|
Tırnak |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
kzykzy ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Tem 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 535 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Oca 2022 Saat 21:13 |
Merhaba hocam 3yasinda ki oglumun tırnakları pespembe oldu bir şey mi boyadı acaba diye yıkadım hatta o kadar pembe kırmızısı bir halde yeni oldu sayılır bir kaç gunluktur en fazla kilosu biraz düşük 11 kilo boyu 90 cm.ben 6 aydır kortizonlu goz damlası kullanıyorum günlük 4 damla (dolte) prospektusunde emzirirken kullanmayın yaziuor bir kaç yerde ben size sordum sorun olmaz dediniz ama uzun süredir kullandığımı söylemedim bunla ilgisi olabilir mi. Ya da bir hastalık belirtisi olabilir mi ne önerirsiniz . Saygılar hocam
|
|
- "Kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın; rehberi şeytan olmuştur" Yunus Emre
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119003 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
"Kortizonlu goz damlasini" NIYE kullaniyorsunuz?
Hemen, baska bir Goz doktoruna gidin. Gereksiz yere Demir ilaci kullaniyorsaniz, olur.
|
|
![]() |
|
kzykzy ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Tem 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 535 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam karetokonus için kroslink ışın tedavisi yapıldı.3ay sonra korneada yan etki olarak hazeler oluştu onun için kullanıyorum lekeler azaldi ama sanırım tamamen geçmedi hala bıraktırmadi ilaçları bulunduğum ilde daha iyi bir dr yok sizce ne yapmalıyım. Dolte kullanıyorum sordum bu kadar uzun süre kullanmamdan kaynaklı sıkıntı yaşamam mi diye bu tam kortizonlu sayılmazr dedi. Ayrica göz tansiyonumu yükselttiği için 4aydir tomec kullanıyorum gozum aartrik cok kurudugu için jel damla vesaire cok fazla ilac oldu.caresizim Ankara felan yapmam lazım eğer doktor degistireceksem internektte bu durum için tedavi olarak antibiyotik diyor ama bu kadar uzun kullanım ne kadar doğru bilmiyorum artık. Demir ilacı vesaire kullanmıyoruz hocam çocuğun tirnaklarindan ötürü bir tahlil felan yaptırmamiz uygun olur mu bu damlaların sütle çocuğa zarar verme durumu var mı hocam.
Düzenleyen kzykzy - 22 Oca 2022 Saat 12:15 |
|
- "Kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın; rehberi şeytan olmuştur" Yunus Emre
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119003 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sizin kullandiginiz ilaclarin cocuga etkisi OLMAZ.
Ilk firsatta Ankara'ya gidin.
|
|
![]() |
|
Hocam doktor araştırdım buldum. En yakin zamanda gidecegim. Lakin size bir sorum olacak ben günlük 14 damla damlatiyorum gözüme çoğu zaman genzime kadar ilacın geldiğini hissediyorum tadından. Ben bu ilaçlardan sonra sinüzit olmaya başladım özellikle gözüme yakın yerlerde de olduğu görüldü tomografide felan. Sorum soyle fizyolojik olarak bu ilaçlar sinüzit e sebep olabilir mi. Bu mümkün mü fiziksel olarak.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bir goz; 1 damladan fazla damlayi kabul etmez, akar gider! 1 damla ile 14 damla nin etkisi AYNIDIR!
Sadece ilac telef olur. Bu kadar cok damlatilan kortizonlu damlalar, gozden akarak bulastiklari HER satihta bagisikligi baskilarlar ve hastaliklar sebep olurlar! |
|
![]() |
|
Hocam gözümün arkasında agri ya da yanma hissi oluyor diyince mr istemişti. Görüntüleri paylaşmam zor görünüyor ama raporu size atmak istedim.
SONUÇ: · Bilateral orbital belirgin MR patolojisi izlenmedi. Bilateral maksiller minimal kronik sinüzit Septumda deviasyon ve bilateral konkalarda hipertrofi Sayın Meslektaşım Hastanız Bilateral orbita MR tetkiklinde; Teknik: STIR (yağ baskılı) axiel 3 mm T1-2 FSE axiel 3 mm İnceleme: Bilateral glob konturları muntazam, glob içi homojendir. İntra ve extrakonal mesafeler tabiidir. Bilateral rektus kasları normal olup, kalınlaşma ya da kitle izlenmedi. Bilateral optik sinirler seyirleri ve traseleri normal olup, optik sinirde patolojik intensite değişimi ya da kitle lezyon saptanmadı. İnceleme alanına giren kranial parenkim normaldir. Bilateral maksiller minimal kronik sinüzit ve septumda deviasyon ve bilateral konkalarda hipertrofi izlendi. SONUÇ: · Bilateral orbital belirgin MR patolojisi izlenmedi. Bilateral maksiller minimal kronik sinüzit Septumda deviasyon ve bilateral konkalarda hipertrofi Muhtemelen şuan kovid im hocam ayrıca yeni başladı.. Bu rapora göre illaki KBB ye gitmelimiyim
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sadece kortizonlu Goz damlasini, 1 damlaya indirin.
Burnunuza, 4 saatte bir (uyku da damlatmayin), 10'ar damla Serum Fiz damlatin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|