|
kene |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
gul78 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02 Nis 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 319 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Ağu 2021 Saat 10:52 |
Kadir hocam merhaba Bursa'nın bir sahil kasabasında oturuyoruz evimiz bahçeli yerler çim ve birkaç meyve ağacı var.44 yaşımdaki eşim bu sabah bu bacağımda bir şey var baksana dedi baktığımda yeşil renkli gibi bir parça deriye uç kısmından takılı duruyordu ve etrafı kızarıktı Akşam bahçeyi sulamıştı, ben kene olduğunu düşündüm eliyle dokunuyordu izin vermedim ve hemen sağlık ocağına gittik.Gerçekten de keneymiş oradaki hemşire cımbız gibi bir şey ile çıkarıp deriyi bastırarak bolca baticon ile sildi. umarım komple çıkmıştır. bunun dışında yapılması ya da dikkat edilmesi gereken bir şey var mı acaba? çok teşekkür ederim.
Düzenleyen gul78 - 10 Ağu 2021 Saat 10:55 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118543 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Başka bir şey yok!
1- O bölgede KKKA virusu yok (henüz).. 2- Bu hastalığın tedavisi de yok..
|
|
![]() |
|
gul78 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02 Nis 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 319 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Hocam ben de çok araştırdım en son 2008 de Çanakkale de bir kişi KKKA dan ölmüş, bir hastada Bursa da bir dağ köyünde olmuş ama o taburcu olmuş. Umarım bu virüsü taşıyan keneler Marmara'ya da gelmemişlerdir. Sağlık ocağındaki hemşire burada görünmüyor rahat olun dedi ve tahlil falan yaptırmanıza gerek yok dedi. ama ben bir hafta 10 gün takip edeceğim eşimi. Bu arada 5 gün sonra falan bir tahlile gitsek mi yoksa Allah korusun herhangi bir ateş vs olduğunda mı doktora başvuralım.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118543 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Boşverin, uğraşmayın.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|