Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Karın ağrısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Karın ağrısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
Mesaj Tersinden sırala
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 120463
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Karın ağrısı
    Gönderim Zamanı: 30 Mar 2022 Saat 21:19
Aynen oyle..
Yukarı Dön
Burcu87 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 457
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Burcu87 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mar 2022 Saat 19:29
Hayır hocam aramadım devlet hastanesinde şikayetlerimi anlattım muayene etmeden bu ilaçları yazdı ve ultrason isteği yaptı sadece. Hocam ben debridat kullandım sadece gaz için. Dediklerinizi uygulayacağım ve o zaman sadece famodin kullanacağım anladığım kadarıyla?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mar 2022 Saat 19:08
1- Butun uyarici icecekleri (Kahve, Cay, Kola cesitleri) KESIN..
2- Ac karnina asla sekerli gida almayin. Cukulatayi abartmayin. 
3- Ac kalmayin, az az, ama sik sik yiyin.
4- Muz, Uzum, Incir, Hurma gibi Glikozdan zengin meyvalari yemeyin. Elma, Armut yiyin.. 
Prabex: Bir Antibiyotik!!! NE ALAKA!! 
Pinades: Safra ve barsak spasmlarinda verilir.. NE ALAKA!! 
Cok mu aradiniz bu doktoru? 

Yukarı Dön
Burcu87 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Burcu87 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mar 2022 Saat 09:21
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

Pancar yapar! 
1- Kanama; Mide ve yukarisinda olan kanamalarda, kaka katran renginde cikar.
2- Kanama; Mide altinda olursa, koyu kirmizi renkte olur. 
Famodin ile beraber, diyet yapmaniz gerekir. 

Hocam tekrar merhaba bir dahiliye uzmanına göründüm karın ağrısı+ mide ağrısı şikayetlerimle. Ultrason istedi fakat 2 ay sonraya verildi randevu. İki ilaç reçete etti size sormadan almak istemedim. 
Prabex (20/28)
Pinades (50/80)

Gaz ve şişkinlik devam ediyor sorun daha çok yukarıda gibi. Mide, göğüse yayılıyor bazen. Özellikle çay kahve tüketimi yaptığımda artıyor sanki veya yediğim birşey mi dokunuyor tespit edemiyorum. Bir de her sabah balgam birikiyor boğazıma yeşil veya sarı. Gün içerisinde de çok yoğun sürekli boğazımı temizliyorum. Direk burnumdan akıyor bu, sinüzit dediğiniz için illiadin kullandım değişik periyotlarla. Fakat bunun sebebi reflü olabilir mi? Bu ilaçları alıp kullanmalı mıyım?

Yukarı Dön
Burcu87 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Burcu87 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2022 Saat 20:41
Teşekkür ederim hocam her zaman bizi bilgilendiriyorsunuz, sağolun var olun..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2022 Saat 18:10
Fibromiyalginin BU kadar abartilmasi da bir tur SAHTEKARLIK ve SARLATANLIKTIR! 
Nerede ise, butun hastaliklara Fibromiyalji diyecekler! Hatta diyorlar da!
Bu gibi "ezberci" davranislar, Tipik ahmak Turk doktor davranisidir. 
Bu gibi ezberci davranislardan uzak durun. Eskiden her hastaya; Astim veya Allerji diyorlardi artik iyice isin
asli anlasilinca ve kepaze olduktan sonra gene deri degistiren YILAN gibi kilif degistiriyorlar. 
Hem Fibromiyalji deyip, gene hem astim ilaclari ve Kortizonlu ilaclar verirlerse hic sasmam.  

Sizin bahstettiginiz sikayetlerin tamami; STRES'e bagli. Aksamlari 1 tablet Atarax alin. 
Yukarı Dön
Burcu87 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Burcu87 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2022 Saat 10:13
Hocam ağrıların sebebi fibromiyalji olabilir mi? Mide bağırsak son dönemde ortaya çıktı fakat yıllardır süren doktorların teşhis koymadığı bacak- sırt- omuz- kol gibi tüm vücudumu kaplayan ağrılar, yorgunluk var. Sabah uyandığımda başlıyor gece uyuyana kadar. Çene eklemimde bile sıkıntı var dişlerimi çok sıkıyorum. Hatta şöyle bir görsel buldum burada gösterilen noktaların neredeyse hepsi her gün ağrıyor. 

Kan tahlillerim normal, herşey normal diyip gönderiyolar. Fibromiyalji olup olmadığımı anlamanın bir yolu var mı hocam? Teşekkürler 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2022 Saat 18:00
Pancar yapar! 
1- Kanama; Mide ve yukarisinda olan kanamalarda, kaka katran renginde cikar.
2- Kanama; Mide altinda olursa, koyu kirmizi renkte olur. 
Famodin ile beraber, diyet yapmaniz gerekir. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.