|
B12 babam için |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Eyslyrt ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kas 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 395 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2022 Saat 00:05 |
Hocam merhaba babam 55 yasında. 7 haziranda b12 eksiliği ile doktor iğne tedavisi verdi. 5 gün arka arkaya snra haftada bir olmak üzere 10 iğne oldu. Tedaviden snra b12 bu kadar yükselmiş. Size sorumuz şu sekilde ;
1) b12 emiliminde bir sorun var mı acaba yoksa bu yükselme normal mi ? 2) b12 emilimi mide ile mi bagırsak ile mi ilgili ? ( 6 sene önce endoskopide helicobakter cıktı 1 hafta bir sürü ilac kullandı snra devam edemedi ilaclara bitkisel olarak sarımsak sogan agrlıklı beslenip tekrar kontrolünü yaptrmadık. Acaba midesnde bir sorun kalmıs olablir mi ) 3)diğer tahlilleri de değerlendiri misinz hocam gecen sene nisan ayında angio yapıldı. Kontrol tahlilleri. Cok teşekkür ederiz
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118442 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bunlar resmen aşşağılık sahtekar!!
1- B12 eksikliği, midede "Intrensic Factor" eksikliği olduğunda kendini Pernicious Anemia şeklinde gösterir. Babanıza bir anemi YOK!! Hgb:14.3g/dL 2- "B12 Referans Aralıkları" YANLIŞ! Kasten yüksek yazmışlar! Bu sayede nerede ise herkesde B12 eksikliği çıksın istiyorlar! B12 Referans Aralıkları : 140-700 pg/ml dir. Babanızda başından beri bir eksiklik yoktu!! 3- B12 vitamini, suda eriyen bir vitamin olduğundan fazlası idrarla atılır. Kullandığınız ilaçların tamamı kanalizasyonda! Bu B12 sahtekarlığı, B12 laboratuvar kitlerinin Türkiye'ye gelmesi ile başladı. Ondan evvel lafı bile edilmezdi. Sakın söylenenlerin hiçbirine inanmayın. Bu sene başından beri Türkiye'de bir B12 eksikliği salgını var. Bu olacak bir iş değil. Ama burası Türkiye; ne Sağlık bakanlığı,ne de Üniversiteler, halkı korumak adına en ufak bir girişimde bulunmazlar. Bu gibi sahtekarlara karşı sizler uyanık olacaksınız. B12 kitlerini getiren ve B12 ilaçlarını ithal eden firmaları bir inceleyin!!
|
|
![]() |
|
Eyslyrt ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kas 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 395 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam anlatamıyoruz ki. Doktorların hepsi agız birliği yapmıs gibi sürekli söyleyince inandıramıyoruz. Bende babamı ikna edemedim. İllaki vurulcam dedi. Kendisinin etli gıda tüketimi eksik olmaz yani gündelik hayatnda bile.
Peki hocam cok teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
nil2007 ![]() Kıdemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eyl 2007 Konum: BALIMLA"CAN OĞL Durum: Aktif Değil Puanlar: 854 |
Hocam iyi aksamlar konu başlığı açılmışken bende danışmak istiyorumsubat ayında covid sonrası kan değerlerine baktırdım orada b12 74 çıkmıştı iğne başladı5 gün her gün sonra haftada bir olarak yaptırdım ve daha devam etme demisti doktor geçen hafta bende kan tahlili yaptırdım ve bende b12 değeri 102 idi dr yine igne başlattı.5 gün hergun sonra 5 kere haftada bir şeklinde ben bu iğnelerin 4 tanesini yaptırdım ben sureklimi kullanmalıyım iltihaplı romatizma ve gastrit ülseri var bunlar b12 dusuklugune etkenmidir.45 yaşında bir bayanım şimdiden teşekkürler hocam
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118442 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bunların tamamı sahtekarlık!!
Anemi olmadan, B12 eksikliği olmaz. Aneminiz yoksa, B12 eksikliği yoktur. Bu sahtekarlara para kaptırmayın. Bu sahtekarlık, son 1 seneden beri B12 laboratuvar kiteleri Türkiye'ye gelmeye başlayınca moda oldu. Ekonomik kriz nedeni ile aylardır tansiyon ilaçları bile ithal edilemiyor ama bu lüzumsuz B12 kitlerine ve iğnelerine döviz bulunabiliyor. Artık nasıl bir "güzellik" yapıldı ise!! |
|
![]() |
|
nil2007 ![]() Kıdemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eyl 2007 Konum: BALIMLA"CAN OĞL Durum: Aktif Değil Puanlar: 854 |
hocam yapılan kan tahlilinde transferin satürasyon %16,58 birde pdw %18,2 bunlar kırmızı olanlar sonuç göstermeye gittiğimde biraz kansızlık oldugunu söylemişti.ben b12 lere devam edeyimmi hocam
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Anemi için; Hgb'ye bakılır. Hgb düşük ise, Demir, Demir Bağlama, Ferritin ve Hemoglobin Elektroforezi istenir.
Bunların yaptıkları hokkabazlıktır. Bu değerlerin enfeksiyonlarda düştüğü bilmemelerine imkan yoktur. B12 her anemide kullanılmaz! Sadece çok yaşlılarda olabilen; Pernisiyöz Anemi'de kullanılır. Türk doktorları B12 hakkında hiçbir şey bilmezler, onları çok da ciddiye almayın.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Ağu 2022 Saat 12:46 |
|
![]() |
|
Cok teşekkürler hocam iyiki varsiniz
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|