Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Öksürük ve balgam
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Öksürük ve balgam

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Gunes05 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 744
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gunes05 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Öksürük ve balgam
    Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2021 Saat 13:30
Merhaba doktor bey kziim 5 yaşında 20gun once grip olmustu devamında balgam ve öksürük kaldı.gun içerisinde konuşurken yada efor harcadığında  kısık kısık öksürük oluyor ama esas sorunumuz sabah uyandığında yada gece uykusu bölünürse balgam çıkarana kadar olan öksürük...balgam çıktığında rahatlıyor.
Bal limon colld mix ve buhar yapiyorum
Bu ne kadar sürer yada başka ilaç kullanmak gerekir mi? 
2 ayrı doktor antibiyotik başlamak istedi 20 günü geçtiği için ben sabırla bekliyorum.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118370
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2021 Saat 19:53
Sakın ha... SAKIN Türk doktorlarına kanıp, Antibiyotik başmayın.
Ateş+Ağız kokusu+Dilde pas tabakasını takip edin.

Yukarı Dön
Gunes05 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gunes05 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ağu 2021 Saat 00:50
Antibiyotik almadık doktor bey.yorumlarinizi tararken bricanly şurup okudum ama hangi durumlarda verilebilir tam anlamadım bizim için bir faydası olur mu ?
Sabah veya gece  oksurukle uyanınca hemen limon bal veriyorum ılık onu bol tükürük ve balgam ile kusarak çıkarıyor.gun içinde de az öksürük ve balgam çıkarıyor.
Hic bu yasa kadar böyle birsey yasamamistik.neredeyse 1 ay olacak korkutuyor haliyle...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ağu 2021 Saat 08:02
Solunum sıkıntısı olursa; Bricanyl başlanır.
Sizin durumunuzda; aynen devam edin.
Yukarı Dön
Gunes05 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gunes05 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ağu 2021 Saat 08:05
Daha uzun sürebilir mi ozaman doktor bey? Korkulacak birsey yok mu? 
Hic 1 ay süren balgam öksürük görmemiştim kusura bakmayın o yüzden biraz huzursuz oldum.
Birde solunum.sıkıntısı öksürük sırasında mi gün içerisinde mi olması gerekiyor şurup için?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ağu 2021 Saat 08:26
Viral solunum yolu hastalıkları uzun sürer. Hem hastalık süresince, hem hastalık sonrası olan tamirat süresince
 şahıs öksürür. Takmayın kafanıza ve benim cevaplarımı bugünden geriye giderek okuyun. 
Ne demek; "öksürük sırasında mi gün içerisinde mi olması gerekiyor"
Solunum sıkıntısı oldumu, devamlı olur. Öyle 3-5 dakika olup, geçmez. 

Yukarı Dön
Gunes05 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gunes05 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2021 Saat 06:07
Dr bey 20 gundr sabah olan öksürük bugün tüm gune yayıldı.konusurken kısık kısık öksürme ihtiyacı duyuyor.gece balgam çıkarmak için olan öksürük artti.öksurukle birlikte bağlamda arttı.
Yeni bir virüs mü kaptık yoksa durumu ilerledi mi doktor bey

Düzenleyen Gunes05 - 28 Ağu 2021 Saat 06:29
Yukarı Dön
Gunes05 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gunes05 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2021 Saat 18:08
Dr bey gripten sonra bronşit oluşur mu? 1 aydır öksürük balgamdan sonra bugün hafif ateş var size yazmıştım sanki öksürüğü arttı diye gün içinde 38nlere çıkan ateş oldu. Başka bir virüs mü aldik yoksa bronşit mi?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.