|
Pnömotoraks |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
adecen ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ağu 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 98 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Haz 2021 Saat 17:50 |
Kadir Bey merhaba. 35 yasinda kadınım. Pazartesi sabah sırtımdan göğsüme dogru bir agri başladı ilk önce kas kasilmasi olduğunu düşündüm ama nefes darligi da başlayınca acile geldik ve sag akcigerde sonme oldugu soylendi ve dren takıldı. Ama hala akcigerler istenilen seviyeye ulaşmadığı icin hastanede kalacağım pazartesi gününe kadar. Pazartesi tekrar bakilcak. Sürekli yürüyorum, öksürüyorum. Bunun iyileşme süreci böyle mi yoksa ben de bir yavaşlık mi var? Baska yapabilecegim bir sey var mi? Sanırım drenaj ise yaramazsa ameliyat ediyorlarmış o yüzden ne kadar beklemem gerek bilemedim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117988 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Göğüs duvarımızda, Akciğerleri çevreleyen ve Plevra denilen 2 kat zar ile kaplıdır. Bu iki kat zarın arasında
boşluk vardır ve bu boşluk sayesinde, ğögüs kafesi genişlediğinde akciğerler de genişleyebilirler. Bu boşluğa herhangi bir sebep ile hava girdiğinde Akciğerler genişleyemez ve solum güçlüğü ortaya çıkar. Bu durum, ya göğüs duvarının delinmesi ile veya akciğerlerdeki bir hasar sonucu zarın delinmesi sonucu olur. Bu duruma bilhasa Stafilokok grubu bakteriler sebep olurlar. Her hangi bir sebep ile, öksürük kesici ilacların, Kortizonlu spreylerin kullanılması ile bu durum gelişir. O delik kapanmadan da, iyileşme olmaz. Sadece dren konulması ile düzelme olmaz. Ayrıca o drene Negatıf basınc uygulanarak Plevra boşluğundaki havanın da çekilmesi şarttır. Ameliyat ancak bu işlemden sonra sonuç alınamaza düşünülür. Eliniz boş olduğunda devamlı "Balon şişirin".. Öyle yürümekle filan düzelmez. Umarın hastahanenin elinde : Gomco Suction Makinası vardır! Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 Haz 2021 Saat 08:30 |
|
![]() |
|
adecen ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ağu 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 98 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cok teşekkür ederim Kadir Bey. Ilk acile geldiğimizde kan tahlilinde wbc yüksek çıktı ve sonrasında ciger sönmesi denilince anlam vermemistim. Sag olsun hicbir doktor hicbir seyi bizim de anlayabilmemiz icin anlatmıyor sizden baska. Su an drenden hava çıkışı bitti sadece akciğerlerin eski boyutuna gelmesini bekliyorlarmış. Her sey cok ani geliştiği icin sorgulama fırsatım olmadi. Umarım doğru ellerdeyimdir.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117988 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bol bol balon şişirin.
|
|
![]() |
|
Kadir Bey tekrar merhaba. Bu sabah cekilen röntgende doktor iyi dedi ama her ihtimale karşı göğüs tüpünü klempleyip birkac saat sonra tekrar rontgen istedi ve tekrar çökmüş akciğerlerin dedi. Hala daha hastanede kalmaya devam ediyorum. Delik kapanmadigi icin mi tekrar iniyor akciğerler yoksa akcigerde mi bir sorun var. Göğüs tupunden yaklasik 5 gündür herhangi bir hava çıkışı da olmuyor. Doktora neden diye soruyorum akciğerlerin iyi degil, bu hastalikta ilk gün çok önemli ilk gun yeteri kadar öksürüp cigerleri sisirmedigin icin bu kadar kaldin burada diyor. Triflo diye 3 lu toplarsan var, sabahtan akşama kadar onunla uğraşıyorum, mantığı balon sisirme ile ayni diye. Ama yine de neden olmuyor ?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Anlattığım gibi, bir yerde, Plevra boşluğuna kaçak var. zorlayarak nefes vermeniz (üflemeniz) şart.
|
|
![]() |
|
Kadir Bey her şey için çok teşekkür ediyorum. Sadece çocuklarımız değil bizler icin de o kadar aydınlatıcı ve faydalı oluyorsunuz ki sadece teşekkür gerçekten az. Umarım yaptığınız iyilikler kadar güzel ve sağlıklı olsun ömrünüz. Dün hastaneden taburcu ettiler beni. Sebebinin ne olduğunu sorduğumda sigara içiyorsan baska sebep aramaya gerek yok dediler. Sigara başlı başına neden degil ama sanıyorum. Bir de tekrarlama olasılığı yüksek dendi. Ben hala balon sisirmeye devam edeyim mi ya da dikkat etmem gereken başka bir şey var mi?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Nefes alıp-vermeniz rahat ise, bırakın.
Sigara içiyorsaniz, hemen bırakın.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|