Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bogaz lenfinde büyüme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bogaz lenfinde büyüme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
pınar1787 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 75
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı pınar1787 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bogaz lenfinde büyüme
    Gönderim Zamanı: 24 Eki 2022 Saat 21:35
Merhabalar hocam. Kızım bes yaşında kreşe gidiyor. Dün ateşi yükseldi. Halsiz ve keyifsizdi.  Doktora götürdüm bademcikleri şişmiş. Ayrıca sağ boğazınin yan taraftaki lenfi çok büyümüş. Ateşi de yükseliyor. Doktor kontrol etti ve antibiyotik tedavisi verdi. Ağızda pas ve pis koku yok. Sizce antibiyotik tedavisi gerekli mi ? (Lenfi önceki ateşli hastalığında biraz büyümüştü. Şimdi dışarıdan belli olacak kadar şiş )
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118120
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eki 2022 Saat 01:11
Eski cevaplari okuyun. 
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı pınar1787 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Eki 2022 Saat 17:20
Hocam kızımın gün içinde atesi 41 dereceyi buldu. Ateşi düşmüyor. Bu kez devlet hastanesine götürdüm. Referans dışı sonuçlar şöyle; 

Crp  206.6
Mcv  80-100  > 77.2 
Pdw  9.9-15.4 > 16.2 
Ne %  40 -70  >73,1
LYM.  20-60  >17.5 
Eos  0.2- 7.6> 0.1

Wbc ise  4-10 > 6.45 

Doktor aşırı enfeksiyonu olduğunu söyledi. Dört gündür hiç iyi değiliz. 

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Eki 2022 Saat 19:23
WBC: 6.45 Enfeksiyon var AMA, Kesinlikle VIRAL enfeksiyon. 
Sakin boyle salak doktorlara itibar etmeyin. 
Bu salaklar: butun enfeksiyonlarin bakteriler ile oldugunu zannederler. 
OKUYUN... 
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı pınar1787 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Eki 2022 Saat 19:29
Hocam okuyorum. Halen geçmiş yazıları ve konuları okuyorum. Wbc nin manasını da biliyorum. Lakin doktorun beni korkutması çok kötü. Kimseye güvenemiyorum. Bu veriler sanki dizanteri vakasına benziyor dedi. Cocuk üç kez kustu bugün. Lenfotit li birsey söyledi. Ben orada kala kaldım. Cevabınız için teşekkür ederim. 😌
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eki 2022 Saat 02:03
Dedim size: "SALAGIN TEKI" diye! Niye hala gidiyorsunuz? 
1- Dizanteriler de ASLA  kusma olmaz. 
2- Dizanteri ; kalin barsak ishali olup, asla bol sulu kaka yoktur. 
3- Daima; ikintili-sancili bir donem sonrasi az miktarda (guvercin pisligi kadar) civik, mukuslu kaka cikar. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.