|
Yanlış teşhis mi? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Zencefil09 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ağu 2017 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 126 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Zencefil09
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Ara 2021 Saat 11:42 |
Kadir bey merhaba,
Kızım 4.5 yaşında. Geçen perşembe günü sabah ateş ile uyandı, bütün vücudum ağrıyor ve boğazım ağrıyor diyordu. Doktora götürmedik sizin yazılarınızı okudum. Gün içinde ateşi hep yükselti 41 dereceye çıktı , calpol verdim düşmeyince 4 saat sonra ibufen verdim yine düşmedi. Gece de aynı şekilde sürekli ateşi vardı eskiden ılık duş, üstünü soyma işe yaratken bu kez ilaçla bile düşüremedik ve 3 gün boyunca 40 ın altına inmeyince korktuk ve eşimin baskısıyla doktora gittik. Bu arada okulundan mesaj gelmişti okulunda influenza salgını olduğuna dair. Sınıfındaki 4 çocuk da influenza oldukları için eve gönderilmişler. O yüzden influenza testi de yaptırdık, influenza a pozitif, b negatif çıktı. Aferin, umca, çinko verdi doktorumuz. Bir de gözde çapaklanma kızarma ve iltihap alması olduğu için göz damlası verdi. Hatta şaşırdı normalde influenza da değil adenovirüslerde olur bu göz arazı demişti. İnfluenza olduğu için kullanılması gereken bir ilaç olduğunu ama zaten bizim 2 günü geçtiği için etki etmeyeceğini söyledi. kullanmadık. Bugün sabah uyanınca kızımın dilinin beyaz çilek görünümünde olduğunu farkedince sizin yazılarınızı da okuduğum için acaba başka bir şey mi var diye düşünüp endişelendim, streptekok a olabilir mi? Boğazına baktı doktor olsa söylemez miydi? ya da test istemez miydi? Fotoğrafı koyuyorum sizce ne olabilir dil gotoğrafına göre? Eşim çocukluğunda streptekok a yüzünden eklem romatizması ve kalp kapakçığı ilthabı geçirmiş o yüzden bu konu beni çok endişelendiriyor. İlaçlara devam edelim mi ne önerirsiniz?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117511 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sanki, Adenovirus olsa, farkli bir sey yapacak.. Verilen ilaclarin hicbir faydasi yok, ayrica, Aferin oksurugu
kestigi icin, Grip akcigerlere inebilir, hemen kesin. Kalp Romatizmasina gelinde; 1- Streptokok enfeksiyonlari anca 10 yasindan sonra gorulur. 2- Streptokoklarin Kalp Romatizmasi yapabilmesi icin, seneler gecmesi lazim... 12-13 yaslarindan evvel gorulmez. 3- Dili tam Cilek gorunumunde degil, aclik dili! 4- "Beta diye bir Virus.." makalemi yazarlar kismindan okuyun.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Ara 2021 Saat 20:23 |
|
![]() |
|
Zencefil09 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ağu 2017 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 126 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Zencefil09
Cevabınız için çok teşekkürler Kadir bey, bahsettiğiniz yazılarınızı da okudum.
Bugün kızımın ilk ateşi çıktığı günden beri 7. günümüz ve hala 40 derece üstü ateşi var. Daha önce 2 günden uzun süren ateş hiç olmamıştı. 7 gün hem de böyle aşırı yüksek ateş normal midir? İlk 6 gün hem gündüz hem gece hiç 40 derece altına inmedi ki bi dönem dönüşümlü calpol ve ibufen bile denedik. Bir tek bugün sabahtan ateşi yoktu, yatırırken de yoktu ama uyuduktan 1 saat sonra uyandığında 41 derece ateş çıkmıştı bir anda. Neden olabilir bu ateş? Antibiyotiklik bir durum var da biz mi gözden kaçırıyoruz acaba diye endişelendim, tahlil falan gerekir mi? Size danışmadan bir şey yaptırmak istemedik eşimle. Ama çok endişeliyiz içimiz hiç rahat etmiyor bu ateş konusunda. 38 civarı olsa yine bir şekilde tolere edeceğiz ama 40-41 oluyor olunca altına da inmiyor. Az önce ağlarken ağız kokusunu da farkettim bu arada dilinin resmini de önceki mesajımda göndermiştim. Tekrar teşekkürler
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Zencefil09
Sizin yazılarınızı okuduğumda böyle bir hafta süren ateşlerde Enfeksiyoz Mononükleoz olabileceğini yazmışsınız, bizim de bir haftadır düşüremedğimiz ateş konusunda en akla yatan bu ama bir tarafdan da influenza a pozitif çıktı kızımın. İnfluenzada da bir hafta ateş normal midir?
Yarın kan test yaptırıp mono ve wbc değerlerini size göndersem daha net anlaşılır mı? Dildeki beyaz tabaka ve ağız kokusu antibiyotiklik bir durum olduğundan şüphelendirdi beni, zira acile gittiğimizde sol kulağında bombe ve sıvı birikmesi olduğunu söylemişlerdi, bugün kızım saatlerce sol kulağını tutup çok acıyor diyerek ağladı, en son otipak damlattım ondan sonra sakinleşti. Daha önce orta kulak iltihabından dolayı antibiyotik kullanmıştık, hatta hep sizin sayenizde antibiyotik kullanmadan 4 yaşına getirdiğimle övündüğüm bir gün sonrasında kullanmak zorunda kalmıştık çünkü kulak ağrısından uyuyamayıp sürekli ağlıyordu ve antibiyotik gerçekten işe yaramıştı. Yine gerekip gerekmedğini, gerçekten orta kulak iltihabı olup olmadığını nasıl anlarız? (burun akıntısı başlar başlamaz kulağa vurmaması için 5 gün illadin damla kullanmıştım)
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117511 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Anlasilir. Sonuclari yazin.
Iliadin'i, sadece kulak agrisi oldugunda kullanin.. Olmasin diye kullanilmasi gereksiz. Agri varsa, tekrar baslayin.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Zencefil09
Sonuçlar çıktı Kadir bey,
Kızım 4.5 yaşında. Düzenleyen Zencefil09 - 01 Oca 2022 Saat 14:38 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
SAHTEKAR laboratuvarin verdigi: "Referans Degeri", YANLIS! 4.5 yas cocugunun kan degerleri verdikleri
Eriskin "Referans " degerlerinden farklidir. Yasina gore; butun degerler NORMAL. Sedimantasyon, 8 saat ac kaldiktan sonra bakilir. " Sağ akciğerde dinleme bulgusu varmış. " Laf soylemis BAL KABAGI! Boyle sacma bir laf olamaz. Ne duymus?? Wheezing mi?, Rall mi? NE? Allahin geri zekalisi. Bir de doktor diye bunlara gidiyorsunuz. Sakin inanmayin, sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Oca 2022 Saat 19:01 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|