Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 6 aylık pişik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

6 aylık pişik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
alev-kerem Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 525
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alev-kerem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 6 aylık pişik
    Gönderim Zamanı: 05 May 2022 Saat 16:52
Hocam merhabalar 1 kasım doğumlu bir kızım var 3240gr doğumlu şuan 8500 gr. Sık emen yeşil kakadan rahatsız olmayan bir bebekti. Sadece anne sütü alıyor. Pişik kremi desitin. Borik asit kullandim kızardığı için. Altını sık değiştirip yıkarım. Hafif grip hali var ve poposu böyle kızardı. Her şey ağzına götürüyor aldığı bir mikroptan mi yeşil yapıyor yoksa iki üç saatte bir emmekten mi kına rengine döndü artık. Acıyor poposu hipokort da kullanmalı mıyım? Açıkçası sizden öğrendiklerimi uygulayarak iyi baktığımı düşünüyorum buna ne sebep oldu kafam karıştı ne yapmalıyım?

Sen ol da; ister yâr' ol, ister 'yara'; lütfun da başım üstüne, kahrın da.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119567
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 May 2022 Saat 18:55
1,100 FAZLASI var! Tabii ki, boyle asiri yerse, kakasi "yesil" olur!! 
Bu kilo 10 aylik kiz bebek kilosudur!! 
Gunde 4 ogunden fazla vermemeye calisin. Tabii, o isterse, yapacak bir sey yok. Aralarda su teklif edin. 
Bazen susayinca da meme isterler.
Kizariklik gecene kadar; Hipokort merhem, pisik kremi yerine gunde:2x1 surun.

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alev-kerem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 May 2022 Saat 13:50

Hocam bugünkü hali düzeliyor değil mi ? 
Bir de kızım bu 6 aylık süreçte az az sık sık beslendi hocam yani tek meme iki saat ara ile gibi. Yani bu vakte kadar bir bezi çekiyorum diğerini takıyorum o da kirleniyor bu şekilde hiçbir zaman olmamıştı. Ateşi yok biraz öksürük ve burun tıkanıklığı var. 4 saat aralara uzatabildim emzik (sevmiyor) ve su vererek oyalıyorum. Ancak kakada hiç düzelme yok. Önceden sarı veya hardal da olurdu arada yeşil de olurdu. Bu hep çimen yeşil mukuslu . Banyo yaparken çok su yutuyor belki mikrobik bir durumsa bile vakti gelmeden vermiyorum doğru mu yapıyorum aslında uyku vakitleri istiyor memeyi. Bu ikinci çocuğum oğlum ne pişik oldu ne bu sıkıntıları yaşadım şaşırdım. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alev-kerem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 May 2022 Saat 14:01
Rotavirus aşıları yapıldı hocam.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 May 2022 Saat 21:31
Kakasi yakiyor! 
Eczanede: %3'luk Borik asitli su, 300ml hazirlatin.
Eczaci keriz ise ve hazirlayamazsa, evde siz kendiniz yapin. 
Temiz bir su(Steril olmasi sart degil alt tarafi kicina surulecek) 
300ml'ye, 10 gram Toz Borik asit(bakkalarda satilir) ilave edip, eritin. Her altini temizledikten sonra bu su ile nemlendirin.
Desitin, Nivea, Popolin, SebaMed gibi koyu kivamli kremlerden surun.
Gunde:2x1 Pisik kremi yerine, Hipokort merhem surun. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 May 2022 Saat 21:32
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alev-kerem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 May 2022 Saat 21:47
Siz varolun hocam sağlıkla yaşayın sevdiklerinizle...Ben de size 10 gram olur mu diye danisacaktim.Bugun eczacı suyu kaynatmak lazım dedi şişe yok dedi öyle böyle derken siz bana tozu verin dedim tarti yok dedi yan taraftaki hirdavatciya gittim onun tartısı da çift rakamları tartiyormus !! Neyse dedim ver sen on gram ben hocama sorarım e altinciya git bu kadar hassas ise diyor 9 gram kalmış aklımda. Velhasıl evde kendim hazırladım. Ama aziz nesin az demiş bu memlekette vay halimize... Vaktinizi aldım hocam kusuruma bakmayın ama biz buralarda çok acayip bir ortamı yaşıyoruz.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 May 2022 Saat 21:53
Eskiden de oyle idi,  Turkiye resmen aptallar ulkesidir. 
Okumayan bir toplumdan NE BEKLENIR? Ama sorarsan, her seyi de bilirler, boyle salaktirlar. 
Okumaya devam. Okudukca, bu insanlari hemen taniyacaksiniz.. 
Celal Sengor'un, "Aptali tanimak" kitabini okuyun. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alev-kerem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2022 Saat 20:02
Hocam anüs çevresinde toplu iğne başı gibi kırmızı delikler oluşmuş tahrişe mi bağlı ? Kaka yeşil su . Hipokort ince bölgeye sürülmez yazıyor oraya sürsem olur mu? Desitin sürdüm foto çekemedim. Popo dış yüzeyi kırmızılık geçti. 4 saati geciremiyorum öncesinde daha sık emiyordu böyle olmuyordu çok çaresiz kaldım. Borik asit de kullanıyorum . 
Şimdi uyuyor ve bağırsakları hareketli. en son 5 te emzirdim istedi ama emzirmeden su ve emzikle uyuttum. Ne zaman düzelir hocam çok üzgünüm 

Düzenleyen alev-kerem - 08 May 2022 Saat 20:04
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.