Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kene
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

kene

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gul78 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 319
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gul78 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kene
    Gönderim Zamanı: 10 Ağu 2021 Saat 10:52
Kadir hocam merhaba Bursa'nın bir sahil kasabasında oturuyoruz evimiz bahçeli yerler çim ve birkaç meyve ağacı var.44 yaşımdaki eşim bu sabah bu bacağımda bir şey var baksana dedi baktığımda yeşil renkli gibi bir parça deriye uç kısmından takılı duruyordu ve etrafı kızarıktı  Akşam bahçeyi sulamıştı, ben kene olduğunu düşündüm eliyle dokunuyordu izin vermedim ve hemen sağlık ocağına gittik.Gerçekten de keneymiş oradaki hemşire cımbız gibi bir şey ile çıkarıp deriyi bastırarak bolca baticon ile sildi. umarım komple çıkmıştır. bunun dışında yapılması ya da dikkat edilmesi gereken bir şey var mı acaba? çok teşekkür ederim.

Düzenleyen gul78 - 10 Ağu 2021 Saat 10:55
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118542
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ağu 2021 Saat 11:32
Başka bir şey yok!
1- O bölgede KKKA virusu yok (henüz)..
2- Bu hastalığın tedavisi de yok.. 
Yukarı Dön
gul78 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 319
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gul78 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ağu 2021 Saat 17:07
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Hocam ben de çok araştırdım en son 2008 de Çanakkale de bir kişi KKKA dan ölmüş, bir hastada Bursa da bir dağ köyünde olmuş ama o taburcu olmuş. Umarım bu  virüsü taşıyan keneler Marmara'ya da gelmemişlerdir. Sağlık ocağındaki hemşire burada görünmüyor rahat olun dedi ve tahlil falan yaptırmanıza gerek yok dedi. ama ben bir hafta 10 gün takip edeceğim eşimi. Bu arada 5 gün sonra falan bir tahlile gitsek mi yoksa Allah korusun herhangi bir ateş vs olduğunda mı doktora başvuralım. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118542
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ağu 2021 Saat 17:12
Boşverin, uğraşmayın. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.