Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 20 günlük ishal
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

20 günlük ishal

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
flzbklmz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 26
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı flzbklmz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 20 günlük ishal
    Gönderim Zamanı: 26 Haz 2022 Saat 14:07
Merhaba 8 yaşındaki oğlum 20 gün önce Ateş mide bulantısı alt karında sancı ishal şikayeti ile hastaneye götürdük apandisitten şüphelendiler çocuk hastanesine yönlendirdiler acil servise tetkikler yapıldı aşırı gaz var deyip lavman yaptılar serum verdiler Apandisit değil Çocuğunuz kum döküyor sonra nefrolojiye gelin dediler Ateş ilk gün sona erdi 7.gün İshale geçmeyince ve kusunca başka bir çocuk doktoruna götürdüm kan testi aldı serum verdi Zinco ve enterogermina kullanın dedi 15.gün ishal geçmeyince kaka testi yaptı rotavirüs negatif herhangi bir virüs saptanmadı. Bugün 21 gün çocuk gastroenterolojisine götürün dediler bir arkadaşım Sizi tavsiye etti sayfayı inceledim dün asitsiz kola verdim ishal Günde 2 defa açık kahverengi ve sulu olarak devam ediyor bugün kendini iyi hissettiğini söyledi biraz iştahı açıldı sıvı verip takipte kalmalı mıyım sancı ya da bulantı yok
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118097
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Haz 2022 Saat 11:20
Sizler Türk doktorlarına güvenirde, böyle saçma sapan tedaviler uygularsanız, çocuğunuzun yaşadığına dua
 edin.. 
SAKIN; ishalli bir çocuğa; "Enterogermina" veya benzeri Probiyotik ilaçları VERMEYİN!! 
Probiyotikler SADECE, Antibiyotik kullanım sonucu oluşabilen ishallerde verilebilir. 
"Zinko" (Çinko) bir tek; Çinko eksikliği olan durumlarda verilir. Vitamin verir gibi verilmez. 
Hala veriyorsanız, BÜTÜN ilaçları kesin! Sadece sıvı gıdalar verin. 
Ayrıca da, kusma olmadan tek başına ishallerle "Su kaybı" OLMAZ!! Türk doktorlarının gazına gelmeyin.

Yukarı Dön
flzbklmz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı flzbklmz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Haz 2022 Saat 20:00
Tesekkur ederim. Burayı okuyunca çinko ve enterogerminayi vermemiştim 2 gündür. Ayran, vişne-soda , asitsiz kola , su devam ediyorum. Süt verebilir miyim bilemedim ama okuduğum kadarıyla sikinti yaratmaz.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haz 2022 Saat 07:55
Aynen devam, süt içebilir. 
Yukarı Dön
flzbklmz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı flzbklmz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Tem 2022 Saat 23:57
İshal hala günde 2 kez olarak devam ediyor. Açık kahve ve su gibi. Toplamda 3kg kaybetti 1 aydır. Yorgunum diyor sürekli baktirmamiz gereken bir şey var mi? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Tem 2022 Saat 08:09
Öğünlerinin yanında Yoğurt yedirin. Ağzı neyi severse, yiyebilir.
Yukarı Dön
flzbklmz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı flzbklmz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Tem 2022 Saat 08:33
Doktorum merhaba 32 günden  sonra kaka 3 gündür normal olmaya başladı fakat iştah normale dönmedi. Yemek yerken az az ve zorla yiyor ısrar edersem övünüyor. Cilt rengi  kara sarı gibi. Kaburgalari sayılıyor sanki iskelet üstü deri geçirilmiş gibi. 136 boy 29 kiloydu şu an 26 kilo. Eski enerjisi de yok. Zamana mi bırakalım takviye edici gıdalardan mi alayım? Bayram dolayısıyla çok kişiyle görüştük gören herkes ne oldu cocuga diye sorunca danışma gereği duydum.. Resverol diye bir suruptan bahsettiler ihtiyaç var mıdır?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Tem 2022 Saat 08:45
Yemek üstlerine, dondurma ve sütlü tatlılardan teklif edin. 

Resverol, Resveratrol olup, Üzüm çekirdeğidir. Hiçbir hastama vermedim, vermeyi de düşünmüyorum. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.