Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İlliadin sprey
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

İlliadin sprey

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
DenizCihangir Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 225
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı DenizCihangir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İlliadin sprey
    Gönderim Zamanı: 21 Şub 2022 Saat 00:22
Hocam iyi akşamlar
Kızım 12 yaşında epilepsi tedavisinde ilaç bırakma dönemindeyiz. Birçok ilaç yasak listemizde.İlliadin pediatrik sprey kullanabileceğimizi söylemişti doktorumuz. Ben yanlışlıkla lliadin yetişkin sprey i 3 gündür günde 2 kez 2ser fıs kullanmışım. Doktorumuz 12 yaş için pediyatrik sprey demişti. Az önce de 2ser fıs kullandım öyle olduğunu sanmistim.Şu an uyuyor fakat çok endişelendim hocam. 3 gün ve günde 2 kez 2 şer fis kullanmak doz asimimidir

Düzenleyen DenizCihangir - 21 Şub 2022 Saat 00:33
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120592
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2022 Saat 02:47
Epilepsi iyilesiyor mu??
En son ne zaman epilepsi nobeti gecirmisti? 

Ne ilac kullandiginizi yazsa idiniz, Iliadin ile etkilesip , etkilesmedigini soyleyebilirdim. 
Eriskin Iliadin sprey kullanmaniz, 12 yasta onemli degildir. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı DenizCihangir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2022 Saat 11:04
Hocam en son 4 yıl önce geçirdi. İlaç kesildikten 3 ay sonra. Bir önceki ilaç kesilmesinde ertesi gün geçirmişti. İlaç kullandığı süreçte nöbet yok. Kullandığı ilaç Keppra. Birçok ilaç ve sprey nöbeti tetikler diye yasak. İlliadin pediatrik demişti doktor. Ben dozunu yanlış kullanmışım. Teşekkür ederim. Saygılarımı sunuyorum
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2022 Saat 19:34
Google'i acin:

"keppra drug interactions" yazin.
Acilan sayfada: "Keppra Interactions Checker" sayfasini acin,  ve o listedeki, 226 ilaci inceleyin bakalim, Iliadin hammadesi olan, "Oxymetazolidin" var mi, yokmu??
 Siz NIYE Turk doktorlarini ciddiye aliyorsunuz ki!
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı DenizCihangir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şub 2022 Saat 07:05

Etkileşim olmadığı yazıyor. Hocam bir de kızımin kaka yaparken birkaç kez kanaması oldu. Genel olarak kabızlık yaşayan bir çocuk değil. Dönem dönem oluyor. Sonrasında kabız olmasa da çok aciyo ve zorlaniyo her tuvalete girdiğinde yaklaşık 2 haftadır. Dışardan görünen bişey yok. Ne kullanmalıyım Hocam. Çocuğu perişan etmek de istemiyorum hastanelerde. İyi günler diliyorum
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şub 2022 Saat 19:12
Avcicegi veya kabak cekirdegi gibi kabuklu yemisleri yemesin. 
Kabiz oldugu gunlerin aksami 10ml Duphalac icirin. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı DenizCihangir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şub 2022 Saat 19:23
Çok teşekkür ederim hocam
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.