|
Bir kaç soru |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
nevin53 ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 May 2018 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Puanlar: 399 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Nis 2021 Saat 12:42 |
Merhaba Kadir hocam,
1-Size geçen aylarda alnımın ortasındaki kızarıklık için yazmıştım. 2 hafta süre ile Elidel krem kullanmamı önermiştiniz, kullandım, geçti ama gene nüksetti hocam. Elidel krem tekrar kullanabilir miyim. 2-Hocam aşağıdaki balık yağını kolesterolü yüksek olan tanıdığım kullanıyor. Kilo almaktan korkuyor sabah akşam içmesi mi doğru olur,ya da akşam yatarken bir tane mi. Ocean Plus 1200 Mg Saf Balık Yağı’nın İçeriği Her birkapsülde, 384 mg EPA, 252 mg DHA (Toplam 780 mg Omega-3) içerir. Ocean Plus 1200 Mg Saf Balık Yağı'nın Dikkat Çeken Özellikleri IFOS (Uluslararası Balık Yağı Standartları Enstitüsü) tarafından kalite onaylıdır. Trigliserid formdadır.(Doğal ve saf balık yağı olarak üretilmiş demektir. Yarı mamul-etil ester balık yağları gibi-değildir. İçeriğinde cıva bulunmaz. Yumuşak kapsül formunda üretilmiştir. Deodorize edilmiştir.(Kötü koku bırakmaz) Kapsül kaynağı olarak balık jelatini kullanılmıştır. 3-Bir de hocam ben1.doz biontech aşısı oldum 6 nisanda.12 nisan akşamı iftara yakın sıtma gibi bir titreme,baş ağrısı yaşadım ama atesim hep 36 civarinda seyretti, basta orıuç tuttuğum için açlığa bağladım ama o günden sonra da bacaklarda sırtta kollarda ağrı oldu,afedersiniz aşırı şekilde balgam vardı,gece burun tikanikligi yaşadım cok kotu bir şekilde.Ama öksürük yok. Normal de cok sık grip olan birisi değilimdir. Aşı sonrasi grip olmam tesadüf mudur. Ağrılarım olduğunda sizin tavsiyelerinize uyarak sadece iki kere novalgin aldim (aynı gün değil), serum fiz,sicak su buhari ,coldmix ve terleyerek düzelmeye başladım cok sukur ama hocam koku almamaya başladım ama cok hafif gene ateşim yok.Hocam covid isem ve ateşim hic çıkmazsa bulaşıcılık olur mu.Ates düşünce bulaşıcılık biter derdiniz cocuklar icin. Ates olmazsa covid olmamış olablir miyim.Biraz, saçmaladım hocam hakkınızı helal edin. Saygılarımla, Düzenleyen nevin53 - 16 Nis 2021 Saat 16:58 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118886 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Kullanabilirsiniz. Devamli kullanmayin, ara ara kullanin.
2- Gunde:2x1 alsin, bende senelerdir kullaniyorum. 3- Saydiklariniz; asi yan etkileri degil. Tesadufen mevsimsel Grip bulasmis olabilir. Covid olsaniz bile bir onemi yok. |
|
![]() |
|
aslhn ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Şub 2014 Konum: YOK Durum: Aktif Değil Puanlar: 279 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Araya girerek birşey sormak istiyorum, annemde varis sorunu var bundan kullanabilir mi kan sulandiici etkisi varmı
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118886 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Balik yagini soruyorsaniz, kullanabilirsiniz.
|
|
![]() |
|
nevin53 ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 May 2018 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Puanlar: 399 |
Cevabınız icin çok teşekkür ederim hocam.
Sadece tat kokuda sıkıntı çekiyorum soganimsi bir koku alıyorum hissediyorum. Hocam ateş,öksürük hapşırık yok istahim gayet yerinde ,evde maske takmam gerekir mi . Evde Izolasyona gerek var mi.Soganimsi koku covid belirtisi diye okumustum ama ne kadar dogru bilemedigim icin size danışmak istedim. 4 yasinda kizim var bana sarılmak istiyor anlatıyorum ama o yaşta ne kadar anlarsa daha çokta o yuzden sordum hocam. Covid olsamda yapacak birseyin olmadığını sayenizde öğrendik hocam. Ne zaman hastaneye gideceğimizi de öğrendik. Düzenleyen nevin53 - 18 Nis 2021 Saat 17:22 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Atesli devre gecti ise, evde maske gerekmez.
|
|
![]() |
|
aslhn ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Şub 2014 Konum: YOK Durum: Aktif Değil Puanlar: 279 |
Sanki hocam siz bir yazinizda PCR + de her zaman taşıyıcılik vardır demişsiniz burada önemli olan ateş mi , ateş olmadan PCR + de bulaşma olmuyormu, birde bu evrede çocuğa yemek yedirirken tabağına uflesek yine bulaştırma olur mu yani solunumla değilde olalı partikullerden yutarsa
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Virus Solunum yoluna girdigi andan itibaren, PCR testi(+) cikar, ama bulasicilik henuz yoktur.
Virus solunum yollarina girdigi anda, hucre icine genetik yapisini sokar. Hucre disinda kalan kabuk kismi bile PCR testini (+) yapar. Bulasici olabilmesi icin, viruslarin insan hucrelerinde defalarca "replikasyon" yapmasi gerekir. Atesli iken, yemege uflerseniz, bulastirmaniz, teorik olarak mumkundur.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|