|
HPV aşısı yetişkin |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
de-met ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Nis 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 268 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Mar 2022 Saat 13:01 |
Hocam merhaba. İzninizle birşey danişmak istiyorum. 35 yaşinda kadinim. 2 sene önce vajina kenarinda siğil çikti. HPV testi yapildi tip 6 duşuk riskli pozitif cikti. O zaman bana aşı ol demedi gittiğim dr. Sadece senelik smeer testi dedi. 2 senedir yaptirdim temiz cikti. Bu sene icin gittigim doktor aşı olmalisin dedi. Smeer ile alakasi yok dedi. 3 doz aşi yazdi. Birer ay ara ile iki tane, ikinciden sonra 5 ay sonra son doz. Ve ilk HPV testinden bes sene sonra ikinci HPV testi yaptirmalisin dedi. Hocam TR de bu aşı şu anda 790 lira. Sizin de fikrinizi almak istedim tesekkur ederim.
|
|
Anne
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118109 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Eriskinlerde:(15-45 yas arasi) 0,2 ve 6 ay, toplam 3 doz.
9-14 yas arasi: 0,6-12 aylar arasi toplam 2 doz.
olmak uzere uygulanir. Turk doktorlari, asilar hakkinda hicbir bilgiye sahip degillerdir. Birakin kitaptan okumayi, ilacin acip da prospektusunu bile okumazlar. Bu asiyi olun!
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 Mar 2022 Saat 19:10 |
|
![]() |
|
de-met ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Nis 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 268 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Aşıyı oldum Kadir bey.
Bir de halsizlik üşüme kramp girmesi sorunlari sebebiyle dahiliye bolumunde kan verdim. Dr kum döktüğümü söyledi. Diğer değerler normal dedi. Lütfen siz değerlendirir misiniz? Düzenleyen de-met - 18 Mar 2022 Saat 14:06 |
|
Anne
|
|
![]() |
|
Anne
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118109 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Viral bir enfeksiyon geciriyorsunuz, Sakin ilac kullanmayin, ates dusurucu ilac almayin.
Kum filan dokmuyorsunuz, sadece az su icip/cok su kaybettiginiz (terleme ile) idrar dansitesi artmis. Bol sivi gida alin, ve yataktan cikmayin.
|
|
![]() |
|
yavrusu ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ağu 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 175 |
Kadir hocam merhabalar. Herhangi bir risk yokken de hpv aşısını olmalı mıyız? 40 yaşındayım kadınım ve hiçbir şikayetim yok bu aşıyı yaptırayım mı?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hastalik, erkeklerden bulasiyor. Partnerinizin, sizden evvel ne "yaramazliklar" yaptigindan emin degil iseniz,
asilarinizi olun.
|
|
![]() |
|
aysegul ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ara 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 26 |
Hocam aşıyı öncesinde hpv testi yapıp sonucunun negatif olması durumunda mı yaptırmalıyız. Olaki pozitif çıkarsa tedavi olduktan sonra aşı olabilir miyiz,
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|