Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Egzama mı?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Egzama mı?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bilfatmam Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 28
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bilfatmam Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Egzama mı?
    Gönderim Zamanı: 24 Nis 2021 Saat 09:07
Merhaba Hocam
Yüzümün hali bu: https://resimyukle.link/i/quYxi
Benim ellerim hep kışın ve deterjanı temas edince kururdu ama son 1 senedir hiç geçmeyen döküntülü pütür pütür hali var. Birkaç aydır da yüzümde ağız burun kenarımda resimdeki kızarıklıklar olmaya başladı. Kayınpederim eczacı ve piyasadaki alerji kremlerininn karışımıyla bir krem yapıyor. Onu sürünce yüzüm geçiyordu fakat ellerim hiç tam geçmedi. Boya ve tutkalla yaptığım hobiler vardı bıraktım 1 aydır ellemiyorum ki düzelteyim. Fakat yüzümdeki durum kayınpederimin kremini bıraktıktan birkaç gün sonra geri geliyor. Geçen herzamanki kuaförümde her zamanki boyayla saçım boyanırken tüm yüzüm kıpkırmızı oldu, ellerim şiddetle kaşındı ve beyaz Beyaz döküntüler oldu, ayak altım bile kaşındı. Bir alerji hapı içmek zorunda kaldım ve geçti. Sonraki gün dişçiye gittim ve tabiki ağız kenarlarıma kullanılan kimyasallar sıçradı. Şu an ağız kenarım resimdeki gibi. Cilt doktoru alerji iğnesi ve kortizonlu krem verdi ama geçmiyor. Ağız kenarım acıyor ve kötü görünüyor, ellerim yaşlı eli gibi. Doktor deterjan dahil temas etme diyor ama mümkün değil ki. Ne yapmalıyım
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118875
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Nis 2021 Saat 18:48
1- Camasir-bulasikta mutlaka eldiven giyin. 
2- Elidel krem, gunde:2x1 cok ince bir tabaka surun. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.