Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Geçmeyen Öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Geçmeyen Öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
besyuz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı besyuz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Geçmeyen Öksürük
    Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2022 Saat 23:31
Hocam selamlar,

- Yaklaşık 7 aylık bir süreç sonrasında konuyu açmak zorunda kalıyorum özetle;6 yaşında oğlum.
- Covid temasından 1 ay sonra, artan öksürük ve balgam kusarak acile gitmek zorunda kaldık.
- Alerjik astım şüphesiyle flixotide ventolin zyrtec yazıldı.
- Öksürük kesildi ilaçları bıraktık, 3 gün sonra daha kötü oldu.
- Nedenini araştırırken "Sahtekarlığun 3 Safhası" yazınızı okudum dediklerinizi uyguladım öksürüğü azalttık ama sabah ve akşam nöbet şeklinde devam etti.
- Çocuk göğüs, kbb, çocuk alerji doktorlarına götürdüm bir sürü test yaptırdım (kan,alerji,ppd,ter,akciğer grafisi, sinus grafisi,kafa grafisi). Ne teşhis konuldu ne de olumsuz bir durum görüldü.Toplamda 5 doktora gösterdim.
- Yatmadan verdiğimiz zyrtec yada levmontun gün içinde öksürüğünü tamamen kestiğini gözlemledik ama hala sorunun ne olduğunu bulabilmiş değiliz.

Kesin teşhis ve tedavi için neler yapabiliriz artık anne ve baba olarak bizler de çok yorulduk.

Teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118120
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2022 Saat 08:53
Hala anlayamamışsınız bu doktorların ne kadar sahtekar olduklarını .
1- " Alerjik astım şüphesiyle flixotide ventolin zyrtec yazıldı."
Tabii ki daha kötü olacak. Siz hiç bu sahtekar Türk doktorlarının Grip teşhis ettiklerini gördünüz mü?? 
Hep Allerji, hep Allerjik Astım(Ne demekse) hep Bronşit!! 
2- Bir defa kortizon (Flixotide) kullanıldımı, sonuçları aynen bu şekilde olur. O yüzden bunun gibi ilaçlar, 
 sahtekarların en sevdiği ilaçlardır. 
3- İsterseniz, 50 doktora gösterin, bunlar; Türk doktor oldukları sürece, size asla Grip teşhisi konmaz ve
 bu şekilde devamlı sürünürsünüz. 
4- Hala bu aptal doktorlara inanıp; öksüren bir hastaya Zyrtec ve Levomont veriyorsunuz.
Levomont, Astım ilacıdır. Griplerde verildiğinde bronşları genişletir ve Grip viruslarının akciğerlere inmesini
 kolaylaştırır. 
Sorun ne mi?? Sorun, o doktorlar!!! Çocuğunuzun iyileşmesini istemiyorlar ki!!! Verdikleri ilaçlarla böyle
çocuğunuzun (geçici sahte iyilik halleri ile)  sürümcemede kalıp, devamlı doktor doktor gezmeniz sağlanıyor.
Kesin bütün ilaçları, sıcak su buharı, ColdMix ve Limonlu bal verin, 4-5 günde düzelir.
 Unutmayın, bu sahtekarların  hocalarını, '80'li yıllarda 3-5 sahtekar Prof. yetiştirdi. Bu sahtekarlıklar bu
doktorlara o kadar fazla kazanç sağlıyor ki, artık bunların suratlarına tükürseniz bile asla vazgeçmezler. 

NOT: Öksürük ve balgam, Astımın öncelikli bulgusu değillerdir. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Ağu 2022 Saat 09:02
Yukarı Dön
besyuz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 3
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı besyuz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2022 Saat 09:32
- Hocam, yazılarınızı okuduktan sonra ilaçları bırakarak dediklerinizi yaptım.(bal limon,coldmix,serum fiz.)
- Neredeyse 2 aydır ilaçsız geçiriyoruz fakat sabah ve akşam nöbet şeklinde kuru öksürük devam ediyor gece uykusunda bir sorun yok.
- Alerji testinde birşey çıkmadı fakat yediklerine göre kuru öksürük şiddetinin değiştiğini fark ettik.
- Okumaya devam ediyorum, sorum şu; Zyrtec kullanımına cevap vermesi histamin intoleransı olabileceğine işaret midir?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118120
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2022 Saat 11:19
Hayır!! Suni olarak baskılıyor. AMA, öksürük bastırmak iyi bir şey değildir. Öksürük, vücudun savunma 
sistemidir. Sakın Türk doktor aklı ile bu ilaçları öksüren çocuklara vermeyin. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.