|
Bayilma |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
baharos ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Oca 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 54 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Oca 2022 Saat 21:05 |
Hocam, daha once size oglumun bayilmasina iliskin mesaj yazmistim. Oglum Ekim 2013 dogumlu. Tam 1 sene once, ekranda kan alma goruntusunu gordukten sonra tuvalete gittiginde bayilmisti. Yapilan kan tahlillerinde birsey cikmayinca cocuk kardiyoloji doktoruna gitmistik, o da herhangi birsey bulamadi ama holter takilmasi istemisti, o donemde size yazmistim. Sizde hic gerek olmadigini, kan tutmasindan oldugunu soylemistini. Gecen hafta, hafif karin agrisi vardi. Okula gitti, 1 saat sonra aradilar, okulda bayilmis. Bana oglumun anlattigi o sirada karni agriyormus, midesi asiri bulanmis, sonrasinda bayilmis. (Bu bayilmadada bir herhangi bir kasilma olmamis) uzerinden 1 hafta gecti , tekrarlamadi ancak mide bulantisi hala devam ediyor. Doktoru ile gorustugumde, holter takilmasini ve cocuk norologuna gitmemizi -epilepsi suphesi- nedeniyle onerdi. Hocam, bundan sonrasi icin nasil hareket etmeliyiz? Cok tesekkur ederim |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118886 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sara nobetlerinde, DAIMA, kasilmalar ve cirpinmalar olur.
Gevsek birsekilde bayildi ise, ya tansiyonu, ya da sekeri dusmustur. Oncelikle Tansiyon (+kalp sesleri) ve Kan sekerine bakilsin. |
|
![]() |
|
baharos ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Oca 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 54 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Hocam kan tahlili yaptirmistik, hem kan degerlerini hemde kardiyolog raporunu yukledim.
Degerlendirebilitmisiniz rica etsem. Birde surekli midesinin bulandigini soyluyor, bunların harıcınde d vitamini dusuklugu var. Kasılma ve cırpınma kesınlıkle olmadı, kendını bırakma seklınde, rengı sararıyor. Sımdı mesala tekrar hatırladıgında heyecanlanıyor, tekrar olacagından korkuyor.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118886 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- SAKIN,Demir ilaci vermeyin, Hgb ve demir zaten ust sinira yakin.. Veriyor iseniz, HEMEN Demir ilacini kesin.
2 SAKIN Holter filan yaptirmayin, sadece muayene ederek bile bu bulgular soylenebilirdi, ama nerede artik oyle doktorlar! Onemli bir sey yok. 3- Hic icmedi ise, her sene (ailecek) 1 ampul Dvit3 icirin. 4- Kesinlikle SARA nobeti (Epilepsi) degil. Heyacanli bir tip, alt tarafi, Doktor veya Saglikci olamaz.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Oca 2022 Saat 03:24 |
|
![]() |
|
1- Hocam demir ilaci vermiyorum, yuksek olmasi sakinca var mi?
2-Bu bulgularla Kardiyolog bizi Gata da arkadasi olan doktora yonlendirmisti acil Holter takalim diye ama birde kucuk bebegimiz var, o zaman size sormustum, gerek olmadigini soylemistiniz. 3- D vitamini daha once size degerini yazdigimda simdi 1 ampul,1 ay sonra 1 ampul daha icirin, nisan gibi tahlil yaptirip yazin demistiniz. Bende hemen icirdim, bu ay tekrar bir tane daha icirmeli miyim? 4- cocuk doktoru da ben son 2 haftadir surekli mide bulantisi oldugunu soyledigimde, epilepsi olabilir demisti . Norologa gitmemizi onerdi Mide bulantisina yapabilcgmz birsey var mi? Ayrica oglum 35 kilo, 130 cm . |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Ust siniri gecerse (sizde gecmiyor) zararli olur.
2- Taktirin.. 3- D vitaminini anlattigim sekilde kullanin. 4- Kesinlikle Epilepsi degil, Epilepside DAIMA, kasilma/cirpinmalar olur. 5- Emedur100 fitil kullanabilirsiniz, Veya Metpamid surup(daha az etkili) kullanin.
|
|
![]() |
|
Hocam cok tesekkur ederim yanitladiginiz icin. Inanin sizden başka doktora güvenemiyorum, oglum 8 yasında hep sizin yazdıklarınızla buyuttum. Dogdugundan beri tahlil yaptırmadan hic demir hapı kullanmadım , ama demiri yuksek çıktı. Simdide 8 aylık oglum için doktor ısrarla 5. Aydan beri demir takviyesı önerdi hala kullanmadım, sımdıde kan tahlili yapalım, kilolu oldugundan demir depoları bosalmıs olabilir diyor( 10 kilo, 73 cm- 4.200 gr dogmustu) mutlaka tahlil yaptırmalı mıyım hocam?
2- ilk yanıtınızda Holter taktırmama gerek olmadıgını soylemiştıniz hocam 3-mide bulantısı için dediklerinizi kullanacagım. Nörologun görmesine gerek yok anladıgım kadarı ile degil mi? Hocam kusura bakmayın, cok endiselendiriyor doktorlar bizi , hassasiyetimi de anladıkları için sanırım |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|