Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Burun tıkanık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Burun tıkanık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
MRTECVT Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 353
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı MRTECVT Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Burun tıkanık
    Gönderim Zamanı: 19 Eki 2021 Saat 23:23
Hocam 11 yaşındaki oğlum covit geçirdi karantina süresi bitti aynı evde ben eşim ve kardeşinde belirti olmadı. Eşim ve ben biontech aşı olduk. 2 gündür 9 yaşındaki oğlumun burnunun teki kapalı ve genzini temizlemeye çalışıyor ateş yada başka bişey yok. Grip mi geçiriyor yoksa alerjik durumundan mı böyle yapıyor. daha önce zytrec kullanıyordum ara vermiştim 2 haftadır. oğlumun alerjisi akciğeri etkiliyor ventolin hava ile düzeliyor şuan solunum da sorun yok. Zytrec vermelimiyim eğer gripse etkiler mi? (hocam bende de geniz akıntısı var ve burnumun teki kapalı oluyor) (serum fizyoloji sıcak su buharı cold mic bal limon hepsini yapıyorum). Grip mi? alerji mi? Nasıl ayırtedeceğim. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118392
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eki 2021 Saat 02:32
Grip.
Bu konularla ilgili eski yazilarimi okuyun. 
Yukarı Dön
MRTECVT Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı MRTECVT Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eki 2021 Saat 02:34
Hocam Mete 9 yaşında alerjik bronşiti var. Bir haftadır burnunun teki kapalı ve burnu hiç akmıyor  bu gece öksürük başladı nefesi zor vermeye başladı. Ventolin puf yaptım. Burnunu serum fizyoloji ile temizledim cold mix döktüm yakasına rahatladı uyudu. Zytrec ilacı 2 haftadır vermiyorum. Siz grip yazmıştınız.Ateş yada başka bişeyi yok. Alerjisi mi tekrarladı. alerjisi akciğerleri etkiliyor.Yalnış bişey yapmaktan korkuyorum eğer gripse ventolin puf zararı olur mu? Burnunu açmak için serum fizyoloji yi nebulizatörle versem olur mu? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eki 2021 Saat 03:50
Ventolin; Astim ilacidir. Griplerde kullanilirsa, bronslar genisler ve Grip, gogusune iner.
"Sahtekarligin 2. Safha" ilacidir. 
Forum ilk sayfasindan; "Sahtekarligin 3 Safhasi" yazimi okuyun. 
Yukarı Dön
MRTECVT Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı MRTECVT Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2021 Saat 20:09
Hocam oğlum covit geçirip karantinası biteli 1 hafta oldu. sonra 2 gündür burnu tıkanıyor arada akıyor eklemleride ağrıyor ateş öksürük yok. Grip mi geçiriyor tekrardan yoksa covit virüsü almış olabilir mi??
Eşimde biontech aşısını olmuştu. bugün aşırı burun akıntısı var ateş öksürük yok. İkisi grip mi yoksa covit mi? Bende ve küçük oğlumda şuan bişey yok. (küçük 9 yaşında alerjik bronşit oluyor ondan çekiniyorum) ne yapalım hocam. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2021 Saat 20:30
Ister Grip, ister Covid olsun, bu bulgularla yapilacaklar AYNIDIR! 
istirahat etsin, bol su/sivi gida alsin, Ates olursa dusurmeyin, ilac kullanmayin. 
Bu konuya ayni cevaptan defalarca yazdim, onlari da okuyun. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.