Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Gelişim geriliği var midir?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Gelişim geriliği var midir?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
erenimo Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 57
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı erenimo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Gelişim geriliği var midir?
    Gönderim Zamanı: 08 Ağu 2021 Saat 19:54
Hocam sevgiler, saygılar. Kaç yıl oldu sizi takipteyim. İki oğlumu da sizin önerilerinizle büyüttüm. Küçük oğlum ile ilgili sorum olacaktı müsaitseniz. 08.03.2012 doğumlu. Cok hareketli bir çocuk. 4 kg doğmuştu. Antibiyotik en fazla 2 defa kullanmıştır. Pek hasta olmaz maşallah. Ancak cok zayıf hocam. Çöp gibi bacakları var. 23-24 kg. Boyu ise 127 cm. Sanki hiç büyümüyor. Hic kilo almıyor. Hiçbir kıyafet poposunda belinde durmuyor. Biraz iştahını açamaz miyim hocam. Çok çok sağolun şimdiden.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118935
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ağu 2021 Saat 21:26
Evet, hem kilo, hem boy eksiği var. 
Günlük süt tüketimi nasıldır? Günde en az; 600ml süt/sütlü gıda (yoğurt, peynir gibi) tuketmesi şart, yoksa
 büyümesi hep geriden olur. 
Bir de; Sipraktin denenebilir. Günde:2x1 ölçek, 1 hafta verip kesin. Sonuç olumlu olursa, 3 gün aralarla, birer hafta kullanın.
%5 çocukta sinirlilik yapar, yaparsa kesin.

Yukarı Dön
erenimo Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 57
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı erenimo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ağu 2021 Saat 00:07
Teşekkür ediyorum hocam. Süt ve süt ürünleri yediremiyorum maalesef. Çok inatçı çok dirençli. Sipraktin son umudum oldu. İnsallah işe yarar. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118935
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ağu 2021 Saat 08:43
Süt ve sütlü gıda tüketmediği sürece, yeterli büyümesi olmaz. 
Yazılarımı okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.