/Lserbest t4 1.17 ng/dLcikdi drumuz iyot yada selenyum eksikliği olabileceğini basdan kan tahlili yaptirmami istedi ek.olarak serbest t 3 değerine de baktırmami istedi 2 hafta sonra basdan kan tahlili yaptırdım tsh 3.19 uiU/mL serbest t4 1.20 ng/dL serbest t3 4 pg/mLcikdi(tahlil sonucunu atmayı bulamadığımdan değerleri böyle yazdim)bunun üzerine iyot eksikligi var dedi iyot damlası kullanmami söyledi ama ben tereddüt ettim iyot verme.konusunda açıkçası vermedim iyot .sizce kizimin troidlerinde sıkıntı varmı şimdiden teşekkürler
Düzenleyen Zeynep33 - 01 Mar 2021 Saat 16:51 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117988 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Saglik Ocaklarinda daima; TSH "referans" degerleri (ne hikmetse) hep yanlis verilir.
4.5 yas icin: TSH:0.5- 4.5mIU/L T4: 0.7- 2.0ng/dL dir Sizin degerleriniz de, bu NORMAL sinirlar icindedirler. O SALAK SAHTEKAR doktora bunlari aynen iletin, boyle HALTLAR yemesin.. Onun maksadi; size Iyot yukleyerek, Hipertiroidi tedavileri uygulamak. IDRAR SIKAYETLERINE GELINCE; Hicbir zaman IYE gecirmemis. Bu sahtekarlara kanmayin. Cok okumaniz lazim.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Mar 2021 Saat 19:11 |
|
![]() |
|
Dr bey öncelikle hemen cvp verdiğiniz için cok tesekkur ederim sizin bilgileriniz bizim icin cok değerli anlamadığım nokta şu kizimin lokosit degeri 17 nitrate negatifken suprax kullandık 10 gün sonra kontrol tahlilinde lokosit 0 cikdi sanki antibiyotik tedavi etmiş gibi gözüktü bu tesadüf olabilirmi hocam?bir de kizimin su an cok idrara çıkmam sebebi ne olabilir idrara cikiyo ama yapmiyo az yapiyo yarim saatte bir idrara cikiyo
Bir diger sorum kendimle ilgili benim de Ayni sekilde şık idrara cikma şikayetim vardi uroloji bölümüne gittim kültür ve tahlil verdim hocam lokosit 0 cikdi Kültür de bozuk çıkınca dr basdan tahlil istedi ancak 2.idrar tahlilin 2 gun sonra verdim lokosit 7 cikdi sorum su dr bey 2 gun icinde lökosit değeri nasil böyle değişken olabiliyo? Aşırı aktif mesane tanısı koydu betmiga verdi doktor bey kullanmalimiyim?
|
|
![]() |
|
Dr bey sizin mailleriniz okudum az once yaban mersini aldim çarşıdan kızıma yedirdim yalniz kurusunu bulabildim aktardan, sizce basdan idrar tahlili yaptirmalimiyim?suprax kullandigim icin gerçek iye geciriyo olabilirmi kizim?iştahından sıkıntı yok enerjisi iyi tek sıkıntı sık idrara çıkması
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117988 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sizin kiziniz; HICBIR ZAMAN, IYE olmadi!
O "lokosit" palavralarina kanmayin. Kiz cocuklarinda, idrar ornegi verilirken, silmek yetmez, birde "mid stream" denilen ORTA idrarin alinmasi gerekir. Yani, bir miktar idrari salip, aradaki idrari kaba yapacaksiniz. Turkiye'deki laboratuvarlardan, bilhassa ozel hastane laboratuvarlarindan, her turlu sahtekarlik beklenir. Sirf Lokosit sayisina bakip, "IYE var" diyen sahtekarlara kanmayin. O Suprax, bosuna verildi. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Mar 2021 Saat 20:21 |
|
![]() |
|
Semusti ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ara 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 198 |
Merhaba izniniz olarak ben de Araya karıstım.benım 8 yasında kızımdada aynı sıkayetler var gece dıslerini gıcırtdyr ve sık idrara çıkıyor.test yaptırıp kadir hocam sıze atmıstım.siz temiz oldugunu soyledınız. Şikayetler hala devam edıyor sık ıdrare cıkıyor ben takip edıyorum takıp ettıgımı anldıgı ıcın gızlı cıkmaya basladı benim endıslendıgmı anladı. Ama baktıgkm zaman az yapıyor. Hocam bu sık idrara çıkma nedene ne olabılır ?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Gerek "dis gicirdatma', gerek sik idrar cikma; Psikolojik bir sikintiyi gosterir.
Oncelikle SIZ, kizinizla konusup, dertlesin. Cozemezseniz, bir Psikiyatristten yardim alin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|