Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bayilma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bayilma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
baharos Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 54
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı baharos Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bayilma
    Gönderim Zamanı: 12 Oca 2022 Saat 21:05

Hocam, daha once size oglumun bayilmasina iliskin mesaj yazmistim. Oglum Ekim 2013 dogumlu. Tam 1 sene once, ekranda kan alma goruntusunu gordukten sonra tuvalete gittiginde bayilmisti. Yapilan kan tahlillerinde birsey cikmayinca cocuk kardiyoloji doktoruna gitmistik, o da herhangi birsey bulamadi ama holter takilmasi istemisti, o donemde size yazmistim. Sizde hic gerek olmadigini, kan tutmasindan oldugunu soylemistini.

Gecen hafta, hafif karin agrisi vardi. Okula gitti, 1 saat sonra aradilar, okulda bayilmis. Bana oglumun anlattigi o sirada karni agriyormus, midesi asiri bulanmis, sonrasinda bayilmis. (Bu bayilmadada bir herhangi bir kasilma olmamis) uzerinden 1 hafta gecti , tekrarlamadi ancak mide bulantisi hala devam ediyor. 

Doktoru ile gorustugumde, holter takilmasini ve cocuk norologuna gitmemizi -epilepsi suphesi- nedeniyle onerdi.

Hocam, bundan sonrasi icin nasil hareket etmeliyiz? Cok tesekkur ederim

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118886
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2022 Saat 21:45
Sara nobetlerinde, DAIMA, kasilmalar ve cirpinmalar olur. 
Gevsek birsekilde bayildi ise, ya tansiyonu, ya da sekeri dusmustur.
Oncelikle Tansiyon (+kalp sesleri) ve Kan sekerine bakilsin.

Yukarı Dön
baharos Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı baharos Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2022 Saat 00:28
1.
2.
3.
4.
5.
Yukarı Dön
baharos Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı baharos Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2022 Saat 00:37
Hocam kan tahlili yaptirmistik, hem kan degerlerini hemde kardiyolog raporunu yukledim.
Degerlendirebilitmisiniz rica etsem. Birde surekli midesinin bulandigini soyluyor, bunların harıcınde d vitamini dusuklugu var. 
Kasılma ve cırpınma kesınlıkle olmadı, kendını bırakma seklınde, rengı sararıyor. Sımdı mesala tekrar hatırladıgında heyecanlanıyor, tekrar olacagından korkuyor.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2022 Saat 03:23
1- SAKIN,Demir ilaci vermeyin, Hgb ve demir zaten ust sinira yakin.. Veriyor iseniz, HEMEN Demir ilacini kesin.
2 SAKIN Holter filan yaptirmayin, sadece muayene ederek bile bu bulgular soylenebilirdi, ama nerede artik
oyle doktorlar! Onemli bir sey yok. 
3- Hic icmedi ise, her sene (ailecek) 1 ampul Dvit3 icirin. 
4- Kesinlikle SARA nobeti (Epilepsi) degil. Heyacanli bir tip, alt tarafi, Doktor veya Saglikci olamaz. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Oca 2022 Saat 03:24
Yukarı Dön
baharos Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı baharos Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2022 Saat 08:09
1- Hocam demir ilaci vermiyorum, yuksek olmasi sakinca var mi?
2-Bu bulgularla Kardiyolog bizi Gata da arkadasi olan doktora yonlendirmisti acil Holter takalim diye ama birde kucuk bebegimiz var, o zaman size sormustum, gerek olmadigini soylemistiniz.
3- D vitamini daha once size degerini yazdigimda simdi 1 ampul,1 ay sonra 1 ampul daha icirin, nisan gibi tahlil yaptirip yazin demistiniz. Bende hemen icirdim, bu ay tekrar bir tane daha icirmeli miyim?
4- cocuk doktoru da ben son 2 haftadir surekli mide bulantisi oldugunu soyledigimde, epilepsi olabilir demisti . Norologa gitmemizi onerdi Mide bulantisina yapabilcgmz birsey var mi?
Ayrica oglum 35 kilo, 130 cm .

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2022 Saat 18:22
1- Ust siniri gecerse (sizde gecmiyor) zararli olur.
2- Taktirin.. 
3- D vitaminini anlattigim sekilde kullanin.
4- Kesinlikle Epilepsi degil, Epilepside DAIMA, kasilma/cirpinmalar olur. 
5- Emedur100 fitil kullanabilirsiniz, Veya Metpamid surup(daha az etkili) kullanin.
Yukarı Dön
baharos Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı baharos Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2022 Saat 21:20
Hocam cok tesekkur ederim yanitladiginiz icin. Inanin sizden başka doktora güvenemiyorum, oglum 8 yasında hep sizin yazdıklarınızla buyuttum. Dogdugundan beri tahlil yaptırmadan hic demir hapı kullanmadım , ama demiri yuksek çıktı. Simdide 8 aylık oglum için doktor ısrarla 5. Aydan beri demir takviyesı önerdi hala kullanmadım, sımdıde kan tahlili yapalım, kilolu oldugundan demir depoları bosalmıs olabilir diyor( 10 kilo, 73 cm- 4.200 gr dogmustu) mutlaka tahlil yaptırmalı mıyım hocam? 

2- ilk yanıtınızda Holter taktırmama gerek olmadıgını soylemiştıniz hocam

3-mide bulantısı için dediklerinizi kullanacagım. Nörologun görmesine gerek yok anladıgım kadarı ile degil mi?

Hocam kusura bakmayın, cok endiselendiriyor doktorlar bizi , hassasiyetimi de anladıkları için sanırım

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.