|
Astım mı? |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Mamafi
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Astım mı?Gönderim Zamanı: 01 Haz 2022 Saat 19:51 |
|
Hocam biz eski hastanızız. 2010 dan beri iki çocuğumu da sizinle büyüttüm. 7 yaşında yaşıtlarına göre kilolu çok terleyen,1.5 senedır geniz akıntısı ve öksürüğü eksik olmayan kızım var. Evimizde de yaklaşık 2 yıldır kedımız var. Bununla ilişkilendırebılırmıyım bılmıyorum.
burda okuyorum çokça soru var alerjı öksürük başlıgı altında ama herkesın de kedisi yok!!! Hep sizin taktıklerınızle atlattık balgamları öksürükleri. Calpol dışında bir şey içmedı bu yaşa kadar. Yalnız bır kaç aydır ıkı göğsünün arasının battığını ve derın nefes alırken özellıkle esnerken battığını söylüyor. Artık çevre baskısıyla alerjı uzmanına götürdüm. Stetoskopla dinledı. Sıkışıklık var astım gibi dedı. Kedıden de olurmuş. Uzaklaştırsak iyi olurmuş. Dün zyrtec ıctıği için derı testi yapmadı. Kan aldılar 3 tüp yarın çıkacak. Hocam şimdi; 1- astım fılmsız fılan böyle stetoskopla mı tespit edılır? 2- kandan neye bakacak? 3- ben kortızonlu ılaclardan cekınıyorum deyınce hafıf doz verırız dedı. Ne yapayım? 4- astım dedı dıyelım ve ılacları kullanmadım çocuğum böyle mı devam eder zararı olur mu 5-trıflow dıye solunum egzersız aletı aldım ıkı kızıma da hem oyun olur hem genız akıntısı vs ıyı gelır diye. Üfleyıp toplar yukarı çıkınca akciğere oksijen daha fazla gidiyor baloncuklar şişiyor hem de bu sayede bir çok şeyde şifa bulan çok oluyormuş. Astım,balgam,öksürük gibi. 6-kedi gitmeli mi aılecek çok üzgünüz Düzenleyen Mamafi - 01 Haz 2022 Saat 23:30 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 Haz 2022 Saat 08:16 |
|
" Sıkışıklık var astım gibi dedı."
Bayılıyorum şu Türk doktorlarının uydurdukları salakca Tıbbı terimlere!! 1- Astım'ın Röntgen bulgusu YOKTUR!! Artık, eskisi gibi Akciğer filmine bakıp, Astım teşhis eden kalmadı! Astım teşhisi için, Steteskop da gerekmez.. Hastaya bakarsın, Astım olup olmadığını nefes alış şeklinden söylersin. Bunun haricinde yapılanların tamamı atraksiyon dur! 2- Astım'ın kan bulgusu da yoktur!!! Uyanık; bulanık suda balık avlıyor. Biliyor o testlere giren herkeste bir iki bozuk sonuç çıkar! 3- Astım da kortizon?? Ohoooo, Türk doktorları, maaşallah her öksürene kortizon verirler, Astım ne ki?? 4- Astım diyemezse, Bronşit der, oda olmazsa; "Zatürre başlangıcı" gibi salakca tıbbi terimler kullanır. 5- "Solunum aleti"?? Allah akıl fikir versin. Sizin bir işinize yaramaz, onun kullanıldıgı durumlar çok farklı. 6- Kedi ile en ufak bir alakası yok, nerelerinden uyduruyorlar sa!! Ayrıca da kedili evlerde buyuyen çocuklarda bu gibi solunum rahatsızlıkları daha az görülür. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Haz 2022 Saat 08:17 |
|
![]() |
|
Mamafi
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 Haz 2022 Saat 09:35 |
|
Hocam o zaman nedir bu üzerimize yapışıp kalan gece öksürüğü,sürekli balgam ve geniz akıntısı.Ki melis hiç ilaç kullanmadan sizin yöntemlerınızle büyüyen bir çocuk.Ara ara derin nefeste göğüs batması? gercekten herkes muzdarıp evet ama bu cok yorucu bir süreç.teşekkür ederim hocam
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 Haz 2022 Saat 12:48 |
|
Gripler aynen böyle yaparlar! Bir toplumda; Grip olanların sayısı, Astım olanlarda çok çok fazladır!!
NİYE bir tek Türkiye'de, Astımlı sayısı Grip hastalarından fazladır, bir düşünmek lazım!
|
|
![]() |
|
Mamafi
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 Haz 2022 Saat 13:39 |
|
o zaman ne yazarsa yazsın receteye almıyoruz.bal limon buhar devam.''İleride kronık astım olur'' cümlelerıne de takılmıyorum madem hocam:) tekrar teşekkür ederim
Düzenleyen Mamafi - 02 Haz 2022 Saat 13:40 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 Haz 2022 Saat 19:21 |
|
''İleride kronık astım olur''
Palavra!
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|