Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Titreme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Titreme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Zuleyhaela Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zuleyhaela Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Titreme
    Gönderim Zamanı: 16 Mar 2021 Saat 14:07
Hocam merhaba 50 günlük bebeğimde bacaklarında ve bugün farkettim dudağında titreme oluyor birden sanki elektrik çarpar ve devam eder gibi.dogdugu an ilk farkettim sese karşı çok duyarlı olması ve ayağını sürekli kendine doğru çekmesi.sarilik geçirdik ışın tedavisi gördük 17 bin  üstüneçıkmıştı sarılığı.doktir bey bu ayaklarında ve dudaklarında bı kaç sn süren titrememi desem bilemedim elektrik çarpması gibi olan durum nedir ne yapmam lazım.Allah korusun epilepsi olabilir mi lütfen yol gösterin.3 kilo doğdu sarılığı olduğu için emzirmesi ne çok dikkat ettim bir ay sonra 4.5 kilo oldu.boyu 56 cm.gazproblemimiz çok var.tesekkurederim  simdidennn e
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118726
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mar 2021 Saat 18:46
1- Yeni Dogan Bebegin Ozellikleri makalemi okuyun.
2- Yenidogan Sariligi ile ilgili makalemi okuyun. Sarilik ile; emzirmenin hicbir alakasi yoktur. Duyduklariniz,
tamamen sahtekar Turk doktorlarinin k..larindan uydurmalaridir. Ne emzirmenin, ne sekerli su vermenin,
 bebek sariligina en ufak bir etkisi vardir. 
3- Epilepsi DEGIL..Ona; "segirme" denir ve bebeklerde siklikla olur. Tamamen normaldir, zamanla azalarak
 kaybolur. Kedi yavrularinda bile uyurken gorulur. 

Belli ki, basindan beri etrafinizda hep sahtekar doktorlar bulunmus, yazilarimi okumaniz sart.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 May 2021 Saat 02:15
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zuleyhaela Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mar 2021 Saat 01:47
Doktor bey öncelikle sorumu cevapladiginiz için teşekkür ederim.ben yıllardır sizi takip ediyorum.yazilarinizin çoğunu okudum.doktor bey bebeğimi ilk getirdikleri zaman odanın kapısının kapanmasından hemşirelerin sesinden bile bebeğin irkildigini (yada titredigini) farkettim.yeni doğan bebek sese bu kadar erken hassas olabilir mi? Bu hassasiyet şuanda da devam etmekte.cok gergin huzursuz bir bebek.aniden irkiliyor bı kaç sn öyle kalıyor.lutfen yardımcı olun.
2. si ise sarılık  ile emzirme arasında ki bağı gittiğim doktor çok emzirirsen  bilurubindenilen maddenin dışkı yada idrar ile birlikte dışarı atılacağını söyledi.bu sebeple.
3.doktorbey bebeklerde epilepsi tanısı nasıl konulur belirtileri nelerdir vesebebi tedavi biçimleri ile ilgili bilgi paylasirmisiniz ben bulamadım yazılarınızda.e
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mar 2021 Saat 03:19
1- Bebeklerde, ilk aylarda bu sekilde sese hassasiyet vardir.
2- "irkilmelerde" normaldir.
3- O doktor, bir yerinden uydurmus.  Hadise barsaklarda DEGILDIR , doku seviyesinde, "yagda eriyen tip
 Bilirubun'in" parcalanarak, "Suda eriyen tip Bilirubin " sekline donusmesidir. Sadece suda eriyen tip, safra
 ile atilabilir. Yagda eriyen tip Bilirubin cok artarsa, "Anti-oksidan" etkisi ile, bilhassa beyin hucreleri icindeki
 Mitokondri denilen  yapilara zarar verir. 
4- Epilepsi tanisi, bebegin Sara nobeti gecirmesi ile konulur...

BILIRUBIN YIKIMI:

Hemoglobin---> Biliverdin--->Yagda eriyen (Indirekt) Bilirubin---> Sarilik yapan kisim burasidir
                         Karaciger:
Indirekt Bilirubin----> Suda eriyebilen (Konjuge) Bilirubin. Bu safhadan sonrasi atilabilir. 
  Mesobilirubin:
Bobreklerde: d-Urobilinojen---> d- Urobilin olarak atilir...
Barsaklarda: Sterkobilinojen---> l-Sterkobilin olarak atilir.  

Idrar veya barsaklardaki bu tip Bilirubinlerin, sarilik uzerine hicbir etkileri yoktur. 
Tehlikeli olabilen Bilirubin: Yagda eriyen Bilirubin'dir.
Sakin Turk cocuk doktorlarinin soyledikleri hicbir seye inanmayin. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 Mar 2021 Saat 03:28
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zuleyhaela Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 May 2021 Saat 15:36
Doktor bey nasılsınız iyisiniz inşallah.daha öncede yazmıştım bebeğim erkek 3.5 aylık.bazen omuzunu kollarını birden atiyor,bazen kasılıyor sanki ama gelişimi çok iyi 3 ay sonunda konttole götürdüm kilosu 7 boyu 66 santim kafa çevresi 41 cm.cok gazlı bir çocuk.acaba gazdan mi oluyor yada başka bir sebebi var mı bilmiyorum.lutfen yardımcı olun.bazen birden irkiliyor yada kasiliyor normal mi bunlar.uyanikken yada uyuyor kende yapıyor.daha önce segirme olmuştu siz geçer dediniz.gercektende geçti bir daha olmadı.boyle birden irkilmelerinin(kasılma) sebebi ne acaba.ozellikle kol ve omuz atması.tesekkur ederim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 May 2021 Saat 18:59
Normal, hepsi azalarak kaybolacak. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zuleyhaela Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 May 2021 Saat 19:03
İnşallah doktor bey  Allah sizden razı olsun çok rahatladım.esimin yiğeni sara hastası çok korktum,bebegin kasilmalarindan Allah korusun genetik faktorden benzerlik olur diye.tekrar teşekkür ederim.iyiki varsınız.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zuleyhaela Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 May 2021 Saat 19:09
Doktor bey son olarak hamilelik donemim çok stresli geçti ailemden iki kişiyi koronadan kaybettim nerdeyse dokuz ay hep ağladım şimdi vicdan azabı çekiyorum Allah korusun benden kaynaklı birşey mi diye acaba.cok üzülmekten.tekrar teşekkür ederim.sagolun
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.