|
Dulcosoft |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
DemetRüzgar ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mar 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 144 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı DemetRüzgar
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Ağu 2022 Saat 22:16 |
Hocam iyi akşamlar Oğlum 31 temmuz 2018 doğumlu 4 yaşında
106 cm 20 kilo Hocam daha önceden bahsettim gibi oğlumun kabızlığı vardı doktora goturmustum çatlak var dedi Fito ve dulcosoft verdi Dulcosoftu 2 ay kullan fitoyu da sürekli catlağa sür dedi Eczaneden ilaçları aldim dulcosoftu sabah akşam ver dedi ölçeği göre Hocam sorum şu yeğenim de kabız aynı ilsci verdiler ama ona sadece sabah demişler akşam verilmesine gerek yokmuş çok zararliymis Hocam ben 1 haftadır sabah akşam verdim tatlı kaşığıyla Hocam şuan yeni öğrendim fazla doz vermiş oldum çok korkuyorum ya bağırsaklarına zarar verdiysem nasıl yapicam bilmiyorum yani eczane ki çalışan öle deyince ben de o şekilde kullanmıştım Hocam çok büyük zararı olur mu dulcosoftun hemen doktora goturmeli miyim
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 120647 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Türk doktorları ciddiye almayın. Onlar her kabız olana; "çatlak var" derler.
2- Sabah verilmesi, gece rahatsızlık duyulmaması içindir. Zira osmotik etki ile sıvı çektiği için, gece karın ağrısı, karın gurultuları olabilir. Yoksa, akşam alındı diye, zararlı bir etkisi yoktur. 3- Türkiye'deki tatlı ve çay kaşıkları ile ilaç VERİLMEZ!! Hiçbirinin hacmi standart değildir. İlaçlar DAİMA Ölçek ile verilir ve bir ölçek; 5ml alır. Tatlı kaşıkları ise en babayiğidi 3ml alır. Sakın Türkiye'deki, Eczacı, sağlık memru, ebe, hemşire gibi sağlık çalışanlarını hatta aile hekimlerini bile ciddiye almayın. 4- Türk doktorları normal popo deliği nasıl görünür, ondan bile haberleri yoktur. Popo deliğindeki kıvrımları "çatlak" sanacak kadar ahmaklardır. Fito ile uğraşmayın.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Ağu 2022 Saat 18:23 |
|
![]() |
|
DemetRüzgar ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mar 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 144 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı DemetRüzgar
Hocam iyi günler kusura bakmayın tekrar rahatsız ediyorum sizi
31 temmuz 2018 doğumlu bir oğlum var 4 yaşında daha once size bahsetmiştim affedersiniz kol gibi kaka yapıyor demiştim bazen 3 günde bazen 4 günde şimdi doktor dulcosoft vermişti foto vermişti ben size daha önceden kabızlık ilgili Hirschsprung olabileceğini söylemiştiniz Hocam şimdi ilaç kullanmistik her gün kaka yapıyor bazen 1 er gün arayla bazen de 2 kere yapıyor 1. Hocam kaka yapıyor şimdi Hirschsprung olabilir mi dahada doktora goturmedim 2. Hocam oğlum kakasını yapıyor normal parmak kalınlığında yumuşak kaka gaz da çıkarıyor ama iç camasirin da 2 3 seferdir kaka lekeleri var bu normal mi 3. Hocam şimdi ben oğlumun poposunu siliyorum sonra foto sürüyorum ama sanki değişen bir şey olmadı çatlak var demişlerdi ama çocuk ağrı acı yok diyor 4. Hocam makatin olduğu yerler ten renginden daha farklı renkle böle pembe kırmızı gibi kizarik gibi siliyorum ama acımıyor diyor 5. Hocam sanki oğlumun poposu kaka yaptıktan sonra acik kalıyor bana mı öle geldi bilmiyorum krem sürerken farkettim sanki makat ağzı tam kapalı değil ama açık olsa rahatsız olur diye de düşünüyorum Hocam cevaplarınız için çok teşekkür ederim değerli bilgileriniz benim için çok kıymetli
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı DemetRüzgar
Hocam söylemeyi unutmuşum oğlumun troid bezleri yavaş çalışıyor hipotroid hastası düzenli takibini yaptırıyorum değer belirli bir düzene girince ilaçlarını bırakırdı doktorumuz bezlerin yavaş çalışması kabızlıkta yapıyor demişti
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 120647 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hipotiroidi de, ilacı kesmeyin.
Eğer ara ara normal miktar ve kalınlıkta kakalar yapıyorsa, Hirschsprung değildir. Hipotiroidi'ye bağlı olabilir. "Çatlak" iddiasını unutun. O renk farkı da normaldir. Çatlak filan yok. Kalın kaka yaptıktan sonra, popo deliği biraz açık kalabilir. Adli Tıb'da, bu özelliğe bakılır. Makattan tecavüze uğrayan çocuklarda da bu açıklık olur ve daha uzun sürelidir. Bir müddet sonra eski sıkılığına kavuşur, önemli bir durum değildir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı DemetRüzgar
Hocam iyi günler sizleri ufak bir konu da rahatsız ediyorum
Oğlum 31 temmuz 2018 doğumlu Oğluma film çekilmişti skolyoz şüphesi olabilir dendi ya da film de 3gri durmuş olabilirler dedi Biz de şüphemiz atmak için ortopedi doktora götürdük o da film çekti Normal dedi ama yine de ara da kontrollerini yaptırın olmicagini anlamına gelmiyor dedi Benim de kafama takıldı Hocam emin olmak için size sormak istedim şuan skolyoz mu değil mi anlamadım Sayın Meslektaşım, Hastanızın TORAKOLOMBER GRAFİSİNDE : Torakaolomber aks fizyolojik konfigürasyonda olup vertebral aks orta hattadır. Korpus yükseklikleri ve disk mesafeleri normaldir. Vertebra kemik internal strüktürleri normaldir. Posterior elemanlarda patolojik değişiklik saptanmamıştır. SONUÇ : Normal İnceleme Sayın Bu şekilde yazıyor Hocam benim sorum şu hocam 1. Hastanızın TORAKOLOMBER GRAFİSİNDE : Torakaolomber aks fizyolojik konfigürasyonda olup vertebral aks orta hattadır. Orta hattadir ne demek hocam eğrilik var mı yok mu şimdi tam anlamadım?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı DemetRüzgar
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Söylenen "Tıp jargonuna" kafanızı takmayın! Sonuçta skolyoz YOK! Nokta!
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|