|
Tekrarlayan yüksek ates |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
ayyssee ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 Haz 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 100 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2021 Saat 20:06 |
İyi aksamlar hocam, 3 yaşında kızım kreşe başladıktan 1 ay sonra grip geçirdi, esim beni dinlemeyip antibiyotik verdi, sonra orta kulakta sıvı birikti 3 gün iliadin damla damlattim, serum fizyoloji yaptim 3 gündür iyiydi ama kreşe pazartesi gönderdim bugun 3. Gun ve yine atesi cikti 40lara bi kere dolven verdim ayaklarım ağrıyor bacaklarım ağrıyor omzum ağrıyor diyor, daha once el ayak olabilir demisti dr, 3 gün sonra atesi düştü ama döküntü olmadi, dilinde pas yok koku yok, daha önceki hastalığında kan tahlili yaptırmıştır, wbc 6 küsür, crp 4.5 cikmisti, ne zamana kadar böyle olacak bagisiklik kazanana kadar mı 😰
|
|
![]() |
|
ayyssee ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 Haz 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 100 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
http://m.YollaYap.com/busd/1632940965278.jpg
Dilinin resmine böyle boğazı kizarik sadece bu kadar çekebilirim, yarin strep A testi yaptiricam ve kan tahlili
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118980 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Antibiyotik gerekmiyor!!
StrepA Testi HİÇ GEREKMİYOR!!!
|
|
![]() |
|
Hocam 1 aydır atesi nerdeyse hic düşmüyor 40lara çıkıyor, ancak o zaman ates düşürücü veriyorum bu arada doktorun bize verdiği antibiyotigi de kullandık ama durum antibiyotiklik olsa idi şuana kadar geçmesi gerekmiyor muydu? Strep A ile ilgili bütün yorumları beta diye virus olan yazınızı okudum ancak kreşewcvur göndermek zorundayım bırakacak kimsem olmadığı için ve kreşe gittiği 3. Gun yine ates başladı 40lara yukselen, acaba kreşe virusu taşıyıcı birisi mi var ki atesi sürekli tekrarlıyor ve antibiyotikle de geçmiyor
|
|
![]() |
|
Hocam sürekli rahatsız ediyorum ama kızımın kulağı tekrar ağrımaya başladı burunda tıkanıklık yok sadece gece boyunca yutkundu ve atesi 40lara kadar çıkıyor, kulağım ağrıyor demese agri kesici vermicem ama kulağım ağrıyor diyor ve gözlük kullanıyor onu bile takmak istemiyor kulağını ağrıtıyor diye, boğazı mi diye düşünürken tekrar kulagi agriyinca yine mi kulakta sıvı birikti diye düşünüyorum iliadini daha once kullandık 3 gün boyunca sonrasında serum fizyoloji yaptık ve geçmişti kreşe gitti yine 3. Gun sonunda kulağım demeye başladı, sizin diğer yazılarınızi okudum istanbulda oturuyorum ve Mehmet Ali sehitogluna goturucem umarım bize o fayda saglar😪 bir de bu iliadini sürekli mi kullanicaz? Damla olanını kullanıyoruz bu arada
|
|
![]() |
|
İyi aksamlar hocam, sizin eski yazarlarımızdan bulduğum Mehmet Ali sehitoglu kulak burun boğaz doktoruna gittik, Allah razı olsun sizden hocam, eşimi ikna etti sonunda bogazinin temiz olduğunu, kulağında enfeksiyon değil sıvı olduğunu, ateşinin yükselmesinin gripten kaynakli olduğunu söyledi de antibiyotik kullanmanın zararını kendi de gördü, iliadin damlayı 5 gün kullanın dedi baska biseye gerek yok dedi, 40 dereceye çıkan atesi için de ağrısı olunca dolven verin dedi, boğazı kotu olsa strep A isterdim ama ona bile gerek yok dedi😊 bi tek merak ettiğim büyüme ağrısı olabiliyoru bu yaşlarda kızım bacaklarım ağrıyor kollarım ağrıyor dedi, bi yazıda denk geldim sanırım kiz çocuklarında büyüme ağrıları daha dazla oluyor diye, böyle bisey var mi gerçekten
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118980 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Buyume agrilarai:
1- Ergenlikte olur. 2- Cok sut icilen ulke cocuklarinda olur, Turk cocuklarinda, meslek hayatim boyunca gormedim. 3- Oldugunda, bacagin; diz-kalca arasindaki on kisimda, deride, hamile kadinlarin karin derisinde oldugu gibi karin derisinde catlaklar(verjitur) olur.
|
|
![]() |
|
Cok tesekkurler hocam, Allah razı olsun, ağrıyan kulağı değil de diğer kulağı akmış ve gece boyunca sürekli yutkundu, kulağının akması iyi bisey mi? 5 günden sonra agri olursa ne yapmam gerekiyor, bi gün ara verip tekrar mı başlamalıyım iliadine
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|