|
Konjoktivit |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Dilek Güngör ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Şub 2022 Konum: Denizli Durum: Aktif Değil Puanlar: 21 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dilek Güngör
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Nis 2022 Saat 19:12 |
Selamın Aleyküm sayın hocam hayırlı ramazanlar
Kızım 8 yaşında1 yaşından beri bazı besinlere alerjik reaksiyon gösteriyor vücudu kakaolu bir besin yediğinde her yeri kızarıyor ve kaşınıyor engel olabildigimiz kadar oluyoruz ancak geçen gün gözde kızarıklık şikayeti ile doktora gittik kızım miyop gözlük kullanıyoruz ışığa hassasiyeti var bakamiyoruz. Doktorumuz çok korkuttu gözü kör olur enfeksiyon kapmış tanı olarak konjoktivit dedi üç ayrı damla verdi iki ay kullanılacak Restasis ofnols moxidexa ilaclarimiz. Evimizde kedimiz var doktor çok kızdı kediyi evden atmamızi söyledi bir çok şey sebep olabilir bunlardan biri kedi sanırım yalnız kızımda kediyi sevdiğinde bir reaksiyon yakalamadim kedimiz 3 yıldır bizimle hapşırma burun akıntısı öksürük vs. Gibi sizce alerjinin sebebi için alerji doktoruna gitmelimiyim ve bana ne tavsiye edersiniz. Alerji ile ilgili eski mailleri goruntuleyemiyorum sanırım benim cihazımla ilgili bir sorun kedi alerjimiz var ise nasıl bir çözüm önerirsiniz ve biz gözümüzü Rabbim korusun kaybedermiyiz. Bu arada babannemiz de de bahar polen alerjisi var genetik bir sorun olabilir mi diye belitmek istedim şimdiden teşekkürler
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118001 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Palavra!
Arazlar; Enfeksiyon arazlari!! Zaten hem allerji deyip, hem CIFT Antibiyotik vermesi de ne kadar tutarsiz oldugunu gosteriyor. Isiga hassasiyet de enfeksiyon sonucu olur. Tek basina Restasis yeterlidir. Gunde:4x1, 5 gun damlatin.
|
|
![]() |
|
Dilek Güngör ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Şub 2022 Konum: Denizli Durum: Aktif Değil Puanlar: 21 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dilek Güngör
Çok teşekkür ederim hocam Allah razı olsun gözün halkasında beyazlıklar gördüm demişti doktor mesajımda belirtmemisim ama beyazlıklar ve enfeksiyon demesine rağmen gören gözü bu miyop artmamis numarası aynı dedi. Gözümüz bu damlaları kullandığınızdan beri kızarıklığı geçmisti bugün biraz yürüyüş yaptık eve geldiğimizde göz bebeğinin çevresi yine kızardı. Ben dediğiniz gibi Restasis damlayı kullanacağım.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dilek Güngör
Hayırlı akşamlar sayın Hoacm
Kızımın gözundeki şikayet artış gösterdi. Gözüne baktığımızda kanlı damarlar var beyazı beyaz değil bulanık gri gibi kırmızılık korneaya yapışık. Bugün bir göz doktoruna gittik korneada beyaz lekeler var tutulmus enfeksiyon dedi. Alerji de sebep olmuş olabilir dedi. Restasis, dolte, fusix, levolon, systane, ofnols damla yazdı. Restasisi 6 ay kullanmamızı söyledi diğerlerini yavaşlatarak keseceğiz 15 gün sonra gelin dedi. Alerjinin neye olduğunu saptamamiz lazım dedi. Oradan çıkarak bir alerji doktoruna gittik. Alerji testinde deriden yapıldı. Polene 3 derece kedi ve toza 2 derece alerjisi çıktı. Kediye yaklaşınca hapşırma burun akıntısı oluyor mu dedi olmadığını söyledik dışarı çıktığımızda da bir hapşırma olmuyor dedik bize iğne önerdi Eylül'de başlayalım 4 yıl her ay uygulayalım dedi reçete yazdı. Dekort ampul iki adet aerius onceve 5 m ilaç yazdı. Sizin dediğiniz gibi kullanıyorum hocam Restasis damlayı ama kızarıklık geçmiyor. Maxidex damlayı kullanınca gözü daha iyi görünüyor hocam bu geçer mi. Lütfen yardımınızı esirgemeyiniz teşekkür ederim.
Düzenleyen Dilek Güngör - 20 Nis 2022 Saat 23:07 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118001 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Madidex ile devam edin.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dilek Güngör
Bu şekildeki kısa cavabinizdan alerjisi yok tek başına kullanılacak olan kortizonlu damlanın yeterli olacağını çıkardım. Haklısınız kendi kendimizi bir bataklığa surukluyoruz ama inanın hocam öyle korkutuyorlar ki sanki gözümüz bir daha hiç görmeyecek gibi
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kortizonlu damla ile kizariklik daha cabuk gider. Onu da kullanin.
Dekort'u anladim da Astim ilaclari ne oluyor?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dilek Güngör
Alerji doktoru gözü içerden tedavi etmeliyiz polene kediye alerjisi var dedi hocam o astım ilaçları iceriden gözü tedavi içinmiş. Biz damlayı günde kaç defa kullanalım birde hocam geçmiş fotoğraflara baktım kızımın geçen yıl ocak ayında gözünde arpacık çıkmış daha sonra Mart ayında yine kızarıklık olmuş geçmiş bu yıl subatta kızarıklık oldu geçti Nisan'da tekrarladı ve bu kızarıklık değişik bunca saçmalamıs olmamız bundan
Kortizonlu damlanın yanında göz yaşı damlasını kullanmalıyım Hakkınızı helal edin teşekkür ederim
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|