|
Kendimle ilgili |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
limon kabugu ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Eyl 2020 Konum: bolu Durum: Aktif Değil Puanlar: 118 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı limon kabugu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Ara 2022 Saat 19:19 |
Hocam kendinle ilgili biraey sormak istiyorum uzmanlik alaniniz degil ama fikrinizi almak istedim olabildigince,hocam ben yapilan bir ultrasonda tesadüfen karacigerimde 10 cm bir kist farkedildi kist hitatik olabilecegi soylendi ileri tetkijk icin gun aldik bt ve serolojik test alindi hocam ben iki dogum yaptim hic bir sıkınti yasamadim ağrı vs bu kist bu sekilde sıkinti olusturur mu
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119034 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Koyluk yerlerde, kopeklerle temasiniz, bilhassa salya ile temasiniz oldumu?
Ayrica da, her Karaciger kisti "Kist Hidatik" degildir. Teshis konulabilmesi icin: Kistik Ekinokokkoz Immun Floresan Antikor Testi gerekir. Sikayetiniz yoksa, buyumuyorsa, bir onemli organa baski yapmiyorsa,elletmeyin.
|
|
![]() |
|
limon kabugu ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Eyl 2020 Konum: bolu Durum: Aktif Değil Puanlar: 118 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı limon kabugu
Sagolun hocam evet kucukken koyde kopeklerinseverdim ablamda bu konuda ameliyat olmustu cok sagolun hicam tekrar bu antikor testinspesifik mi yoksa baska etkenler sonucu etkiler mi hocam
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119034 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Spesifiktir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı limon kabugu
Hocam kist hitataik icin serolojik test sonucu 1/80 titrede pozitif cikmis yuksek bir deger mi hocam
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hangi? "Serolojik Test"??
Testin tamamini yazin veya resmini gonderin.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı limon kabugu
İndirect hemoglütinasyon testi 1/80 titrede pozitif
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hidatik kist olma ihtimali yuksek. ZIRA kistin antijenik sivisi disari sizmadigi icin, bu testler (Weinberg Testi)
ve diger testler (pasif Hemagglutininler) guvenlikli degillerdir.
Ameliyat icin Cerrahin gorusu uygundur. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|