Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - D vitamini
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

D vitamini

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Aslı Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge
İpek böcüğünün güzel annesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3509
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Aslı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: D vitamini
    Gönderim Zamanı: 29 Kas 2021 Saat 15:45
Kadir bey merhaba,senede bir ailecek dvit ampul içiyoruz.5 yaşındaki oglumun d vitamini değeri 13.9 cıkmış. Alt değer 20 mis dediler .d vitamini verdiler günde 10 damla .1 ay sonrada 5 damlaya düşürüp 2 ayda böyle kullan dediler .bu şekilde kullanmak ise yararmi.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118420
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Kas 2021 Saat 19:30
Hic bir ise yaramaz.. O verilen dozlar, yeterli D vitamini olanlara D vitamin seviyesini muhafaza icin verilir.
Emin olun, bu ahmak Turk doktorlari, D vitamini hakkinda hicbir sey okumamislardir. Kulaktan dolma bilgi
ile bu kadar olur. 
Turk doktorlari; "Idame tedavisi" ile "Eksikliginin tedavisini" ayni zannederler. 
Oglunuza; 1 ay ara ile toplam 2 ampul icirin. Mart ayinda tekrar olcum yaptirip bana yazin. 
Yukarı Dön
Benkut Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 40
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Benkut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Kas 2021 Saat 20:24
Hocam d vitamini yuklemesinden o kadar korkutuyorlar ki bobrek tasi yapar diye. Ben en sonunda kendimalip kullandim 8den 40a cikarabildim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118420
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Kas 2021 Saat 19:25
Turk doktorlara inanmayin. Emin olun bu konuda bir kitap okumus degiller.
Bilakis, D vitamini eksikliginde Bobrek taslari olusur.
Mekanizmasi:
1- D vitamini dusuk olunca, barsaklardan Kalsiyum emilemez ve kandaki Kalsiyum, hucre icine giremez.
2- Kan kalsiyumu dusunce, kemiklerden kalsiyum sokulur. (Alkalen Fosfataz yukselir)
3- Aciga cikan kalsiyumun fazlasi geri emilemez ve idrarla atilir. 
4- Hem tas olusur, hem ilerisi icin "Kemik erimeleri" (Osteoporoz) gelisir. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.