Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tekrarlayan yüksek ates
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Tekrarlayan yüksek ates

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ayyssee Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 100
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ayyssee Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tekrarlayan yüksek ates
    Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2021 Saat 20:06
İyi aksamlar hocam, 3 yaşında kızım kreşe başladıktan 1 ay sonra grip geçirdi, esim beni dinlemeyip antibiyotik verdi, sonra orta kulakta sıvı birikti 3 gün iliadin damla damlattim, serum fizyoloji yaptim 3 gündür iyiydi ama kreşe pazartesi gönderdim bugun 3. Gun ve yine atesi cikti 40lara bi kere dolven verdim ayaklarım ağrıyor bacaklarım ağrıyor omzum ağrıyor diyor, daha once el ayak olabilir demisti dr, 3 gün sonra atesi düştü ama döküntü olmadi, dilinde pas yok koku yok, daha önceki hastalığında kan tahlili yaptırmıştır, wbc 6 küsür, crp 4.5 cikmisti, ne zamana kadar böyle olacak bagisiklik kazanana kadar mı 😰
Yukarı Dön
ayyssee Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ayyssee Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2021 Saat 21:43
http://m.YollaYap.com/busd/1632940965278.jpg

Dilinin resmine böyle boğazı kizarik sadece bu kadar çekebilirim, yarin strep A testi yaptiricam ve kan tahlili 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118980
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2021 Saat 22:05
Antibiyotik gerekmiyor!! 
StrepA Testi HİÇ GEREKMİYOR!!! 
Yukarı Dön
ayyssee Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ayyssee Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2021 Saat 14:39
Hocam 1 aydır atesi nerdeyse hic düşmüyor 40lara çıkıyor, ancak o zaman ates düşürücü veriyorum bu arada doktorun bize verdiği antibiyotigi de kullandık ama durum antibiyotiklik olsa idi şuana kadar geçmesi gerekmiyor muydu? Strep A ile ilgili bütün yorumları beta diye virus olan yazınızı okudum ancak kreşewcvur göndermek zorundayım bırakacak kimsem olmadığı için ve kreşe gittiği 3. Gun yine ates başladı 40lara yukselen, acaba kreşe virusu taşıyıcı birisi mi var ki atesi sürekli tekrarlıyor ve antibiyotikle de geçmiyor 
Yukarı Dön
ayyssee Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ayyssee Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eki 2021 Saat 12:58
Hocam sürekli rahatsız ediyorum ama kızımın kulağı tekrar ağrımaya başladı burunda tıkanıklık yok sadece gece boyunca yutkundu ve atesi 40lara kadar çıkıyor, kulağım ağrıyor demese agri kesici vermicem ama kulağım ağrıyor diyor ve gözlük kullanıyor onu bile takmak istemiyor kulağını ağrıtıyor diye, boğazı mi diye düşünürken tekrar kulagi agriyinca yine mi kulakta sıvı birikti diye düşünüyorum iliadini daha once kullandık 3 gün boyunca sonrasında serum fizyoloji yaptık ve geçmişti kreşe gitti yine 3. Gun sonunda kulağım demeye başladı, sizin diğer yazılarınızi okudum istanbulda oturuyorum ve Mehmet Ali sehitogluna goturucem umarım bize o fayda saglar😪 bir de bu iliadini sürekli mi kullanicaz? Damla olanını kullanıyoruz bu arada 
Yukarı Dön
ayyssee Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ayyssee Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eki 2021 Saat 00:30
İyi aksamlar hocam, sizin eski yazarlarımızdan bulduğum Mehmet Ali sehitoglu kulak burun boğaz doktoruna gittik, Allah razı olsun sizden hocam, eşimi ikna etti sonunda bogazinin temiz olduğunu, kulağında enfeksiyon değil sıvı olduğunu, ateşinin yükselmesinin gripten kaynakli olduğunu söyledi de antibiyotik kullanmanın zararını kendi de gördü, iliadin damlayı 5 gün kullanın dedi baska biseye gerek yok dedi, 40 dereceye çıkan atesi için de ağrısı olunca dolven verin dedi, boğazı kotu olsa strep A isterdim ama ona bile gerek yok dedi😊 bi tek merak ettiğim büyüme ağrısı olabiliyoru bu yaşlarda kızım bacaklarım ağrıyor kollarım ağrıyor dedi, bi yazıda denk geldim sanırım kiz çocuklarında büyüme ağrıları daha dazla oluyor diye, böyle bisey var mi gerçekten 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118980
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eki 2021 Saat 03:34
Buyume agrilarai:
1- Ergenlikte olur.
2- Cok sut icilen ulke cocuklarinda olur, Turk cocuklarinda, meslek hayatim boyunca gormedim. 
3- Oldugunda, bacagin; diz-kalca arasindaki on kisimda,  deride, hamile kadinlarin karin derisinde oldugu 
gibi karin derisinde  catlaklar(verjitur) olur. 
Yukarı Dön
ayyssee Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ayyssee Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eki 2021 Saat 09:12
Cok tesekkurler hocam, Allah razı olsun, ağrıyan kulağı değil de diğer kulağı akmış ve gece boyunca sürekli yutkundu, kulağının akması iyi bisey mi? 5 günden sonra agri olursa ne yapmam gerekiyor, bi gün ara verip tekrar mı başlamalıyım iliadine
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.