|
Aşı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Adeniz ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07 Oca 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 467 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Eki 2022 Saat 21:21 |
Hocam kızım 4,5 yaşında. Artık 1. Sınıfta yapılan KKK ve 4’lü karma aşılar artık 4 yaştan sonra yapılıyor. Ben erteledim biraz ama okula başladı. Büyük kızım 1. sınıfta oldu bu aşıları yaptırmazsanız şu olur, bu olur saydı hemşire telefonda. Son söz sizin sayın hocam. Ne dersiniz şimdi yaptırmak daha mı mantıklı seneye ya da 1. Sınıfta yaptımak mı?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119088 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Fırsat varken yaptırın.Bu ekonomik kriz böyle giderse, ilerde ücretsiz aşı bulamayabilirsiniz.
|
|
![]() |
|
Adeniz ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07 Oca 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 467 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam peki neden 1. Sınıfta yapılan aşı 48. Aydan itibaren yapılır oldu? Aslında 1. Sınıf zamanında yapılıyorsa demek daha önce onu doğru buluyorlardı. Bana güven vermiyor.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119088 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Benim aşı şemama bakın. 20 seneden beri AYNI!
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam biz 12. Ayda suçiçeği aşısı yaptırdık. Türkiye’de sadece tek doz su çiçeği aşısı yapılıyor. Şu an bize 4’lü karma ve KKK aşısı yapılacak. Biz su çiçeği yaptırmalı mıyız? Ücretli mi alalım asla takvimde yok diye yapmazlar.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Su çiçeği Türkiye TEK doz yapılır ve doğrudur.
Eskiden de Kızamık aşısı tek doz yapılyordu. Sonra herkes aşı olunca, aşılı çocuklar kızamık virusu ile karşılaşıp bağışıklıklarını pekiştiremedikleri için, iki doz yapılıyor. Türkiye'de, Su çiçeği ücretsiz yapılmadığı için tek doz Suçiçeği aşısı olanlar sonradan Suçiçekli kimselerle temas edip, hasta olmadan bağışıklıkları arttırabildikleri için ikinci aşı ŞİMDİLİK gerekmiyor. Benim makalelerimi NİYE okumuyorsunuz? Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Eki 2022 Saat 09:48 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|