Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kilo alamama
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilo alamama

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Seraa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 44
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Seraa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kilo alamama
    Gönderim Zamanı: 21 Ara 2022 Saat 20:35
Hocam 7 aylık bebeğim var. Son üç aydır sadece 100 Gr alıyor. Boyu diğer ay sabit kalırken bu ay sadece 1 cm almış. Yedinci ay kontrolüne goturmedim henüz. Emmiyor sagarak süt veriyorum fakat günlük 400 ml üstünü asla içmiyor. Mama kabul etmedi.Bes aylıkken ek gıda dediler kızım kabul etmedi bende zorlamadim şimdide ek gıdada almıyor. Bütün testleri temiz sadece son testlerde idrar yolu enfeksiyonu çıktı. Birde orta derecede reflüsu var
 Çok huzursuz bir bebek sürekli ağlıyor. Çok fazla kaka yapıyor doğduğu günden beridir ama çiş sayısı çok az iki bez bile bazen olmuyor
 Bebekken gazlı bir bebekti. Uzayan sarılık geçmişimiz var. Sürekli ağlıyoruz ağlarken ayağıni karnına götürüyor. Bir tek geceleri uyuyor. Aç olduğu halde yemiyor kaşık bibeeon alıştırma bardağı herşeyi denedik. Gelişim geriliği notunu düştü doktorumuz şimdide genetik testi istedi onun sonucunu bekliyoruz ne yapacağımı şaşırdım. Doğum kilosu 2985 boy 50 ilk iki ay iyi kilo aldı onun dışında 300 Gr sonra da 100 Gr düştü. Kizimda iştahsız bebekti ama boyu yeterince uzun olurdu iştahsız der gönderirlwrdi bunda sürekli testler sürekli takip nasıl bir yol izlemeliyim hocam.

Düzenleyen Seraa - 21 Ara 2022 Saat 20:36
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118109
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ara 2022 Saat 20:59
Resmen sizi dolandiriyorlar.

Turkiye'deki boy olcumlarina sakin inanmayin, cok hatali olcuyorlar! 
Sirt ustu yatirip, ayak ucundan baslayarak olcenleri bile gordum.. 
SAKIN 4. aydan sonra mama vermeyin. 7 aylik bebek tam yagli "Kutu sutu" alabilir. 
Turk doktor palavralarina inanmayin. 
Turk doktorlarinin IYE teshislerine de inanmayin. O tahlillere tekrar bakin, Nitrit:(-) ise, iyi bir kazik 
yemissiniz demektir. Turkiye'nin cahil doktorlari, idrarda 8-10 Lokosit goruldu diye bile IYE teshis ederler. 
Reflu??? Bu taniyi koymadiklari tek bir bebek bile yok! Her kusan bebege, Reflu diyorlar! Sakin inanmayin.

Cok okumaniz SART... Cok eksiginiz var. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Ara 2022 Saat 20:59
Yukarı Dön
Seraa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Seraa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ara 2022 Saat 21:13
Hocam sorun şu ki  çocuk yemiyor. Sütüm yeterli ama içtiklerini not alıyorum 400 ml üstüne çıkamıyoruz . Sürekli ağlıyor fazlasını verince kusuyor. Ultrason omd çekildi başka özel hastanede şimdi belki daha iyi bilirler diye tıp fakültesine götürdük tekrardan cekicez reflüsu geçip geçmediğini öğrenmem lazım dedi beş aylıkken zaten çekilmiş gösteriyoruz illa olucak dedi kabul etmedim hocam lökosit 379 çıkmış lökosit kumesi 15 eritrosit 9 bende bir panikledim ama nitrit negatif sizde nitrit negatifse enfeksiyon olmaz dediğiniz için daha rahatım bana böbreklerinde sıkıntı olabilir ultrason cekicez diyip gün verdiler götürüp götürmemekte kararsızım. Hocam peki neden içmiyor sürekli ağlıyor kakası çok fazla cisi çok az biz idrar testi verirken o kadar zorlanıyoruz ki çocuk cisi çok zor yalıyor sürekli huzursuzluk bunların sebebi nedir sayın hocam
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ara 2022 Saat 21:39
Sahtekar bunlar. Sakin inanmayin. 
Yemiyor ise, o kadar COK kakayi nasil yapiyor?
Bulabilirseniz; Pankreoflat Toz, Gunde, 2 defa yarimsar paket toz az bir suya veya sutune karistip verin,
3gun sonra sonucu yazin. 
Yukarı Dön
Seraa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Seraa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ara 2022 Saat 21:46
Hocam onu bende anlamıyorum her bezini açtığımda kaka var. Taşacak şekilde üstelik hani yiyen kilo alan bebek olsa normal dicem. Doğduğu günden beri böyle fışkırarak yapardı gazı var vs dediler kilo alımıda güzeldi ama zamanla kilo alımı azaldi ama kaka azalmadı.Başta hardal rengindeydi sonra sürekli yeşil kaka yapıyor sıvı şekilde şimdide daha çok siyaha yakın temizlerken zorlanıyorum ama çiş çok az su ver dedi doktorumuz suyu da severek içmiyor iki çay kaşığı alıp atıyor ağzından.Beslenmeyi belirleyen çistir daha çok dedi doktorumuz ne kadar doğru bilmiyorum bu işin eğitimini almış insanlardır diyip inanıyoruz hocam sizin yazılarınızı okudukca şüpheleniyoruz herşeyden hatta çok kaka yaptığı için bu yüzden kistik fibrozis denen rahatsızlıktan şüphelenip kan aldılar sonucu daha çıkmadı. Dediğinizi yapicam hocam

Düzenleyen Seraa - 21 Ara 2022 Saat 21:47
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2022 Saat 02:32
SAKIN Turk doktorlara inanmayin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.