|
20 günlük ishal |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
flzbklmz ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Haz 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 26 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Haz 2022 Saat 14:07 |
Merhaba 8 yaşındaki oğlum 20 gün önce Ateş mide bulantısı alt karında sancı ishal şikayeti ile hastaneye götürdük apandisitten şüphelendiler çocuk hastanesine yönlendirdiler acil servise tetkikler yapıldı aşırı gaz var deyip lavman yaptılar serum verdiler Apandisit değil Çocuğunuz kum döküyor sonra nefrolojiye gelin dediler Ateş ilk gün sona erdi 7.gün İshale geçmeyince ve kusunca başka bir çocuk doktoruna götürdüm kan testi aldı serum verdi Zinco ve enterogermina kullanın dedi 15.gün ishal geçmeyince kaka testi yaptı rotavirüs negatif herhangi bir virüs saptanmadı. Bugün 21 gün çocuk gastroenterolojisine götürün dediler bir arkadaşım Sizi tavsiye etti sayfayı inceledim dün asitsiz kola verdim ishal Günde 2 defa açık kahverengi ve sulu olarak devam ediyor bugün kendini iyi hissettiğini söyledi biraz iştahı açıldı sıvı verip takipte kalmalı mıyım sancı ya da bulantı yok
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118097 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sizler Türk doktorlarına güvenirde, böyle saçma sapan tedaviler uygularsanız, çocuğunuzun yaşadığına dua
edin.. SAKIN; ishalli bir çocuğa; "Enterogermina" veya benzeri Probiyotik ilaçları VERMEYİN!! Probiyotikler SADECE, Antibiyotik kullanım sonucu oluşabilen ishallerde verilebilir. "Zinko" (Çinko) bir tek; Çinko eksikliği olan durumlarda verilir. Vitamin verir gibi verilmez. Hala veriyorsanız, BÜTÜN ilaçları kesin! Sadece sıvı gıdalar verin. Ayrıca da, kusma olmadan tek başına ishallerle "Su kaybı" OLMAZ!! Türk doktorlarının gazına gelmeyin.
|
|
![]() |
|
flzbklmz ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Haz 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 26 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tesekkur ederim. Burayı okuyunca çinko ve enterogerminayi vermemiştim 2 gündür. Ayran, vişne-soda , asitsiz kola , su devam ediyorum. Süt verebilir miyim bilemedim ama okuduğum kadarıyla sikinti yaratmaz.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118097 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Aynen devam, süt içebilir.
|
|
![]() |
|
İshal hala günde 2 kez olarak devam ediyor. Açık kahve ve su gibi. Toplamda 3kg kaybetti 1 aydır. Yorgunum diyor sürekli baktirmamiz gereken bir şey var mi?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Öğünlerinin yanında Yoğurt yedirin. Ağzı neyi severse, yiyebilir.
|
|
![]() |
|
Doktorum merhaba 32 günden sonra kaka 3 gündür normal olmaya başladı fakat iştah normale dönmedi. Yemek yerken az az ve zorla yiyor ısrar edersem övünüyor. Cilt rengi kara sarı gibi. Kaburgalari sayılıyor sanki iskelet üstü deri geçirilmiş gibi. 136 boy 29 kiloydu şu an 26 kilo. Eski enerjisi de yok. Zamana mi bırakalım takviye edici gıdalardan mi alayım? Bayram dolayısıyla çok kişiyle görüştük gören herkes ne oldu cocuga diye sorunca danışma gereği duydum.. Resverol diye bir suruptan bahsettiler ihtiyaç var mıdır?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Yemek üstlerine, dondurma ve sütlü tatlılardan teklif edin.
Resverol, Resveratrol olup, Üzüm çekirdeğidir. Hiçbir hastama vermedim, vermeyi de düşünmüyorum.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|