Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Gebelik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Gebelik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
alev-kerem Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 516
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alev-kerem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Gebelik
    Gönderim Zamanı: 01 Nis 2021 Saat 19:47
Hocam merhabalar 9 haftalık gebeyim. 7 yaşında bir oğlum var. Çok meraklı ilk insan kim, ilk insanı kim doğurdu gibi sorular soruyor. Sormak istediğim gebeliği hangi zaman oğlumla paylasmaliyim? Şimdi söylesem erken mi olur ? İnternette bekleyemiyor sorularla bunaltiyorlar yazıyor. Sizin tecrübeniz nedir yol gösterir misiniz saygilarimla
Sen ol da; ister yâr' ol, ister 'yara'; lütfun da başım üstüne, kahrın da.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119092
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2021 Saat 03:40
Su anda hicbir sey paylasmayin, zamani geldiginde sual sorarsa, sadece sorduguna cevap verin. 
Yukarı Dön
alev-kerem Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 516
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alev-kerem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nis 2021 Saat 20:07
Hocam merhabalar gebelikle alakalı istenen kan sonucumda Anti CMV igG(mikropartikul immun assay - MEIA veya benzeri ) Değeri 52 pozitif çıkmış. Bu sitomegalovirusu daha önce geçirdiğimi gösterse de normal değeri bilmiyorum internette 5 in üzeri 4 kata kadar yeni gecirilmis bir enfeksiyon yönünde olabilir diyor. En dogrusunu siz bilirsiniz hocam ben bunu igG ye dönüştüğü için bir yıl önce geçirmiş olmam gerekmez mi? Dr ay sonu görecek endisemi bagislayip yardımcı olur musunuz? Zararlı bir durum var mi? Saygilar
Sen ol da; ister yâr' ol, ister 'yara'; lütfun da başım üstüne, kahrın da.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2021 Saat 01:10
Sadece; BAGISIK oldugunuzu gosterir. 
Yukarı Dön
Edadeniz44 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 6
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Edadeniz44 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Nis 2021 Saat 10:36
Hocam meraba k bakmayın konu burda acılınca burdan yazayım dedim.daha once dusuk notrofil yuksek lenfosit ile ilgili sonuc atmıstım viral enf demistiniz kızım 4 aylık cmv enfeksiyonu varmıs viral dediğiniz gibi. Anne karnında da almıs olunabilir dendi ama hamileliğimde hiç sprun yasamamıstım kızımın da bir sikayeti yok suan ultrasonları temiz lakin kanları hala dusuk. 1 ay sora cıkacak pcr testi ama zaten etkilenmemis gpzukuyor emin olmaya istedim dediler.bu ay Notrofil degeri 0.63 olmus onceki 0.91 mis. Lenfosit ise suan 7.80 eskisi 8.53 müş 3 hafta gecti eski sonuc ile yeni sonuc arasından. Cmv ıgm 3.00pozitif (0.7-1) . Ne kadar surede gecer kendiliğinden gecmesi beklenecek yzun donemde etkisi varmıdır gelişimi normal kızımın. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Nis 2021 Saat 18:22
SAKIN bu doktorlarin sacmaliklarina kanip, hastanelerde, rezil olmayin. 
Yeni dogan doneminde, kan degerleri eriskinlerden cok farklidir. 
Bununla ilgili yazi ve makalemi okuyun. 
Yukarı Dön
Edadeniz44 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 6
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Edadeniz44 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Nis 2021 Saat 18:26
Evet hocam bi cogunu okudum attıgım sonuclara sizde viral enfeksiyon gecici demistiniz sorasında rahatlamıstım sagolun.suan cmv virüs enfeksyonj var ondan dolayı degerler dusuk dediler. Bu deger 3 cıktı kanda kendiliğinden gecmesi beklenecek dendi ne kadar surede duzelir gecer ve kan degerleri normale doner acaba 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Nis 2021 Saat 18:31
CMV, Toxoplasma gibi viruslar, annelerde hastalik belirtisi vermezler.
Ugrasmayin, tekrar tahlil filan yapmayin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.