Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hastalık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Hastalık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Tlnumy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 259
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Tlnumy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hastalık
    Gönderim Zamanı: 10 Oca 2022 Saat 01:14
Hocam merhaba kızım  5,5 yaşında 3 hafta önce covid atlatmıştı ateş öksürük burun akıntısı ve hırıltısı olmuştu covid de. Sonrasında öksürük ufak tefek oluyordu ama tek tük,fakat 2 gün önce öksürük artti balgamli ve gürültülü öksürüğü başladı dün ge bugün ateş var ve ilk defa kulağı akmisti böyle koyu kahverengi yastığa değil kulağının girişine birikmişti ama kulak ağrısı yok Ilac kullanmıyoruz sıcak su buharı sf cold mix bal limon veriyorum sadece.
Hocam 3 hafta önce kovid olan çocuk bu kadar kısa sürede tekrar hasta olur mu ?
Gündüz iyi gece ateşli hep başka bi öneriniz var mı teşekkürler 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120431
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Oca 2022 Saat 03:15
Olabilir, Grip geciriyordur. Zaten ister Covid olsun, ister Grip olsun, yapilacaklar ayni. 
Yazilarimi okuyun. 
Yukarı Dön
Tlnumy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Tlnumy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2022 Saat 18:19
Tekrar merhaba hocam kızımın atesli 4. Günü bugün öksürüğü azaldı burnunu sf ile temizliyorum cold mixe devam.1 kere başım çok ağrıyor deyince calpol plus 1 ölçek verdim akşam haricinde ilaç kullanmadım 4 gün boyunca ateş 38 civarı seyrediyor en yüksek 39 oluyor kızım beyaz tenli damarları belirginlesti bir de dudakları göz altları mor iştahı fena sayılmaz surekli bacaklarını kendine çekip uzanıyor üşüyorum diyor son 2 gece uyurken biraz titredi ve altina kaçırdı 2 gun.normalde 3 gün surerdi ateşi 4. Gün bitiyor hocam başka yapacak birsey var mı altina kaçırması neden olabilir 5.5 yaş
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2022 Saat 19:04
Ates dusurmeyin! Ates olmazsa, bagisiklik calismaz ve hastalik suresi uzar. 
Ates-->Kalp hizli calisir--> Bobreklerde daha fazla kan suzulur--> Asiri idrar yapimi olur.
Yukarı Dön
Tlnumy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Tlnumy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2022 Saat 17:14
Hocam tekrar merhaba yazılarınızı okuyorum surekli domuz gribi için ates kusma ishal ve grip arazlari görülür demişsiniz. Kızımda ates te 5. Gün balgamli öksürük ateş Halsizlik burun akıntısı bazen de burun tıkanıklığı var,ishal kusma olmadı hiç.grip için dediklerinizi 5 gündür uyguluyorum.surekli Üşüyor.dun akşam uyumadan başım çok ağrıyor diyince calpol plus verdim 1 ölçek mecburen novalgin surup yoktu.uyudu gece çokça terledi sabah iyi uyandı fakat bugün yine atesi var.dusurmuyorum zaten. Biraz yıprandık hocam.bir de atesli iken sicak banyo yaptırsam bir sakıncası olur mu ılık banyo mu yaptırmaliyim? Yardım ve önerilerinizi rica ederim burun içi bezleri fazlaca sismis 2 top şeklinde 
https://www.hizliresim.com/292564c][/url]

Düzenleyen Tlnumy - 12 Oca 2022 Saat 20:12
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2022 Saat 20:49
Antibiyotik gerekmiyor, sicak buharli banyo COK iyi olur. 
Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
Yukarı Dön
Tlnumy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Tlnumy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2022 Saat 15:39
Hocam merhaba tahlil sonuçlarını degerlendirir mısınız wbc düşük antibiyotik kullanmadık zaten yönlendirmenizle.demir ferritin değerleri sıkıntılı mi yorumlariniz bizim için çok kıymetli.inanin test yaptırıp eve geldım Dr la görüşmüyoruz bile sayenizde sarlatanliklara alet olmuyoruz iyi ki varsıniz

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2022 Saat 18:36
Onemli olan, Hgb degeridir. (Sizde: Hgb:13.4g/dL, gayet iyi bir deger.)
Yoksa ahmak Turk doktorlarina kalsa, "demir" dusuk diye ilac baslatirlar. 
Kesinlikle anemi:YOK, Sakin Demir ilaci vermeyin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.