|
Krup Sendromu ve Sonrası |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
NURSE45 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ara 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 9 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Ara 2022 Saat 15:46 |
Merhabalar Hocam; Öncelikle vermiş olduğunuz değerli bilgiler ve bizimle paylaştığınız her şey için çok teşekkür ederim. Sayenizde doğru bilgilere ulaşabiliyoruz. Size 6 yaşındaki oğlumla ilgili bir hususu danışmak istiyorum. Oğlum 12 Kasım Cumartesi günü gece saat 03:15 te birden havlar tarzda bir öksürük ve nefes alamama şikayeti ile uyandı. Çocuk acile götürdük Dekort Ampul kırıp içirdiler. Adrenalin nebul verip eve gönderdiler. Pazar günü akşam üzeri ateşi yükseldi sabahında Pediatri polikliniğinde sıra bulamadığımız için KBB polikliniğine götürdük. OTİT tanısı ile Augmentin BID 400 ve Calpol Plus başlandı. Pediatriye götürün ciğerlerini dinlesinler dedi. 17 Kasım Perşembe randevu bulup götürdük. Akciğer grafisi çekildi ve hekim ciğerlere inmiş o antibiyotiği kesin dedi. Sefaks 250mg -Klacid 250mg - Ventolin nebul ve Cortair Nebul başladı.Her ne kadar dirensem de eşim sen doktordan daha mı iyi biliyorsun deyip ilaçları kullandırdı. 7 günlük tedavi sürecinin sonunda 5 gün iyilik haliyle okula devam etti. Herhangi bir şikayeti yokken 3 Aralık Cumartesi gece 04:30 da yine Krup atağı ile uyandı ,ben direkt pencereyi açıp battaniyeye sarıp soğuk hava solumasını sağladım nebulizatöre izotonik koydum verdim. Cumartesi gündüz de hiç bir şikeyeti olmadan geçirdi ancak Pazar sabah 06:00 da yine Krup öksürüğü ile uyandı aynı uygulamaları yaptım. Pazar günü gündüz de tam iyilik halinde idi. Akla gelebilecek her türlü doğal desteği düzenli veriyorum zencefilli ballar, kozalak şurupları zerdeçallı limonlu tarçınlı adaçaylı kekikli her türlü karışımları düzenli kullanıyoruz. Buna rağmen bu ilaçları kullanmak zorunda kaldık. Bu günün sabahına balgamlı bir öksürükle uyandı. Burnunu izotonikle yıkadık yeşil akıntısı vardı. Bolca da balgamlı öksürük. Genel durumu iyi. Hocam inanın artık tükenmiş hissediyorum yaşamış olduğumuz hastalık tablosunu uzun uzun yazdım ve sizden yardım rica ediyorum. Oğlumun daha iyi olması için ne yapabilirim? Ne kullanmalıyım? Sizin bilgi ve tecrübelerinize çok ihtiyacım var.Çok teşekkür ediyorum sabrınız ve anlayışınız için .
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119003 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
"Sahtekarligin 3 Safhasi" size basari ile uygulanmis.
O doktorlarin tamami sahtekar. Zaten ne MAL olduklari: " Dekort Ampul kırıp içirdiler. Adrenalin nebul verip eve gönderdiler" Yaptiklari sahtekarlik ve sadece "show" maksatli bu gibi islemlerden belli oluyor. Kortizon ve Adrenalin etkisi ile SAHTE bir iyilik hali yaratirlar ve eve gonderiler. Sahtekarligin 3 safhasi yazimi mutlaka okuyun. Senelerden beri Turk doktorlarinin basari ile uyguladiklari bir dolandiricilik usuludur. Sadece benim Gripler icin anlattiklarimi uygulayin. Sakin bu sahtekar Turk doktorlarina kanmayin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Ara 2022 Saat 19:36 |
|
![]() |
|
NURSE45 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ara 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 9 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok teşekkür ederim hocam okudum yazılarınızın birçoğunu hepsi o kadar doğru ki... Gece başlayan çok yoğun öksürük nöbetleri oluyor hocam, bu reflü kaynaklı olabilir mi? Sürekli diş gıcırdatma ve yutkunma ile seyreden bir durum var. Sanki yedikleri ağzına geliyor yeniden çiğneyip yutuyor gibi.. Reflü için öneriniz nedir ne yapmalıyım çok çaresiz hissediyorum artık 😞
|
|
![]() |
|
Bu gece havlar tarzda öksürüğü yeniden başladı az önce hocam limonlu bal yapıp verdim,odanın nemi ideal durumda ateşi vs yok başka ne yapabilirim, yanlış bir şey yapmamak adına sizden yardım rica ediyorum.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119003 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ilaveten Yastigini yukseltin. Bu bile; varsa, "reflusune " iyi gelir.
|
|
![]() |
|
Merhaba hocam tavsiyelerinize birebir uydum ne dediyseniz harfiyen uyguladım her yazdığınız cevabı sabahlara kadar okudum herşey için çok teşekkür ediyorum. Oğlum en son size yazdığımdan beri çok daha iyi, hiç antibiyotik ilaç vs kullanmadan geçirdik 10 günlük bir süreci. Bu gece hiçbir şikayeti yokken sağ kulağım ağrıyor dedi uyandı. Her iki burun deliğine ikişer damla iliadin damlattım 5 dk sonra ağrı geçti dedi uyudu. Sabah okul giderken ve akşam yine damlattım. Bu şekilde 5 gün devam edeceğim. Durup dururken neden olur ki bu sağ kulakta ağrı? Ne zaman doktora götürsem hasta olduğunda sağ kulak kıpkırmızı seröz sıvı var sol temiz derlerdi hep.. açıkçası hiçbir anlam veremedim durup dururken meydana gelen bu ağrı için düşünceniz nedir?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Pek cok cocukta, SADECE Griplerin sonunda olur. ASLA, Antibiyotik gereken bakteriel enfeksiyonlardan
sonra olmazlar. Olus mekanizmasini, ilk sayfadaki "YAZARLAR" kismindaki makale listemden bulup okuyun. |
|
![]() |
|
Tamamdır hocam buldum okudum çok teşekkür ederim 💞 iyi ki varsınız.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|