Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ates ve karın agrısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ates ve karın agrısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yayan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 81
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yayan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ates ve karın agrısı
    Gönderim Zamanı: 23 Ağu 2022 Saat 22:34
Kadir Bey merhaba, kızım 4.5 yasında 15 kg.
Dün aksamdan beri karnım agrıyor diyor. Gece kalktı agladı karnım cok agrıyor diye calpol verdim uyudu. Abah saglık ocagına götrdüm gaz sancısı var dedi duphalac verdi. Öğlen 3 gibi İçirdim uyudu. Aksam üstü 5 gibi 40 derece atesle uyandı. Hemen calpol verdim. Hastaneye götürdüm kan tahlili istedi. Hocam kanlar temiz dolven ve calpolu 4 saatte bir kullan dediler. Saat 21.30 da atesi tekrar 40 derece oldu. Dolven içirdim. Simdi uyuyor. 
Hocam sonuclara bakar mısınız neden böyle. Sebepsiz yere ates cıkar mı. 
Doktor kan tahlilini yarın verseniz daha saglıklı cıkar dedi doğru mu ?
Cuma günü kızım ilk defa kalem gibi bir kaka yaptı, cok afedersiniz, klozette yılan var sandım korktum snra inceledim kakaydı ama kelm gibi yuvarlak ince uzun bişeydi acaba parazit olablir mi. 
Ankarada yasıyoruz cumartesi günü cokta temiz olmayan bir havuza 5 dakika girdi cıktı ama havuzda oyuncaklarını oynattı ellerini ayaklarını soktu acaba mikrop mu kaptı. Görüşünüz cok kıymetli teşekkür ediyorum.

Düzenleyen yayan - 23 Ağu 2022 Saat 23:32
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120655
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2022 Saat 08:47
1- Anemi:Yok.
2- Antibiyotik:Gerekmiyor.
3- Lösemi:Yok.
4- Kan Hastalığı:Yok.
Son derecede gereksiz yapılmış bir tahlil. Apandisit veya ameliyata gidecek BÜTÜN karın ağrılarında ağrı;
devamlı olur ve şiddeti giderek artar. ASLA geldi-gitti ağrılar olmaz.
Bu ağrılar; gaz veya ishal olacağının belirtisidir. SAKIN ilaç vermeyin, 
SAKIN o salak şarlatanın verdiği gibi; Dolven ve Calpol'ü vermeyin. 
Karın ağrılarında KAİDE asla ağrı kesici ilaçların teşhis konulana kadar verilmemesidir. ZİRA, ağrı kesiciler
 tesadüfen oluşabilecek bir Apandisit ağrısını da maskeler  ve geç kalınmasına sebep olurlar. 
Havuzdan veya Denizden ASLA hastalık yapıcı bir mikrop kapılmaz. Bu tamamen cahil Türk doktorlarının
 uydurmalarından biridir. Yediği-içtiği bir gıdadan mikrop kapmıştır. 
SAKIN ilaç kullanmayın.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 Ağu 2022 Saat 08:49
Yukarı Dön
yayan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yayan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2022 Saat 08:51
Cok teşekkür ederim Kadir Bey. Atesi 41 ve 40 olunca vermiştim ates düşürücüleri baska vermedim gece boyunca 39 du şimdi de 38.5 takip ediyorum genel durumu iyi keyfi yerinde. 
Okula ne kadar süre göndermemeliyim ? 
2 doktorda elle muayene etti gaz dediler fakat apandisit olma ihtimalini ne ladar süre takip edeyim hocam, duphalac vermiştim dün 2 kere 5ml onuda kullanmıyorum artık ozaman.

Düzenleyen yayan - 24 Ağu 2022 Saat 08:54
Yukarı Dön
yayan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yayan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2022 Saat 08:55
Hocam dün aksam ve bu sabah kafamı egince cok agrıyo basım dedi. Eğilince agrıyomus düz durunca agrımıyomus. Sinüzit olablir mi ? İlliadin baslayım mı ?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120655
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2022 Saat 09:07
Grip + karın ağrıları: Daha ziyede Domuz Gribi serisi viruslarla olur. 
Baş ağrıları da buna bağlıdır. 
Apandisit olursa, öncelikle şiddetli karın ağrısı olur. DEVAMLI olursa, önemlidir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.